AMD Ryzen 3 3100 overklokovan do 4.50GHz na svim jezgrima

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.280
1588342542918.png

Jedna od karakteristika AMD Ryzen linije procesora jeste otključan množilac za osnovni radni takt, a ovo važi čak i za jeftini Ryzen 3 3100 četvorojezgarni procesor.

Overkloker _rogame unearthed je objavio prijavu za Futuremark SystemInfo bazu, koja potvrđuje overklokovanje Ryzen 3 3100 procesora do 4.50GHz na svim jezgrima. Ovo je ostvareno na ASUS TUF Gaming B450M-Pro matičnoj ploči, i uz 16GB dvokanalne DDR4-3200 memorije.

SMT je ostao netaknut, s obzirom na to da procesor ima svih osam logičkih procesa (threadova) koji su osposobljeni.

Kako bi se dokazalo da ovakav rezultat ne predstavlja slučajnost, priložena je još jedna prijava za 4.40GHz overklokovanje na svim jezgrima. Ovo je stvareno na MSI B450M Bazooka Plus matičnoj ploči i uz 16GB dvokanalne DDR4-3000 memorije.

Izvor: TechPowerUp

Nije istina,radi intel jos uvek dobro.U tvom slucaju u redu.Svako ima pravo da se opredeli.
Intel je oduvek imao prednost nad AMD-om, ali jacu cenu. Sad samo imaju jacu cenu.
Mene je najvise iznerviralo to sto nisu AVX512 stavili na desktop. Jeste stavili su
za HEDT modele, ali mislim zasto da dajem 100k dinara za procesor samo zbog toga?
Intel obecava avx512 na desktopu jos od 2017 godine, evo je 2020, jos nista od toga.
Mada, hteo sam da uzmem onaj 7800X iz 2017, kojeg vise nije moglo da se nadje.
A kada su udarili cene i izazvali nestasicu, AMD je bio jedini realan izbor.

Intel je oduvek imao prednost nad AMD-om, ali jacu cenu. Sad samo imaju jacu cenu.
Mene je najvise iznerviralo to sto nisu AVX512 stavili na desktop. Jeste stavili su
za HEDT modele, ali mislim zasto da dajem 100k dinara za procesor samo zbog toga?
Intel obecava avx512 na desktopu jos od 2017 godine, evo je 2020, jos nista od toga.
Mada, hteo sam da uzmem onaj 7800X iz 2017, kojeg vise nije moglo da se nadje.
A kada su udarili cene i izazvali nestasicu, AMD je bio jedini realan izbor.
Nisam se zalio ni na AMD,jer samga koristio,ranijih godina,ali vec duze vreme koristim Intel i nemam zamerke.jesu skuplji,ali vrede.Mislim da je nama svima samo,navika.

Pitanje je sledece , da li vam treba mocan gajming cpu za koji i dalje intel ima najbolje ST performanse ili vam treba pristupacniji AMD cpu gde su MT performanse iznad ...
Ima onih kojima znaci onih 2 , 3 fps u igrama pa kazu kako ne zale sto su platili procesor i 50% skuplje ..
Ima onih koji vrte 8 jezgra za 200e pa uzivaju kako u igricama tako i u bilo kom drugom zadatku.

Annotation 2020-05-02 115929.png

8700K pa cak i 9700KF cena je oko 50k

Ryzen 5 3600 je oko 25K

Da li vrede ti inteli toliko ... zapitajte se.

Pitanje je sledece , da li vam treba mocan gajming cpu za koji i dalje intel ima najbolje ST performanse ili vam treba pristupacniji AMD cpu gde su MT performanse iznad ...
Ima onih kojima znaci onih 2 , 3 fps u igrama pa kazu kako ne zale sto su platili procesor i 50% skuplje ..
Ima onih koji vrte 8 jezgra za 200e pa uzivaju kako u igricama tako i u bilo kom drugom zadatku.

Pogledajte prilog 691284

8700K pa cak i 9700KF cena je oko 50k

Ryzen 5 3600 je oko 25K

Da li vrede ti inteli toliko ... zapitajte se.
Gajming CPU, bez gajming OS-a? Kao pishanje uz vetar! :rotf::rotf:

Ne radi ti na slici link za 'Learn more......'! :rotf:Šta dobiješ sa tim, zar to onda nije pametno STALNO koristiti? :super:
Nista to nije novo ... game mode samo daje maksimalne performanse za odredjenu otvorenu aplikaciju / igru ...

Znas ono u task menageru - set priority ...

Ovo radi automatizovano.

https://www.theverge.com/2017/1/25/14390990/microsoft-windows-10-game-mode-explanation

Ovo je hw tema , jel ti stvarno imas osesiju sa w10 .. tuzno ne mozes ni jedan dan bez win komentarisanja :per:

Back