Američki pilot tvrdi: Iznad Srbije 1999. pogođen još jedan F-117

Poruka
27.467
A. J. 2. decembra 2020. 16:45
Foto: 12me - CC BY 2.0

Podeli
Penzionisani pilot američkog ratnog vazduhoplovstva koji je učestvovao u bombardovanju SRJ rekao je da je, osim aviona F-117 koji je oboren, pogođen još jedan avion tog tipa, koji je uspeo da se oštećen vrati do baze u Nemačkoj.
On je učestvovao u napadima te večeri i opisao je kako je izgledalo kad je pogođen avion iznad Beograda, kao i njegov povratak u bazu u Nemačkoj.

https://www.krstarica.com/vesti/sve...i-iznad-srbije-1999-pogodjen-jos-jedan-f-117/

https://www.thedrive.com/the-war-zo...xDosam4_UGThhw_kNnm7GvjJevnrdvSX6l-mwcRtn4zak
Дакле, ево мериканске потврде:
Србија рокнула још један "невидљиви" Ф117, 1999-те године!
:)
32523523.jpg

The story of how one of the U.S. Air Force’s prized F-117 Nighthawk stealth attack jets came to be shot down over Serbia during Operation Allied Force on March 27, 1999, is, by now, familiar. The loss of “Vega 31” and the subsequent recovery of pilot Lieutenant Colonel Dale Zelko is an episode that we have looked at in detail before at The War Zone. What’s less well known is that another F-117 was hit by a Serbian air defense system during that same campaign, but details of what happened have only recently become available.
In the latest edition of The Afterburn podcast, which you can listen to in full here, retired Air Force Lieutenant Colonel Charlie “Tuna” Hainline, a former F-117 pilot, confirms what had, for many years, been a rumor: that a second stealth jet was hit by the Serbians, but managed to return to base. While noting that much about the incident in Allied Force remains classified, he still provides some fascinating details of what appears to be a previously unconfirmed event.

ТУЖАН ДАН ЗА *******ИЈУ! :(

Poslednja izmena od moderatora:
Амерички портал The Drive наводи да су детаљи о томе шта се десило са другим авионом постали су познати тек недавно, а потпуковник ваздухопловства САД у пензији Чарли "Туна" Хајнлајн, и бивши пилот Ф-117, у подкасту "Афтербурн" лично је потврдио оно што је дуги низ година била само гласина. Наша ПВО је успела да погоди и други стелт авион, али је он ипак успео да се врати у базу у Немачкој.
1443899_screenshot-1_ff.jpg

У свом сведочењу, Хајнлајн је описао како је погођен други Ф-117.
Он је навео да су у акцију над Београдом из базе у Немачкој кренула два "невидљива" авиона,
праћена летелицама Ф-16Ј. Он је био пилотирао једним Ф-117,
а када су се нашли изнад Новог Београда, оба "невидљива" су била нападнута ракетама САМ,
које је испалила српска ПВО.

Taj aeroplan detektuju svi savremeni radari.
Ствари на тему стоје помало наопако - савремени (?) радари у центиметарском и милиметарском опсегу
скоро га не виде, али времешни радари у метарском опсегу, виде га доста добро.

message-editor%2F1606843716268-an-aerial-view-of-a-two-ship-formation-of-f-117a-stealth-fighter-aircraft-from-574685.jpg

During their frontline career, Nighthawks almost always flew combat missions with support from jamming aircraft, including EF-111 Ravens and EA-6B Prowlers. Not only did they lack any defensive countermeasures, beyond their stealthy shaping and radar-absorbent material, of their own, but F-117 pilots were nearly oblivious to the status of threats in their vicinity during their runs over hostile territory due to lack of onboard threat-detection equipment. Even radio reception was degraded due to antennas being pulled in to 'stealth-up' the aircraft over enemy territory. Electronic attack support had been notably lacking in the case of the “Vega 31” shootdown, although it’s unclear if it was lacking for the mission Hainline described. According to most accounts, the night "Vega 31" was shot down was the only evening where EA-6B Prowlers were not present to wreak havoc on hostile radars.

On this occasion, over Serbia, advance warning of hostile SAMs was provided to the F-117 aircrew by Air Force F-16CJ “Wild Weasel” pilots, whose jets were equipped with the HARM Targeting System (HTS) for the suppression of enemy air defenses mission. So it was, on the outskirts of western Belgrade, heading north, that one of the “CJ” pilots called a SAM launch — right at that moment, Hainline was on his target run, with only around 30 or 40 seconds before his bomb was supposed to drop on an antenna.

Shvaram i dobrim delom podrzavam tvoju ironiju ali predmetna tema, tj. dogadjaj nije za potcenjivanje.
Ja bih voleo da smo im oborili i deset takvih aviona, no to ne bi promenilo ono što se tada događalo i ono što je usledilo potom, nažalost :(

A još bih više voleo da smo ikako izbegli sve to što je i dovelo do tog malog uspeha u našem opštem slomu

Koga briga sta ga vidi sta ne avion i ovako vise nije u upotrebi. A postavljac teme samo pokazuje nivo debilizma ovog naroda. Ej jos je jedan nevidljivi popio koji geler hahaha hohoho al smo vas sredili . Jel to sad nesto menja ?? Jel sada Srbija pobedila u ratu??? Ponovo drzi KiM??? Jel joj ekonomija kida,narod zivi lepo a svi zele da dodju da zive u toj takvoj pobednickoj Srbiji??? To je u ravni sa onim glupostima dobije Srbija recimo USA ili ajde Hrvate u na primer vaterpolu i onda komentari aha eto vam ,pokazali smo vam ,to vam je za ovo i ono. WOOOW! Bas ste im se naj.ebali keve. Hrvatska razguzila Srbe ,proterala ih sve ali mi smo im pokazali dobili smo ih u vaterp[olu ( koga boli tuki za vaterpolo ...ili kosarku) Neverovatna je kolicina idiota medju Srbima ali jos neverovatnije je da ti idioti imaju prilike da iskazu taj idiotizam svuda i na svakom koraku.

Ja bih voleo da smo im oborili i deset takvih aviona, no to ne bi promenilo ono što se tada događalo i ono što je usledilo potom, nažalost :(

A još bih više voleo da smo ikako izbegli sve to što je i dovelo do tog malog uspeha u našem opštem slomu
Све је више и више доказа и непосредних сведочења учесника и реализатора тог злочина
са Дивљег Запада који потврђују да је избегавање била немогућа мисија за СРЈ.

Naravno! Isto mislim. Ali, kako mi, obicni smrtnici, nismo mogli da biramo i odlucujemo, sledi da u datoj situaciji budes najsposobniji koliko je moguce.

Naravno. Najbolje da im nije oboren ni jedan a i da se nista od tog bombardovanja nije desilo. Ovu temu ovog debila bi mogao uporediti sa tim da eto ja sam tebe De Sisti izbacio iz stana ,sad si klosar obicni ali ti si saznao da pored kosulje pocepao si mi malo i potkosulju u svom tom cinu izbacivanja tebe iz tvoje kuce. E al si mi pokazao. Tuzan dan za mene .I slavis...onako na klupici u parku na nula stepeni .

Све је више и више доказа и непосредних сведочења учесника и реализатора тог злочина
са Дивљег Запада који потврђују да је избегавање била немогућа мисија за СРЈ.

Naravno da nisi mogao da izbegnes posto je Milosevic sve doveo do tog stepena da izbegavanja nema.Jednostavno im se smucio i da sta god da je tada hteo da prizna....da je rekao ma evo vam cela Srbija ....batine bi pale. Covek je godinama vodio toliko idiotsku i pogresnu politiku po srpski narod da ne znam sa cim bi to moglo da se poredi. Milosevic je bukvalno sagradio temelje za nestanak srpske nacije i sada to lagano se desava. Zahvaljujuci Slobodanu Milosevicu.

Naravno. Najbolje da im nije oboren ni jedan a i da se nista od tog bombardovanja nije desilo. Ovu temu ovog debila bi mogao uporediti sa tim da eto ja sam tebe De Sisti izbacio iz stana ,sad si klosar obicni ali ti si saznao da pored kosulje pocepao si mi malo i potkosulju u svom tom cinu izbacivanja tebe iz tvoje kuce. E al si mi pokazao. Tuzan dan za mene .I slavis...onako na klupici u parku na nula stepeni .
;)
Једном свиња из пуна корита
пред вратима имућнога дома,
ка умије, по свињски локаше.

Него свиња, како се налока,
поиздиже турин обрљани
и угледа на литицу орла.
Грокну крупно, па говори орлу:
Помири се и предај људима,
виђи ка се живи обилато:
мени на дан три корита дају,
све пуније једно од другога;
па цио дан у глиб до ушију,
превраћам се, на свијет уживам;
ни што мислим, ни главу разбијам,
но иза сна на пуно корито.“

************ :hahaha:
„Мож се хвалит ка поштено живиш
пред свињама, али не пред нама,
Него ти се чудити и није:
свињски мислиш, а свињски говориш.
То ти сада дају и госте те,
ал’ не зато рашта ти помишљаш,
но док мало накупиш сланине,
па ће одмах маљугом по цику.

Петар II Петровић Његош

Амерички портал The Drive наводи да су детаљи о томе шта се десило са другим авионом постали су познати тек недавно, а потпуковник ваздухопловства САД у пензији Чарли "Туна" Хајнлајн, и бивши пилот Ф-117, у подкасту "Афтербурн" лично је потврдио оно што је дуги низ година била само гласина. Наша ПВО је успела да погоди и други стелт авион, али је он ипак успео да се врати у базу у Немачкој.
1443899_screenshot-1_ff.jpg

У свом сведочењу, Хајнлајн је описао како је погођен други Ф-117.
Он је навео да су у акцију над Београдом из базе у Немачкој кренула два "невидљива" авиона,
праћена летелицама Ф-16Ј. Он је био пилотирао једним Ф-117,
а када су се нашли изнад Новог Београда, оба "невидљива" су била нападнута ракетама САМ,
које је испалила српска ПВО.

Znaci konacno je 2 pogodjena f117a, jedan f16? Mit je za B2?

Koga briga sta ga vidi sta ne avion i ovako vise nije u upotrebi. A postavljac teme samo pokazuje nivo debilizma ovog naroda. Ej jos je jedan nevidljivi popio koji geler hahaha hohoho al smo vas sredili . Jel to sad nesto menja ?? Jel sada Srbija pobedila u ratu??? Ponovo drzi KiM??? Jel joj ekonomija kida,narod zivi lepo a svi zele da dodju da zive u toj takvoj pobednickoj Srbiji??? To je u ravni sa onim glupostima dobije Srbija recimo USA ili ajde Hrvate u na primer vaterpolu i onda komentari aha eto vam ,pokazali smo vam ,to vam je za ovo i ono. WOOOW! Bas ste im se naj.ebali keve. Hrvatska razguzila Srbe ,proterala ih sve ali mi smo im pokazali dobili smo ih u vaterp[olu ( koga boli tuki za vaterpolo ...ili kosarku) Neverovatna je kolicina idiota medju Srbima ali jos neverovatnije je da ti idioti imaju prilike da iskazu taj idiotizam svuda i na svakom koraku.
saberi se malo, ne roni suze. sta ti ovde natrabunja, niko re ne razume?

nesto mi mnogo naglasavas to VOLEO, znaamo mi sta *******i vole

Naravno! Isto mislim. Ali, kako mi, obicni smrtnici, nismo mogli da biramo i odlucujemo, sledi da u datoj situaciji budes najsposobniji koliko je moguce.
Apsolutno.
Skidam kapu našoj vojsci i svim herojima koji su se suprotstavili teroru tzv OVK i NATO agresiji. Toliko je neispričanih priča, podviga i tihih heroja bilo u to za nas tragično vreme.

Back