Амерички имбецили насукали крстарицу близу аеродрома!

Neki dan sam gledao reportažu sa nosača aviona USS "Nimitz" kako se žale mornari i posada.
Prvo svi su rasno podvojeni. belci sede u menzi sa belcima, crnci sa crncima.
Onda jedan mornar belac otvoreno u kameru kaće "Ja sam rasista, neka me otpuse iz vojske, ali je tako"
- Drugi belac se žalio kako je "glupi crni narednik" upao u spavaonu kada su slušali muziku "a on ne zna ništa drugo sem svog glupo repa"
- Crni narednik se žalio da će posle njega da poručnik maltertira ako voi ne stišaju muziku.
- Ženska kaže "U ovoj spavaoni ima nas 60 žena i imamo 3 tuša ukupno"
- Mornar kaže "Čujete ovu buku? Kao da je udario teretni voz? E, to je lift, ide svakih 15 minuta. Gde ja spavam? Pored njega"

Kako su samo smeli da to puste na National geographic?
:) :) :)

Neki dan sam gledao reportažu sa nosača aviona USS "Nimitz" kako se žale mornari i posada.
Onda jedan mornar belac otvoreno u kameru kaće "Ja sam rasista, neka me otpuse iz vojske, ali je tako"
- Drugi belac se žalio kako je "glupi crni narednik" upao u spavaonu kada su slušali muziku "a on ne zna ništa drugo sem svog glupo repa"
- Crni narednik se žalio da će posle njega da poručnik maltertira ako voi ne stišaju muziku.
- Mornar kaže "Čujete ovu buku? Kao da je udario teretni voz? E, to je lift, ide svakih 15 minuta. Gde ja spavam? Pored njega"

BIlo juče oko 17.00h pomiriše se kad se beli napio... :mrgreen:

Za rasnu podvojenost neću ništa da kažem. Nikad nisam radio na USS Nimiz tako da neznam.

Što se tiče lupanja, spavanja, tuševa i sličnih stvari to je na bilo kom brodu ista stvar.

Dok sam radio na raketnim fregatama na 40 mornara je bilo 3 tuš kabine, a za ostalih 30 starešina jedna tuš kabina, komandant je naravno imao svoje lično kupatilo u kabini (RF 31i 32 inače ruska proizvodnja), na RF 33 i 34 situacije je bila mnogo bolja (inače domaća proizvodnja tako da su ta dva broda zbog enormnog broja WC-a u odnosu na ostale brodove zvali i brodovima za seronje, čak 12 WC šolja i 10 tuševa na 98 ljudi) . Inače ti uslovi su smatrani super komfornim u poređenju sa raketnim i torpednim čamcima.

Kad sam prešao na podmornice tu je situacija bila još veselija na ukupno 35 članova posade dođe 0 (slovima nula) tuš kabina i jedna WC šolja koja se može koristiti za vrjeme ronjenja, i još jedna koja je upotrebljiva samo u površinskoj vožnji. Spava se u tako zvanom sistemu "toplih kreveta" što znači da neko mora da ustane da bi ti mogao leći. (pošto se vozi u smjenama jedna trećina posade je uvjek na dužnosti tako da kreveta ima samo za dve trećine posade).

Ako su htjeli komfor onda su definitivno promašili rod vojske.

Poslednja izmena:

Back