Ambrozija

CHERISH

Veoma poznat
Banovan
Poruka
12.808
kako se izboriti sa ovim korovom,imam osecaj da nista ne pomaze...
mislim na alergiju,eto da pomognem saljivdzijama da razumeju:mrgreen:ipak je ovo zdravlje a ne flora i fauna

Poslednja izmena:
Sa korovom ne znam, ali sa alergijom...provereno...polinol.
Mm je petnaestak godina bio na presingu i sličnim lekovima. Prošle godine mu kupim polinol (homeopatski , kupuje se u običnim apotekama, oko 680 din je 100 komada). Zezao me da sam mu donela svetu vodicu, ali je ipak probao jer polinol ne isključuje korištenje drugih lekova, a mogu ga koristiti i deca. Posle prvog dana mu je bilo bolje. Sada svako jutro uzme jedan, u toku dana po potrebi, dva, tri najviše...a dozvoljeno je 8. Od avgusta prošle godine nije uzeo ni jedan presing i gotovo da nema nikakve simptome alergije. Bitan je način uzimanja, mora da se rastopi na jeziku i ništa da se ne jede narednih 15 minuta.

Sa korovom ne znam, ali sa alergijom...provereno...polinol.
Mm je petnaestak godina bio na presingu i sličnim lekovima. Prošle godine mu kupim polinol (homeopatski , kupuje se u običnim apotekama, oko 680 din je 100 komada). Zezao me da sam mu donela svetu vodicu, ali je ipak probao jer polinol ne isključuje korištenje drugih lekova, a mogu ga koristiti i deca. Posle prvog dana mu je bilo bolje. Sada svako jutro uzme jedan, u toku dana po potrebi, dva, tri najviše...a dozvoljeno je 8. Od avgusta prošle godine nije uzeo ni jedan presing i gotovo da nema nikakve simptome alergije. Bitan je način uzimanja, mora da se rastopi na jeziku i ništa da se ne jede narednih 15 minuta.

Stvarno?! Meni jedan forumaš to predložio, ali ja ga nisam poslušao... ove godine koristim xados, prije sam xysal... pokušavao sam prirodnu odbranu (jeo sam med sa polenom + jačanje imuniteta) i to mi je prilično pomagalo, ali nemam disciplinu u tome... :(

ja ne kapiram zasto niko ne govori o tretmanu kojim se kod dece u potpunosti moze resiti alergija a kod tinejdzera i starijih osoba u OGRONMOJ meri smanjiti osetljivost i to sve besplatno u okviru regualrnog zdravstvenog osiguranja.
ja sam 1979o godiste. kao tinejdzer sam isao na tretmane u kbc bezanijska kosa. posle standardne provere bockanjem, dobijao sam imuno vakcine u nekoliko serijala (besplatno).
u jednom trenutku, da ne bih svakodnevno isao na bockanje, dobio sam od alergologa spisak koji sam odneo na torlak i tamo su mi posle par dana predali bocice iz kojih sam po par kapi stavljao na kocku secera svako jutro u nekoliko perioda i moja alergija na grinje i ambroziju je SKROZ resena. ove bocice su se placale ali u tom trenutku (90-ih), je bila neka mala cifra.

ja sam slinavio, kijao, kasljao, imao oterzano disanje u periodu cvetanja ambrozije. to se skroz povuklo. kada ovo kazem kijavicarima, gledaju me bledo, niko im nije kazao da 'tako nesto moze i da postoji'. kapiram da domaci gadovi od alergologa savetuju kljukanje 'lekicima' od kojih imaju procenat ali ovo se moze resiti.

inace u to vreme je na raspolaganju od 'lekica' bio samo bronal pa se posle pojavio tefen. sada i ne znam stra je u ponudi za alergije...

Poslednja izmena:
Stvarno?! Meni jedan forumaš to predložio, ali ja ga nisam poslušao... ove godine koristim xados, prije sam xysal... pokušavao sam prirodnu odbranu (jeo sam med sa polenom + jačanje imuniteta) i to mi je prilično pomagalo, ali nemam disciplinu u tome... :(
Nisu to neke pare, probaj. Znam još neke kojima smo preporučili, i radi, ali mi bzvz da hvalim, kad ljudi ne veruju. ni ja nešto ne verujem u to, čak smo sa ćerkom išli kod homeopate i ništa nije pomoglo posle mesec dana terapije i poprilično novca, ali ovo radi.

ja ne kapiram zasto niko ne govori o tretmanu kojim se kod dece u potpunosti moze resiti alergija a kod tinejdzera i starijih osoba u OGRONMOJ meri smanjiti osetljivost.
ja sam 1979o godiste. kao tinejdzer sam isao na tretmane u kbc bezanijska kosa. posle standardne provere bockanjem, dobijao sam imuno vakcine u nekoliko serijala.
u jednom trenutku, da ne bih svakodnevno isao na bockanje, dobio sam od alergologa spisak koji sam odneo na torlak i tamo su mi posle par dana predali bocice iz kojih sam po par kapi stavljao na kocku secera svako jutro u nekoliko perioda i moja alergija na grinje i ambroziju je SKROZ resena.

ja sam slinavio, kijao, kasljao, imao oterzano disanje u periodu cvetanja ambrozije. to se skroz povuklo. kada ovo kazem kijavicarima, gledaju me bledo, niko im nije kazao da 'tako nesto moze i da postoji'. kapiram da domaci gadovi od alergologa savetuju kljukanje 'lekicima' od kojih imaju procenat ali ovo se moze resiti.

inace u to vreme je na raspolaganju od 'lekica' bio samo bronal pa se posle pojavio tefen. sada i ne znam stra je u ponudi za alergije...

To je moguće na Torlaku i danas ako si alergičan na jedan ili dva alergena... moj sin i ja smo alergični na (skoro) sve alergene disajnih puteva i to je nemoguće "izliječiti"... u stvaru moguće se izboriti samostalno jačanjem imuniteta pomoću meda, kozjeg mlijeka, kima itd. ...

Nisu to neke pare, probaj. Znam još neke kojima smo preporučili, i radi, ali mi bzvz da hvalim, kad ljudi ne veruju. ni ja nešto ne verujem u to, čak smo sa ćerkom išli kod homeopate i ništa nije pomoglo posle mesec dana terapije i poprilično novca, ali ovo radi.

Mislim da polinol nije homeopatski lijek već prirodni lijek...
Probaću u svakom slučaju... sad je kod mene neko zatišje (pred buru) između vrhunca polena trava i drveća, a prije korova + kiša pada svaki dan pa lakše podnosim sve...

To je moguće na Torlaku i danas ako si alergičan na jedan ili dva alergena... moj sin i ja smo alergični na (skoro) sve alergene disajnih puteva i to je nemoguće "izliječiti"... u stvaru moguće se izboriti samostalno jačanjem imuniteta pomoću meda, kozjeg mlijeka, kima itd. ...

secam se da, dok su nas bockali na bezanijskoj kosi, ljudi dovodili decu i pricali kako imaju problem sa velikim brojem alergena ali su i oni bili vakcinisani. nisam alergolog pa ne znam da li postoji neka granica u broju alergena iznad koje tretman navodno ne pomaze ali ne vidim zasto to bio slucaj.

Probaću u svakom slučaju... sad je kod mene neko zatišje (pred buru) između vrhunca polena trava i drveća, a prije korova + kiša pada svaki dan pa lakše podnosim sve...

pa i homeopatski 'lekovi' su prirodni :) samo sto homeopate pricaju o nekim misticnim energijama kojih naravno, nema vec je hemijski sastav njihovih lekica isti ili razblazeniji a uglavnom skuplji.
ok, ako nesto pomaze (a nije placebo) bez negativnih efekata - odlicno.

29atzzr.jpg

prvi put cujem za ovu bolu... buudalo, jel se ti boris sa biljkama?

ovde sam citao svasta, da ljudi kupuju i jedu zdrobljeno kamenje, urnisu sa strane dva zdrava zuba da bi stavili jednog vestaka, fiksaju bebe, prave kampanju protiv secera itd. ali da se neko bori sa biljkom koja ga ne dira, sa tim se prvi put susrecem.

pitacu dr naravno,nista na svoju ruku,ali da li imate neko bas bas prirodno resenje koje ce bar malo ublaziti simptome jer ja sam dobar deo dana na ivici gusenja,o svrabu ociju da i ne govorim,dojim bebu i tu otpadaju lekovi naravno,pa bih nesto sto njemu nece skoditi.

pitacu dr naravno,nista na svoju ruku,ali da li imate neko bas bas prirodno resenje koje ce bar malo ublaziti simptome jer ja sam dobar deo dana na ivici gusenja,o svrabu ociju da i ne govorim,dojim bebu i tu otpadaju lekovi naravno,pa bih nesto sto njemu nece skoditi.
Homeopatske lekove mogu koristiti i bebe od nedelju dana života.

Back