Američke serije

Humor....... Humor ne zanima nikoga. Mislim ne živi se od smeha. Al što gluplje to bolje. U US verziji.
Vona bi...... Ameri su shvatili još pre 60 godina da TV treba da kaže ljudima kako treba da žive i da se osećaju. Mi malo kasnije.
Stereotip.... Život su stereotipi. Ako staviš dovoljno bezopasnih fem pe.dera u serije ljudi će skontati da aje to ok. Nisu glupi US-ovci.

Humor....... Humor ne zanima nikoga. Mislim ne živi se od smeha. Al što gluplje to bolje. U US verziji.
Vona bi...... Ameri su shvatili još pre 60 godina da TV treba da kaže ljudima kako treba da žive i da se osećaju. Mi malo kasnije.
Stereotip.... Život su stereotipi. Ako staviš dovoljno bezopasnih fem pe.dera u serije ljudi će skontati da aje to ok. Nisu glupi US-ovci.

Ma nisu oni glupi, daleko bilo.
Nego kako se mi polako primamo na to?
Msm možda i jesu srećnije rešenje od Pinka i sličnih televizija. Ali kako naš mentalitet prima nešto što je toliko drugačije? A poznati smo kao ksenofobi.

Ma jes' al evo meni bilo muka da gledam seriju u kojoj zena nisi odelo i kravatu i glumi nekog alfa muzjaka , a muskarac se hefta sa muskim ...ugasio sam nisam mogao da gledam ..
Dajte da zensko bude zensko , a musko musko , to je preduslov za dobru seriju

Uticu puno.

I dobro je sto su poslednjih 10-ak godina bolje nego ikada.

- - - - - - - - - -

Na prvi pogled dobre a u sustini teska glupost. Bar vecina njihovih serija. Ima i onih koje su odlicne. U svakom slucaju evropske su puno bolje jer su puno realnije i promovisu drugacije vrednosti.

Ne, nisu. Americke serije su najbolje. Americki filmovi nisu, ali serije jesu. Nema boljih serija na svetu od americkih serija.

- - - - - - - - - -

Msm možda i jesu srećnije rešenje od Pinka i sličnih televizija. Ali kako naš mentalitet prima nešto što je toliko drugačije? A poznati smo kao ksenofobi.

A zasto mislis da je to u tim serija toliko drugacije od nas?

Previše utiču na mlade ljude, gledam Prijatelje pre neko veče i razmišljam u sebi koje su to gluposti ali se naravno nasmejem ali onda kada u stvarnosti ugledam klince koji se tako ponašaju i kada ih pitaš šta misle o toj seriji oni kažu "Super serija jako realna u nekim situacijama." Ajde da je dobra komedija ali ono tipa "realna" kada čujem ubedači me strašno. Da ne pričam o drugim serijama.

naš mentalitet prima nešto bezazleno tipa prijatelji
99 posto serija se ne emituje na nacionalnim kanalima u srbiji
šta imaš u 9 sati na 4 nacionalne TV? tursku.

Zavisi, ja licno volim bilo sta sa mracnom tematikom, bilo da je nase, strano.
Sitkomi su mi dojadili, vidis jednom, nasmejes se, i to je to. Sto se nekih drugih serija tice, ima momenata koje sa pamte i prepricavaju, ostavljaju utisak na ljude.

A ima i druga strana medalje:
http://www.svet.rs/planeta/breaking-bad-kao-inspiracija-za-zlocin-htela-da-otruje-majku-po-scenariju-popularne-serije

Mada opet ja ne krivim seriju vec ljude, jer koliko ja litara krvi, nasilja i seksa da vidim, nikad necu uzeti da ubijem coveka, dilujem drogu ili sta vec.
Sve je na coveku. Sve utice na ljude samo koliko mu oni dozvole, prosto i jednostavno.

Sitkomi su mi dojadili, vidis jednom, nasmejes se, i to je to. Sto se nekih drugih serija tice, ima momenata koje sa pamte i prepricavaju, ostavljaju utisak na ljude.

http://www.svet.rs/planeta/breaking...da-otruje-majku-po-scenariju-popularne-serije

Mada opet ja ne krivim seriju vec ljude, jer koliko ja litara krvi, nasilja i seksa da vidim, nikad necu uzeti da ubijem coveka, dilujem drogu ili sta vec.
Sve je na coveku. Sve utice na ljude samo koliko mu oni dozvole, prosto i jednostavno.

Breaking Bad je jedna od najboljih serija ikada.

http://www.svet.rs/planeta/breaking-bad-kao-inspiracija-za-zlocin-htela-da-otruje-majku-po-scenariju-popularne-serije

Sve je na ljudima ali opet svako mora da nosi i svoj deo krivice makar on bio simboličan.

Slazem se. Hejtovati ovako kvalitetne serije stvarno nema nikakvog smisla, ali opao je kvalitet filmova i to si dobro primetio.
.
Nekada su u Americi snimani dobri filmovi, a serije su bile drugorazredna zabava, sa niskim kvalitetom. M.A.S. H je bio vrhunac. Zato sto su serije tada snimane samo za televizije sa frenkfencijom, i tamo nisi smeo da koristis ruzne reci, sve je moralo da bude po mediokritetskom bon-tonu, sterilno, nerealno, nesto sto ne dotice one najdublje delove ljudske duse. Televizija je tada bila dno dna, glavni nositelj mejnstrima i mediokretizma.

Sada se sve okrenulo, i za to je najzasluznija kablovska, gde uvek mozes da se ispsujes kao covek. Naravno, HBO je glavna kablovska koja je nositelj tog serijskog kvaliteta, ali ima i drugih.

M.A.S.H. Ima tu ocenu iz vise razloga. To je nesto najgledanije sto je americka televizija ikada izumela, mislim da im je poslednja epizoda gledanija od bilo kog Superbola u istoriji.

Cak su i humoristicke americke serije danas bolje od nje, ali istorijski je bitna, jer je jedna od kultnih humoristickih serija.

To je isto kao sto se kod nas precenjuje Vise od Igre, iako ju je vreme pregazilo.

- - - - - - - - - -

HBO-ov anti-vestern Deadwood je super isto, steta sto nije potrajao dugo.

Back