Američki pilot tvrdi: Iznad Srbije 1999. pogođen još jedan F-117

Omni, sankcije su nabijene Jugoslaviji, ona ih je fiktivno nabila republici srpskoj da prikaže međunarodnoj javnosti razloge kako bi sankcije bile skinute Jugoslaviji. To su bile fiktivne sankcije kao što su Hrvati fiktivno držali se primirja ili fiktivno pomagali UN. U stvarnosti jugoslavija je financirala i čak plaćala plaće oficirima VRSK i VRS, i slala vojsku na ta ratišta, to je sve utvrđeno u presudi Perišiću, a vidljivo je iz objavljenih dokumenata, a i zna se bez toga...
I Hrvatska je imala sankcije u obliku embarga na oružje i puno gore sankcije u obliku kopnenog NATO rata protiv Hrvatske. Nas je Rusija naoružala, krijumčarenje i oružje koje smo vama oteli. Baš bi volio vidjet kako bi se Srbi ponijeli da im netko još rasporedi kopnene NATO kontigente usred Srbije i kaže ajde sad oslobađaj...

U ostatku posta prikazao si jednog malog srpskog čovjeka koji je toliko ohol da nije u stanju priznat poraz u ratu, pa čak ni kada je taj poraz toliko uvjerljiv da je srpska strana poražena na najponižavajući mogući način, od jadne mobilizacije za osvetu Jasenovca, toga da joj je goloruki Vukovar sa 20 000 Hrvata vezao većinu snaga iz Srbije, pa do toga da srpski vojnici kasnije protiv organizirane i naoružane hrvatske vojske nisu uopće mogli parirat. Baš ste onako totalno vojnički deklasirani kao da ratujemo protiv nekakvih gologuzih afrikanaca...

Nego evo daj mi objasni operaciju Bljesak ili Južni potez. Naime tamo su Srbi toliko brzo razbijeni da nisu stigli pobjeć, a razbijeni su brzinski kao i u Oluji gdje su djelomično uspjeli pobjeć. Sve smo ih pohvatali ili pobili/ranili. Kako se to uklapa u dogovoreni rat ? Jesu to obični vojnici masovno odglumili zarobljavanje, ranjavanje, pogibiju ? Ili je ipak istina da su deklasirani...
Onda ćeš reć ma Milošević im nije slao pomoć ? Koju pomoć ? Pa zna se da srbijanci kidnuli sa ratišta 1991. a 300 000 mladih srbijanaca PRVOPOZIVNIKA pobjeglo je iz države. Kog je onda Milošević mogo poslat ako je od 400 000 srbijanaca u dobi 20-40 godina njih 300 000 pobjeglo van iz Srbije, a ostalih 100 000 ili izbačeno iz stroja ili već dotad uključeno u VRSK/VRS ?
Mislim, pokušavam ti opisat kolko glupo ispada tvoje pisanje...

Evo pogledaj kako su 1993. izgledali ljudi koje je Srbija mobilizirala i slala na ratišta u Hrvatskoj. Pa to su STARAČKE ZALIHE, tu se vidi da Srbija više nije imala mladih ljudi za rat protiv Hrvatske, nego ste ratovali zadnjim atomima snage i slali čak i starudiju mobiliziranu na nas. I još su ih slali da budu diverzanti. Alan Ford...

.

Tako je i Milošević pričao kako niko nije hteo da se mobiliše kad se opravdavao za Krajnu. Kao da je to bilo dobrovoljno. A onda kad je slao Srbe na Kosovo 1999. godine, da vidiš kako ih je mobilisao. Dođe vojni džip po tebe, kakvo bežanje. Zna se šta je mobilizacija. Bio je i vojni sud, nije tu bilo zahebancije.

Sve to što ti pričaš, sva dezorganizacija u srpskim vojnim redovima, JNA, sve je to bilo sa vrha, već sam napomenuo da je Milošević parktično poslat da sabotira Srbiju kako bi Jugoslavija mogla da se raspadne. Uspinjanje Miloševića u politici Jugoslavije je posebna tema. Okosnica vojnog naoružanja Jugoslavije, tenkovi, artiljerija, vozduhoplovstvo uglavnom je bilo pod kontrolom Beograda. Takav disbalans vojnih snaga je problem za ono što su političke njuške htele da urade od sredine osamdesetih godina. Sad se ti pitaj zašto su NATO kontigenti bili baš u Hrvatskoj. Pa nisu oni tamo bili postavljeni da spreče Hrvatsku od "oslobađanja", da je tako bilo oslobađanja ne bi ni bilo. Kao što sam već rekao, da su postojali Jugoslovenski interesi, tenkovi bi prvog dana ušli u Zagreb i kasapljenje Jugoslavije nebi prošlo tako olako, jer Hrvatska u pečetku nije imala vojsku praktično da se odupre.

Rat nije nešto što se eto tako dogodi spontano. Rat je organizovan proces koji se planira i vodi sa određenim ciljevima. U Jugoslaviji se vodio građanski rat praktično gde su se svi nešto navodno hteli osloboditi on nečega, ne zanju ni oni sami od čega. Od Jugoslavije koja odjednom nikome nije odgovarala.

Hrvatsku je naoružavala Rusija i Nemačka i Srbija. Dosta je hrvatske vojske naoružano oružjem iz Zastave Kragujevac. Malo istraži pa ćeš videti. Naravno ratni profiteri koji su trgovali oružjem su odlično sarađivali, Hrvati i Srbi su jedni drugima prodavali oružje. Znaju se i tačne cene, koliko je municija, koliko je granata, puška. To oteto naoružanje, nije bilo oteto, nego predato.

Kako je Amades jednom rekao, Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Živa istina. A ti se izgleda baš pališ na nacionalizam. Jel zarađuješ više od 300 evra ili da pretvorimo u ternutni ekvivalent 500 evra?

Ti se baviš kako je teklo osvajanje policijskih stanica, kasarni, obračunima paravojnih formacija i nekim mikro delićima a ne vidiš širu sliku. Pa narvno da se regruti JNA koji su se u ratu zadesili u ratnim zonama nisu pitali ništa, nitu znali šta se zaista događa, niti su se oni nešto dogovarali. Rat je bio dogovoren između političkih vrhova dve navodno zaraćene strane. A ti politički vrhovi su prvenstevno bili Sloba i Franja koji su opet ponavljam bili kućni prijatelji. Pa nije Franjo išao u prve redove i vikao - zamnom junaci, domobrani. Ne, on je bio heroj iz fotelje, novi hrvatski kralj, isto kao i Sloba. Sloba je bio veliki heroj sa Belog dvora, i on je hteo da bude novi kralj. Nije ni on išao da ratuje, nije ni njegov sin Marko išao da ratuje. Sin Marko je vozio skupa kola i kurwao se po Moskvi dok su njegovi vršnjaci ginuli na Kkosovu. Niko od njihovih bližnjih nije jurišao u prve redove da baca bombe i gine za nekakve tobože velike države. To što će tamo neki narod da gine, to se njih apsolutno nije ticalo. Uopšte ne shvataš o kakvim mi ljudima pričamo, to nisu ljudi koji zarađuju 300 evra mesečno pa dokoni brbljaju o nacionalizmu. Oni sede i piju kafu dok se tamo ustaše i četnici kolju, ona jadna sirotinja od 300 evra koja ne zna ni kud je pošla ni dal je došla. Poginulo toliko i toliko, uh velika tragedija za njih.

A evo sad dobrovoljci u Srbiji, mučenici koji su išli da ratuju misleći da brane Srbiju, koje su slali po Vukovaru pa posle po Bosni, sad žive kao sirotinja baš kao i hrvatski domobrani. Jel nije tako? Šta ti to govori?

Opisao sam ti kako je Oluja ispanirana ugrubo (vidim da nemaš nekih primedbi), a ima tu još dosta detalja. Suštinski je isti princip i za Bljesak. Cilj je bio da se narod protera. Pa nije Sloba mogao da dođe u Slavoniju ili Krajnu i da kaže: narode srpski dosta je bilo igranja, ajde se sad malo vi iselite. Nešto smo se mi vamo dogovorili, imamo neko mirovno rešenje, pa ako bi ste vi mogli da ostavite svoje kuće i stanove i svu svoju imovinu pa da dođete u Srbiju da budete izbeglice i sirotinja.

Pa naravno da ne ide to tako. Kako je proteran narod iz Sirije? Narod beži od rata da sačuva svoj život. Oni su morali da stvore takve uslove i ratno okruženje da narod neće imati izbora nego da beži. To i jeste bio cilj. A takođe je morao da natera Krajišnike da ne prihvate Z4 pa im je propagirao kako Srbi treba da imaju državu unutar Hrvatske, kako će Beograd da ih brani, sve im je rečeno kako je Z4 plan protiv Srba u Krajni. I kad je ipak došlo do toga, dva drugara, Sloba i Franja nestali u akciji. Srbi preko Drine niz Drinu. To je bila politika koju je sprovodio Milošević. Svi su oni bili pušteni i prepšušteni sami sebi, Srbi u Hrvatskoj, uključujući i regrute koji su se tamo zadesili.

Ako hoćeš razumeti o kakvom dogovorenom ratu pričam, i o čemu su pričali mnogo upućeniji ljudi i od mene i od tebe, koji su znali mnogo više među kojima je i bivši hrvatski predsenik, ne možeš se baviti pijunima, nesrećnim regrutima i dobrovoljcima koji nisu znali apsolutno ništa, već kraljevima i onima koji su rukovodili. Moraš posmatrati cepanje Jugoslavije sa šireg političkog i istoriskog aspekta. Nije to bio rat u kojem je Srbija izvršila invaziju na Hrvatsku ili obratno pa su tu sad neke čuvene bitke bile, ovi poraženi a ovi pobednici itd. Pričamo o jednoj istoj državi koja se zvala Jugoslavija.

Ja ne znam sve, niti imam sve informacije. U vreme rata se još manje znalo. Vest o izbeglicama iz Krajne je bila na RTS dnevniku među poslednijm vestima - kao ide neka kolona Srba iz Krajne. Na ulaz u Beograd ih dočekali sa policijom...

I priča o dogovorenom ratu nije nikakva izmišljotina nekih veliko srba. Nađi mi jednog veliko srbina na ovom forumu da bilo šta piše o ovome. Nađi mi jednog i napiši mi ovde - evo ga ovaj veliko srbin koji piše o dogovorenom ratu.

Zašto nećeš naći? Pa zato što je za njih je Sloba bio veliki srpski heroj. Pričamo o nazovi nacionalistima. Kakvi Sloba da je izdo nešto ili da se dogovarao sa Tuđamnom. Za takve tobože velike nacionaliste i patriJote, neobrazovane i priglupe papagaje, koji vrede 300 evra, Sloba je bio heroj. Srbija je pobedila svaki rat koji je Sloba vodio. Srbija je čak i Nato pakt pobedila za takve.
Nećeš ih naći, a ja ti nisam taj veliko srbin, tako da mene ne možeš da računaš.

Ima na ovu temu još, još, još mnogo toga: Sloba i Franja su imali i svoju zajedničku banku preko koje je išlo pranje novca, pa šverc, trgovina oružjem, ratni profiteri, pa od toga kako je Borka Vučić spojila Dejvida Rokfelera sa Miloševićem, pa borkino ubistvo jer je otkrila neke stvari koje se nisu smele saznati nikad... Ako te interesuje, uzmi pa se informiši.

Nemoj se radovati i slaviti progone i ubijanje ljudi, nebitno kog porekla, vere i nacionalnosti bili. To je sramota a ne čast. Ovo ti ljudski kažem. Pišeš kao da te stid što su neki ljudi uspeli pobeći i sačuvati svoj život. Oko 200 hiljada ljudi, civila u vojnom žargonu je proterano iz Hrvatske, i baš taj progon i etničko čišćenje Srba je uzeto namenski za simbol hrvatske moderne državnosti i to su pokazatelji budućih planova na Balkanu. Namensko sukobljavanje i stvaranje mržnje.nebi tebi niko pobegao, sve bih ih ti pobio. Posebno ako su Srbi, jel da? Vezivao i ubijao? Srbe na vrbe? A verujem da se nisi ni rodio kad se rat završio. Rata u životu nisi video, a iz tebe već klija mali Ante Pavelić koji testerom seče ljudima glave i još se time ponosi. E to je tragedija, kad imaš jednu takvu destruktivnu politiku i propagandu koja kreira OVAKVO stanje.

Naveo sam ti Stjepana Mesića, bivšeg hrvatskog predsednika koji je javno govorio o dogovorima Miloševića i Tuđamana, u kojima je i on učestvovao u početku, i kako je posle bio isključen iz dogovora kad se dogovaračko telo svelo samo na dva drugara Slobu i Franju. I imaju i video snimci mnogih njihovih dogovora, sa obrisanim tonom naravno. Sve to snimila UDBA pa polako, objaviće se i to. A Stjepan Mesić definitivno nije veliko srbenda. I ti sad to sve prelaziš preko toga, jer tebe ne interesuje istina, i vrtiš svoju neku priču jer kao što veliko Srbima ne odgovara priča o dogovorenom ratu, tako i tebi i veliko hrvatima. Dva skoro identična mentaliteta. Ljubili se grlili sve do pola dva...

Tako je i Milošević pričao kako niko nije hteo da se mobiliše kad se opravdavao za Krajnu. Kao da je to bilo dobrovoljno. A onda kad je slao Srbe na Kosovo 1999. godine, da vidiš kako ih je mobilisao. Dođe vojni džip po tebe, kakvo bežanje. Zna se šta je mobilizacija. Bio je i vojni sud, nije tu bilo zahebancije.

Da, Srbija je bila u općoj mobilizaciji i za vrijeme rata protiv albanaca na Kosovu. To je općepoznato. Pa možemo vidjet i iz tog primjera koliko ste vojnika mogli skupit općom mobilizacijom nakon 1991. Dakle oko 40 000 vojnika skupili ste općom mobilizacijom za rat na kosovu 1999. uključujući Crnu goru i Kosovo, dok ste po cijeloj Srbiji i Crnoj Gori pod oružjem imali još toliko, ali upitne borbene vrijednosti zbog velike starosne dobi...

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwilnsOuuuntAhXnD2MBHTmECYEQFjAAegQIARAD&url=https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_War&usg=AOvVaw09n-Aq_R9kz-57BgCMYsel

Tih 40 000 koje ste skupili općom mobilizacijom 1999. su ti isti koji su ratovali kao VRSK i VRS do 1995. po Hrvatskoj i Bosni...

SRETAN BOŽIĆ SVIMA !!!

.

Poslednja izmena:
Omni, sankcije su nabijene Jugoslaviji, ona ih je fiktivno nabila republici srpskoj da prikaže međunarodnoj javnosti razloge kako bi sankcije bile skinute Jugoslaviji. To su bile fiktivne sankcije kao što su Hrvati fiktivno držali se primirja ili fiktivno pomagali UN. U stvarnosti jugoslavija je financirala i čak plaćala plaće oficirima VRSK i VRS, i slala vojsku na ta ratišta, to je sve utvrđeno u presudi Perišiću, a vidljivo je iz objavljenih dokumenata, a i zna se bez toga...
I Hrvatska je imala sankcije u obliku embarga na oružje i puno gore sankcije u obliku kopnenog NATO rata protiv Hrvatske. Nas je Rusija naoružala, krijumčarenje i oružje koje smo vama oteli. Baš bi volio vidjet kako bi se Srbi ponijeli da im netko još rasporedi kopnene NATO kontigente usred Srbije i kaže ajde sad oslobađaj...

U ostatku posta prikazao si jednog malog srpskog čovjeka koji je toliko ohol da nije u stanju priznat poraz u ratu, pa čak ni kada je taj poraz toliko uvjerljiv da je srpska strana poražena na najponižavajući mogući način, od jadne mobilizacije za osvetu Jasenovca, toga da joj je goloruki Vukovar sa 20 000 Hrvata vezao većinu snaga iz Srbije, pa do toga da srpski vojnici kasnije protiv organizirane i naoružane hrvatske vojske nisu uopće mogli parirat. Baš ste onako totalno vojnički deklasirani kao da ratujemo protiv nekakvih gologuzih afrikanaca...

Nego evo daj mi objasni operaciju Bljesak ili Južni potez. Naime tamo su Srbi toliko brzo razbijeni da nisu stigli pobjeć, a razbijeni su brzinski kao i u Oluji gdje su djelomično uspjeli pobjeć. Sve smo ih pohvatali ili pobili/ranili. Kako se to uklapa u dogovoreni rat ? Jesu to obični vojnici masovno odglumili zarobljavanje, ranjavanje, pogibiju ? Ili je ipak istina da su deklasirani...
Onda ćeš reć ma Milošević im nije slao pomoć ? Koju pomoć ? Pa zna se da srbijanci kidnuli sa ratišta 1991. a 300 000 mladih srbijanaca PRVOPOZIVNIKA pobjeglo je iz države. Kog je onda Milošević mogo poslat ako je od 400 000 srbijanaca u dobi 20-40 godina njih 300 000 pobjeglo van iz Srbije, a ostalih 100 000 ili izbačeno iz stroja ili već dotad uključeno u VRSK/VRS ?

Evo pogledaj kako su 1993. izgledali ljudi koje je Srbija mobilizirala i slala na ratišta u Hrvatskoj. Pa to su STARAČKE ZALIHE, tu se vidi da Srbija više nije imala mladih ljudi za rat protiv Hrvatske, nego ste ratovali zadnjim atomima snage i slali čak i starudiju mobiliziranu na nas. I još su ih slali da budu diverzanti. Alan Ford...

.

Pa zna se da srbijanci kidnuli sa ratišta 1991.

Да ли се зна разлог?

.
Naime tamo su Srbi toliko brzo razbijeni da nisu stigli pobjeć, a razbijeni su brzinski kao i u Oluji gdje su djelomično uspjeli pobjeć. Sve smo ih pohvatali ili pobili/ranili. Kako se to uklapa u dogovoreni rat ?

И мени тај договорени рат звучи болесно, мислим барем мени није нормално.
Ово што ћу наредно написати не мора ништа да значи, али шта мислиш о томе?

Пази, Србија је 95-е без проблема могла да затвори све своје границе да мува не може да пролеи.
Када су у Олуји Срби из Хрватске кренули ка Србији шта би се догодило да су заустављени на граници и рецимо Србија им не дозволи улазак.
Хрватска би сама себи направила проблем, на популацију Срба коју има у близини границе са Србијом додала би још четврт милиона....
Шта мислиш шта би се онда догодило? Питање важи и за друге ако имају неки свој поглед. Мене лично интересује поглед других на овакву поставку.

Da, Srbija je bila u općoj mobilizaciji i za vrijeme rata protiv albanaca na Kosovu. To je općepoznato. Pa možemo vidjet i iz tog primjera koliko ste vojnika mogli skupit općom mobilizacijom nakon 1991. Dakle oko 40 000 vojnika skupili ste općom mobilizacijom za rat na kosovu 1999. uključujući Crnu goru i Kosovo, dok ste po cijeloj Srbiji i Crnoj Gori pod oružjem imali još toliko, ali upitne borbene vrijednosti zbog velike starosne dobi...

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwilnsOuuuntAhXnD2MBHTmECYEQFjAAegQIARAD&url=https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_War&usg=AOvVaw09n-Aq_R9kz-57BgCMYsel

Tih 40 000 koje ste skupili općom mobilizacijom 1999. su ti isti koji su ratovali kao VRSK i VRS do 1995. po Hrvatskoj i Bosni...

SRETAN BOŽIĆ SVIMA !!!

.
Да ли знаш бројно стање Треће армије 99?

Да ли знаш бројно стање Треће армије 99?

Ne znam, ali znam da mi je forumaš omni skrenuo pozornost na općepoznatu činjenicu da je Srbija 1999. ponovo izvela opću mobilizaciju htijući mi ukazati na to kako to izgleda u Srbiji kada je opća mobilizacija na djelu. Vjerojatno nije bio svjestan da je u toj zadnjoj općoj mobilizaciji Srbija skupa s Crnom Gorom i srpskim Kosovom skupila sveukupno 40 000 vojnika koji su poslati na Kosovo ili su bili oko Kosova, dok je širom Srbije i Crne Gore, barem na papiru, imala još 45 000 ljudi koji su se odazvali na mobilizaciju, ali ih usprkos tome Srbija nije slala u rat jer je riječ o ljudima starije životne dobi ili su klapavi na druge načine. Eto, to su rezultati opće mobilizacije u Srbiji nakon rata 1991. - 1995.

I tih 40 000 srpskih vojnika iz opće mobilizacije na Kosovu su ti isti koji su ratovali u sklopu 60 000 vojnika VRSK i 80 000 vojnika VRS...
Dakle VRSK je imala 60 000 - 73 000 vojnika i VRS je imala istodobno 80 000 vojnika upravo zato jer je Srbija svo vrijeme rata bila u općoj mobilizaciji, a ne zato jer nije bila. Brojke ne lažu...

.

Poslednja izmena:
Ne znam, ali znam da mi je forumaš omni skrenuo pozornost na općepoznatu činjenicu da je Srbija 1999. ponovo izvela opću mobilizaciju htijući mi ukazati na to kako to izgleda u Srbiji kada je opća mobilizacija na djelu. Vjerojatno nije bio svjestan da je u toj zadnjoj općoj mobilizaciji Srbija skupa s Crnom Gorom i srpskim Kosovom skupila sveukupno 40 000 vojnika koji su poslati na Kosovo ili su bili oko Kosova, dok je širom Srbije i Crne Gore, barem na papiru, imala još 45 000 ljudi koji su se odazvali na mobilizaciju, ali ih usprkos tome Srbija nije slala u rat jer je riječ o ljudima starije životne dobi ili su klapavi na druge načine. Eto, to su rezultati opće mobilizacije u Srbiji nakon rata 1991. - 1995.

I tih 40 000 srpskih vojnika iz opće mobilizacije na Kosovu su ti isti koji su ratovali u sklopu 60 000 vojnika VRSK i 80 000 vojnika VRS...
Dakle VRSK je imala 60 000 - 73 000 vojnika i VRS je imala istodobno 80 000 vojnika upravo zato jer je Srbija svo vrijeme rata bila u općoj mobilizaciji, a ne zato jer nije bila. Brojke ne lažu...

.
Ако ме сећање добро служи бројно стање само Треће Армије у рату 99 је било 187 000

.
Општу мобилизацију....!? Јесте вас двојица сигурни око тога?

Ајде да не буде да тупим, пронаћи ћу податке. Али ко се иоле разуме јасно му је да у таквом рату простор КиМ-а не може да брани 40.000 људи. То може да буде у мирнодопским условима, али опет кажем да не тупим, покушаћу да нађем податке...

Ајде да не буде да тупим, пронаћи ћу податке. Али ко се иоле разуме јасно му је да у таквом рату простор КиМ-а не може да брани 40.000 људи. То може да буде у мирнодопским условима, али опет кажем да не тупим, покушаћу да нађем податке...

Podaci istiniti i realni su već pronađeni i uvršteni u srpsku wikipediju. Kakve bi ti sad podatke za koje se ne zna mogao iznijet ?
Evo navod s linka...

Јачина Југославије
85.000 војника (укључујући 40.000 војника на Косову и Метохији)

.

Podaci istiniti i realni su već pronađeni i uvršteni u srpsku wikipediju. Kakve bi ti sad podatke za koje se ne zna mogao iznijet ?
Evo navod s linka...

Јачина Југославије

.

Бројно стање Треће армије у рату 99 је 155.000; Приштинског корпуса 77.000. На 1:48:25 у клипу су речени подаци а човек који их изговара је пуковник војске који је службовао у команди Приштинског корпуса у реалном времену, дакле, у рату 99.

Бројно стање Треће армије у рату 99 је 155.000; Приштинског корпуса 77.000. На 1:48:25 у клипу су речени подаци а човек који их изговара је пуковник војске који је службовао у команди Приштинског корпуса у реалном времену, дакле, у рату 99.

Što si saznao ?

Rekao si da je podatke pokazao. Nije nam pokazao podatke, nego iznosi neke svoje brojke po tome šta je on čuo ili pročitao negdje kao obični vojni pukovnik, a koje odudaraju od ovih općepoznatih brojki koje su nakon rata definitivno utvrđene. Niš posebno. U ratu se često puta drži neka priča koja nema veze s istinom. Ali ja sam fer sugovornik pa ću reći da su podaci kojih se on odnekud sjeća ili koji su negdje bili zapisani vrlo mogući kao podaci na papiru, ali stvarno stanje uvijek je manje od onoga što se navodi na papiru. Na članku srpske wikipedie opisano je realno i stvarno stanje, a ne papir...

Međutim, ne bih rekao da si nam našao sretan i pouzdan primjer kvalitetnog izvora u ovome čovjeku. Pogledaj što dotični tvrdi na 1:45
Tvrdi da on zna tko je sastavljao s NATO strane ciljeve za gađanje na terenu !!! Kaže "CIA lično" !!! Haha, a kako bi on to mogao znati ? Na osnovu čega bi on mogao imati takve teško dostupne podatke ? A još se nadima u raspravi i uvjerava nadmeno ! Ovaj je dakle više u fazonu "ja sam mali napoleon"... i kezi zube grdo, hrže ko da će skočit na onog tko se ne slaže s njim... skorojević i laprdant...

.

Poslednja izmena:
Evo navod s linka...

Јачина Југославије

.
glupane,po wikipediji SRJ je imala 240 jedinica vazdusne tehnike,tj. aviona :lol:

Što si saznao ?

Nije nam pokazao podatke, nego iznosi neke svoje brojke po tome šta je on čuo ili pročitao negdje kao obični vojni pukovnik, a koje odudaraju od ovih općepoznatih brojki koje su nakon rata definitivno utvrđene. Niš posebno. U ratu se često puta drži neka priča koja nema veze s istinom. Ali ja sam fer sugovornik pa ću reći da su podaci kojih se on odnekud sjeća ili koji su negdje bili zapisani vrlo mogući kao podaci na papiru, ali stvarno stanje uvijek je manje od onoga što se navodi na papiru. Na članku srpske wikipedie opisano je realno i stvarno stanje, a ne papir...

Međutim, ne bih rekao da si nam našao sretan i pouzdan primjer kvalitetnog izvora u ovome čovjeku. Pogledaj što dotični tvrdi na 1:45
Tvrdi da on zna tko je sastavljao s NATO strane ciljeve za gađanje na terenu !!! Kaže "CIA lično" !!! Haha, a kako bi on to mogao znati ? Na osnovu čega bi on mogao imati takve teško dostupne podatke ? A još se nadima u raspravi i uvjerava nadmeno ! Ovaj je dakle više u fazonu "ja sam mali napoleon"... i kezi zube grdo, hrže ko da će skočit na onog tko se ne slaže s njim... skorojević i laprdant...

.

Друже, који скоројевић, он је човек био пуковник војне безбедности. Податке које и износиш су бројно стање војске у миру, то није бројно стање у рату...
Мени није намера нешто да те убеђујем ја немам ништа од тога, али да ли је теби реално да једну државу од НАТО-а 85 000 војника брани 78 дана?

Друже, који скоројевић, он је човек био пуковник војне безбедности. Податке које и износиш су бројно стање војске у миру, то није бројно стање у рату...
Мени није намера нешто да те убеђујем ја немам ништа од тога, али да ли је теби реално да једну државу од НАТО-а 85 000 војника брани 78 дана?

Nisu u miru. To su podaci ratnog stanja za vrijeme opće mobilizacije. He da Srbi u miru imaju 40 000 vojnika na kosovu, gdje bi vam bio kraj...

.

Taj A 10 je čudo od aviona. Ne može da leti samo bez pilota....inače leti i bez motora bez delova krila i slično....gotovo neuništiv. Osim toga, od svih aviona na neki način ima zaštite.....od ovoga nemaš gde da se sakriješ. Ona uranijumska municija buši sve na šta naiđe.
I onda se pametnjakovići u Pentagonu setili da ga zamene sa f35..... genijalci....ma šalim se.
Pa gle, sigurno ga nisu zamijenili jer se nekome tamo baš dopada F35.
A10 je genijalan avion, ali i kalaš je genijalna puška pa nije baš da je ono što modernoj vojsci treba.

glupane,po wikipediji SRJ je imala 240 jedinica vazdusne tehnike,tj. aviona :lol:

Čemu uvrede, jel su to Srbi pisali na srpskoj wikipediji ili ja ? Škrgućeš zubima, pušeš i pjeniš se...
Sasma nepotrebno, opusti se, Božić je, vrijeme darivanja. Sretan Božić bucko bas...
I što je čudno u tome da je SRJ tada imala 240 aviona ? Pa JNA je po sili oružja bila treća vojna sila u europi, a Srbima je to oružje ostalo od JNA, umanjeno za 120 aviona koje su vam Hrvati skinuli u Domovinskom ratu, plus tehnički gubici...

Ajde nauči prvo nešto o glomaznom sustavu JNA avijacije, kolko je imao zaposlenika (nećeš vjerovat...), aktivnih aviona 400 i 200 helikoptera, dok je aktivnih i neaktivnih imao ukupno oko 1200 letjelica...

Naš članak...
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwia383phurtAhX2A2MBHWcYBFgQFjABegQIARAC&url=https://hr.wikipedia.org/wiki/Jugoslavensko_ratno_zrakoplovstvo_i_protuzra%C4%8Dna_obrana&usg=AOvVaw1uOlx5eko616FLPQAPC3om

Internacionalni članak...
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwia383phurtAhX2A2MBHWcYBFgQFjAAegQIAxAC&url=https://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_Air_Force&usg=AOvVaw1VceYyKhXjcqgNqfsOIc-L

.

Poslednja izmena:
Čemu uvrede, jel su to Srbi pisali na srpskoj wikipediji ili ja ? Škrgućeš zubima, pušeš i pjeniš se...
Sasma nepotrebno, opusti se, Božić je, vrijeme darivanja. Sretan Božić bucko bas...
I što je čudno u tome da je SRJ tada imala 240 aviona ? Pa JNA je po sili oružja bila treća vojna sila u europi, a Srbima je to oružje ostalo od JNA, umanjeno za 120 aviona koje su vam Hrvati skinuli u Domovinskom ratu, plus tehnički gubici...

Ajde nauči prvo nešto o glomaznom sustavu JNA avijacije, kolko je imao zaposlenika, aktivnih aviona 400 i 200 helikoptera, dok je aktivnih i neaktivnih imao ukupno oko 1200 letjelica...

Naš članak...
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwia383phurtAhX2A2MBHWcYBFgQFjABegQIARAC&url=https://hr.wikipedia.org/wiki/Jugoslavensko_ratno_zrakoplovstvo_i_protuzra%C4%8Dna_obrana&usg=AOvVaw1uOlx5eko616FLPQAPC3om

Internacionalni članak...
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwia383phurtAhX2A2MBHWcYBFgQFjAAegQIAxAC&url=https://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_Air_Force&usg=AOvVaw1VceYyKhXjcqgNqfsOIc-L

.
Bozic je kroz dve nedelje ,a ti nisi na nivou predskolskog uzrasta po ovom pitanju

Pa gle, sigurno ga nisu zamijenili jer se nekome tamo baš dopada F35.
A10 je genijalan avion, ali i kalaš je genijalna puška pa nije baš da je ono što modernoj vojsci treba.
Radi se o retardiranosti i to pogolemoj.

Eno upljuvaše se da objasne kako su im Rusi neprijatelji i kako predstavljaju opasnost.
Mislim, kako bi drugačije američkom narodu objasnili zašto im svake godine kradu one silne milijarde za naoružanje.
Šta bi pomislio pošteni američki građanin da neko kaže istinu, tj da im od strane Rusije ne preti opasnost.....teški retardinjosi.

Eno upljuvaše se da objasne kako su im Rusi neprijatelji i kako predstavljaju opasnost.
Mislim, kako bi drugačije američkom narodu objasnili zašto im svake godine kradu one silne milijarde za naoružanje.
Šta bi pomislio pošteni američki građanin da neko kaže istinu, tj da im od strane Rusije ne preti opasnost.....teški retardinjosi.
Vi ste sami priznali da vam je cilj da postavljate vlade u D.C.-ju.

E sad prošli put su vas zajebali pametniji od vas, ali jednom se živi.

A kako Srbi objašnjavaju, zašto troše pare na naoružanje? Zar to ne čini baš svaka država?

Back