Američka donacija laserskog sistema Vojsci Srbije

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
NIŠ - Ministar odbrane Nebojša Rodić prisustvovaće danas u Bazi "Jug" svečanoj predaji integrisanog laserskog sistema za simulaciju pogodaka "MILES", koji je nabavljen sredstvima američkog programa "Globalna inicijativa za mirovne operacije", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Svečanoj predaji sistema prisustvovaće američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS), general Ljubiša Diković sa saradnicima i komandant Nacionalne garde Ohaja Debora Ešenhurst.

Integrisani laserski sistem vredan je 1,2 miliona dolara, a koristi se u obukama širom sveta za simulaciju realne borbe.

MILES će koristiti pripadnici VS za obuku svojih jedinica za učešće u mirovnim operacijama.

Integrisani laserski sistem kupljen je na inicijativu VS i to iz fondova Inicijative za globalne mirovne operacije - programa SAD usmerenog na rastuće potrebe u obuci mirovnih snaga širom sveta, saopštila je američka ambasada u Beogradu.

Za Srbiju je iz tog fonda izdvojeno 6,3 miliona dolara u periodu 2011 - 2013. godina.

Komandant Nacionalne garde Ohajo boravi u Srbiji u okviru saradnje međudržavnog partnerstva između Ohaja i Srbije.

Tokom boravka u Bazi "Jug" zvaničnici će prisustvovati obuci za borbu protiv improvizovanih eksplozivnih naprava, koju sprovodi tim Evropske komande američke vojske.

tema vest mora imati link...

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/americka-donacija-laserskog-sistema-vojsci-srbije/

Poslednja izmena od moderatora:
@ tema

Integrisani laserski sistem kupljen je na inicijativu VS i to iz fondova Inicijative za globalne mirovne operacije - programa SAD usmerenog na rastuće potrebe u obuci mirovnih snaga širom sveta, saopštila je američka ambasada u Beogradu.

Za Srbiju je iz tog fonda izdvojeno 6,3 miliona dolara u periodu 2011 - 2013. godina.

Komandant Nacionalne garde Ohajo boravi u Srbiji u okviru saradnje međudržavnog partnerstva između Ohaja i Srbije.[/QUOTE]

Evo odgovora, procitala sam:

Ja mislim da je ovo sramota. prvo, sto je u Nisu vec ruska baza, a drugo, sta ce nama oruzje za mirovne operacije po svetu? I to jos od nasih para?

Zanci daju ti neki fond, a onda te ucenjuju da kupujes njihovo i sluzis im kao sluga.

Ne dopada mi se.

Poslednja izmena od moderatora:
Mozes i na ulici da pogines, svuda opasnost vreba jos danas petak 13 :lol:

Mirovne operacije kao na primer u Jordanu gde je non-stop otvoren oglas u VS da se primaju "mirovnjaci" koji treba da zamene američke vojnike i snage na granici prema Siriji.
Znači za platu 800-1000 evra ideš na granicu prema Siriji gde treba da očekuješ znak za napad i da se pridružiš mudžahedinima da amerikanci ne prljaju ruke. I naravno da ne ginu jer uvek ima dovoljno sirotinje iz Srbije koja za šaku dolara ide da gine umesto njih.

A sada bih pitao ove pametnjakoviće koji sebe zovu demokratama zašto ima toliko sirotinje u Srbiji koja nema gde da radi već mora da ide da gine po Siriji u ime demokratije kad je u Srbiji već 14 godina blagostanje, sreća, bogatstvo i demokratija ?

Ajde čekam nekog pametnijeg demokratu da mi odgovori.

Poslednja izmena:
Koliko košta ta donacija ?
ili,
Čega ćemo morati sad da se odreknemo zauzvrat tolikom dobročinstvu
?

Која ЦРНА "ДОНАЦИЈА" - па разбојници и убице и злочинци Јенкији У СРЕД ЈУЖНЕ СРБИЈЕ ГРАДЕ СВОЈУ ВОЈНУ БАЗУ - а дојучерашњи "министар војни" СЕ ПРАВИ БЛЕСАВ И БРЖЕ-БОЉЕ ОДУСТАО ОД ТОГ МИНИСТАРСТВА.......

Odlican potez nove vlasti. Jedino mi nije jasno sta Ameri traze bas kod nas kad imaju Bondstil dole na Kosovu,ali dobro?
Cim saradjujemo sa Amerima to znaci da dalje nema parcanja Srbije i da smo se konacno stabilizovali politicki.

Nikada u svojoj istoriji Srbija nije pravila nikakvu vrstu saradnje sa gubitnicima. A Amerikanci postaju gubitnici.

Zato se nimalo ne čudim kada ove kolonijalne i kvislinške vlade od 2000 godine upoređuju sa onima iz 1941.g. Sve je isto samo Hitlera nema. Ali zato ima klintona, buša, obmane ... sve isti smrad i ruglo čovečanstva.

Back