Ambiciozni vs neambiciozni

Sternocleidomastoideus

Zainteresovan član
Poruka
135
Situacija:
pricaju dve osobe,osoba A je student Farmaceutskog fakulteta,ozbiljna devojka,vredna,ambiciozna...a osoba B je propali gimnazijalac (isli su zajedno u gimnaziju)
I sretnu se oni nakon nekoliko godina od mature,7h je,osoba A juri na predavanje a osoba B se vraca iz nocnog provoda...i tako oni pricaju i u jednom trenutku osoba B koja nije upisala fax(niti radi,znaci dzabalebari) kaze osobi A: ti nemas zivot,i u srednjoj si samo ucila,ja zivim zivot,imacu sta da pricam unucima,dzaba ti taj tvoj fax,sigurno se ubijas od ucenja a ja uzivam u zivotu...

Dakle,o cemu se tu radi?
Osoba B je samo ljubomorna ili...?

p.s. nije rec o devojci koja samo samo uci po ceo dan,ima zivot ali naravno da ne provodi toliko vremena u blejanju kao osoba B

Наслушао сам се таквих прича. То су људи (под Б) који немају циља у животу, који живот схватају у виду ноћног провода, излазака, спавања до 2 сата поподне, уживања итд. После се обично кају, мада не мора да значи. Амбициозне особе се обично попну високо на друштвеној лествици, док ови остану они преко којих газе управо ови под А. Наравно, има случајева када особе под А заврше факултет, а не нађу посао или пропадну. Такође није истина да ти који уче само уче по цео дан и ништа друго не раде. Излазе и они, уживају, само што један део времена троше на учење уместо да рецимо леже и гледају ТВ. Барем нешто корисно раде.

Наравно, ово под Б је покушај оправдавања, не мора бити знак љубоморе.

Наслушао сам се таквих прича. То су људи (под Б) који немају циља у животу, који живот схватају у виду ноћног провода, излазака, спавања до 2 сата поподне, уживања итд. После се обично кају, мада не мора да значи. Амбициозне особе се обично попну високо на друштвеној лествици, док ови остану они преко којих газе управо ови под А. Наравно, има случајева када особе под А заврше факултет, а не нађу посао или пропадну. Такође није истина да ти који уче само уче по цео дан и ништа друго не раде. Излазе и они, уживају, само што један део времена троше на учење уместо да рецимо леже и гледају ТВ. Барем нешто корисно раде.

Наравно, ово под Б је покушај оправдавања, не мора бити знак љубоморе.

Slazem se :)

Psiholoski profil osoba pod B mi je zaista tesko da razumem,ali dobro,sto ljudi ,sto cudi ;)

Такође није истина да ти који уче само уче по цео дан и ништа друго не раде. Излазе и они, уживају, само што један део времена троше на учење уместо да рецимо леже и гледају ТВ. Барем нешто корисно раде.

Upravo tako. Ako neko zna da dobro rasporedi i pametno iskoristi vreme, može da stigne i da uči i redovno završi fakultet, i da ima društvo, dečka/devojku, hobi, pa i da leži i gleda TV.

Upravo tako. Ako neko zna da dobro rasporedi i pametno iskoristi vreme, može da stigne i da uči i redovno završi fakultet, i da ima društvo, dečka/devojku, hobi, pa i da leži i gleda TV.

Па то. Све је то чиста лењост. Сви смо такви мање више. Свака част онима који су тако распоредили време и који су вредни. За себе не могу рећи да сам такав, знам бити лењ и спор, али мислим да сам амбициозан.

Situacija:
pricaju dve osobe,osoba A je student Farmaceutskog fakulteta,ozbiljna devojka,vredna,ambiciozna...a osoba B je propali gimnazijalac (isli su zajedno u gimnaziju)
I sretnu se oni nakon nekoliko godina od mature,7h je,osoba A juri na predavanje a osoba B se vraca iz nocnog provoda...i tako oni pricaju i u jednom trenutku osoba B koja nije upisala fax(niti radi,znaci dzabalebari) kaze osobi A: ti nemas zivot,i u srednjoj si samo ucila,ja zivim zivot,imacu sta da pricam unucima,dzaba ti taj tvoj fax,sigurno se ubijas od ucenja a ja uzivam u zivotu...

Dakle,o cemu se tu radi?
Osoba B je samo ljubomorna ili...?

p.s. nije rec o devojci koja samo samo uci po ceo dan,ima zivot ali naravno da ne provodi toliko vremena u blejanju kao osoba B

Osoba A u svakom slucaju, zivot prodje kako god ga ti proziveo.
Sta imas od toga sto ces pricati unucima pff, gradi svoju karijeru da se obezbedis za ceo zivot, a ta "B" neka krene da radi u prodavnici za 15000.

Ti zavrsavas neku skolu i imas cemu da se nadas sto se egzistencije tice,a sacuvaces i zdravlje ako budes radila u struci dok ova druga osoba nema cemu da se nada. Gimnazija je go ****.
E sada dolazimo do dela koji je bitan... Sta je bolje od toga zavisi od toga sta ti zelis u zivotu.
Ja licno bicu uskoro akademski gradjanin,a imam dovoljno novca da priustim sebi neke stvari i meni je to sasvim dovoljno. Medjutim ono sto meni treba ne moze se niti nauciti,niti kupiti,tako da meni ovo u sustini i ne treba i rado bi se menjao sa nekim kao osoba B.
Sad ti to zavrsavas i cekas da budes "srecna" i da se "provodis",medjutim vreme prolazi i mladost prolazi i dok ti to zavrsis vecina toje generacije ce se pozeniti i poudavati,izlazice neke nove generacije,bice nova muzika tako da od nekog zesceg provoda je slaba vajda.
Osoba B je lili pametan ili je zesci debil sve zavisi kako se provodi. Ako su to neki zesci dozivljaji,menjanje partnera kao gace,putovanja,lake droge,orgije i sl onda je ta osoba ispala pametna. Ako su to klasicni izlasci sa prijateljima u neka fensi mesta gde svi stoje za svojim stolom,cevce neka picenca celu noc i slusaju tuc tuc muziku onda je to gubljenje vremena i ta osoba je debil koja nema pojma sta je zivot.

E sada kad ti zavrsis taj faks,udaces se i oticice vecina tvoje plate na decu i kucu i to tako da ti ces nastaviti da zivis isto kao sada.

Jel ti to predlazes da se drogiramo i orgijamo? :lol:

Naravno,to je provod. Ovi fensi izlasci su bzvze sta ja imam od toga sto se napijem i nakupim dima u diskoteci?
neki ljudi to zovu izlazak,ja to zovem sranje.

Bitno je da ti zivot prozivis kako zelis i u sreci i da dobijes ono sta zelis i da ga prozivis kako najbolje mozes,to da li imas skolu,da li imas dobar posao,pare,kola sve je to nebitno osim ako te bas to ne uveseljava i bas to smisao tvog zivota.
Ako je ta osoba B srecna i voli takav zivot,sto bi se ti ljutila na nju? Neka je,neka zivi srecno. Tu je problem samo sto ta osoba B misli da je njen nacin zivota recept za srecu za svakog sto naravno nije.
Ignorisi to i radi ono sto volis.

Sjajne stvari za pričanje unucuma. :ok: I mnogo pametne.

Zasto bi pricao bilo sta unucima?
Ne osudjuj me! To sto ti imas neki pogled na svet ne znaci da ja moram da delim isti pogled kao ti niti da si ti u pravu. Ti si individua,ja sam individua,ja postujem tvoj stav,ti postuj moj.
Tebe usrecuju neke druge stvari i zudis za drugim stvarima,ja opet volim nesto drugacije. Nasa razlika je kao kad ja kazem da volim crnu boju,a tvoja omiljena je plava i sada kao treba da se svadjamo cija je boja lepsa?
Msm glupo bi bilo kao sto je i priglupo raspravljanje o tome ko je bolje prosao u ovom slucaju.
Prosao je bolje onaj koji zivi zivot onako kako ga zeli i to u ovom trenutku.

To je isto kad je meni jedan tip rekao:
"Džaba ti fakultet i što si načelnik,
nisi ti izučio najvažniju školu - uličnu"

A letos je dolazio da radi od 08 - 20 sati za 20€.
Doduše dobijao je i hranu (iz radničke menze)
i smeštaj, doduše kolektivan, tj, njih 30 u jednoj sobi.

Poslednja izmena:
Zasto bi pricao bilo sta unucima?
Ne osudjuj me! To sto ti imas neki pogled na svet ne znaci da ja moram da delim isti pogled kao ti niti da si ti u pravu. Ti si individua,ja sam individua,ja postujem tvoj stav,ti postuj moj.
Tebe usrecuju neke druge stvari i zudis za drugim stvarima,ja opet volim nesto drugacije. Nasa razlika je kao kad ja kazem da volim crnu boju,a tvoja omiljena je plava i sada kao treba da se svadjamo cija je boja lepsa?
Msm glupo bi bilo kao sto je i priglupo raspravljanje o tome ko je bolje prosao u ovom slucaju.
Prosao je bolje onaj koji zivi zivot onako kako ga zeli i to u ovom trenutku.

Ne možeš proći dobro ako radiš stvari koje su potencijalno štetne po tvoje zdravlje. Msm jeste to tvoj život i imaš pravo da ga proživiš kao god hoćeš, ali malo odgovornosti nikada nije na odmet. Ovo bi trebao da bude kao neki savet, mada ti to možeš shvatiti kako god hoćeš.

Ti zavrsavas neku skolu i imas cemu da se nadas sto se egzistencije tice,a sacuvaces i zdravlje ako budes radila u struci dok ova druga osoba nema cemu da se nada. Gimnazija je go ****.
E sada dolazimo do dela koji je bitan... Sta je bolje od toga zavisi od toga sta ti zelis u zivotu.
Ja licno bicu uskoro akademski gradjanin,a imam dovoljno novca da priustim sebi neke stvari i meni je to sasvim dovoljno. Medjutim ono sto meni treba ne moze se niti nauciti,niti kupiti,tako da meni ovo u sustini i ne treba i rado bi se menjao sa nekim kao osoba B.
Sad ti to zavrsavas i cekas da budes "srecna" i da se "provodis",medjutim vreme prolazi i mladost prolazi i dok ti to zavrsis vecina toje generacije ce se pozeniti i poudavati,izlazice neke nove generacije,bice nova muzika tako da od nekog zesceg provoda je slaba vajda.
Osoba B je lili pametan ili je zesci debil sve zavisi kako se provodi. Ako su to neki zesci dozivljaji,menjanje partnera kao gace,putovanja,lake droge,orgije i sl onda je ta osoba ispala pametna. Ako su to klasicni izlasci sa prijateljima u neka fensi mesta gde svi stoje za svojim stolom,cevce neka picenca celu noc i slusaju tuc tuc muziku onda je to gubljenje vremena i ta osoba je debil koja nema pojma sta je zivot.

E sada kad ti zavrsis taj faks,udaces se i oticice vecina tvoje plate na decu i kucu i to tako da ti ces nastaviti da zivis isto kao sada.

Е ал си га лупио, свака ти част :hahaha:
Већ сам рекао да НИЈЕ истина да се особе под А не проводе и да само уче и бубају. Колико само њих има па се и дрогирају и оргијају и јјебу на сваком ћошку а имају десетке на факсу и уче људи. Осим тога, није то живот, то је само иживљавање. Постоје људи који имају и децу па иду на факс и уче.
Кажеш, прође младост. А шта ћеш да радиш када остариш? Пашћеш у бедак у очајање што не може више да ти се дигне? Јел то живот? Да у старости цмиздриш ко пиччкица што више ниси млад?

Постоји нешто што се зове мера. Можеш и да уживаш у животу, и да учиш и стичеш каријеру и све то ако имаш меру. Мада, ја имам другачије мишљење на све то, сматрам да каријера, посао, образовање нису најважније ствари у животу, као ни то твоје иживљавање као да си пубертетлија. Али то је сад небитно. Ја могу да будем образован и да имам супер посао иако сматрам да то нису најважније ствари. То је само један вид да кажеш преживљавања у овом свету, олакшавање свог живота, образовањем ћеш нешто научити паметно што може да ти користи. Положај на друштвеној пирамиди је битан како би себи олакшао живот да кажеш терет. Ко трпи највећу тежину терета? Па они на дну. Е тако ти је и са каријером. Кажем, само вид преживљавања, али опет не треба то да буде најважнија ствар, јер може пирамида да се сруши па оде и ти са њом. Јер, десиће се једнога дана нешто што може да ти промени живот и шта после тога?

Poslednja izmena:

Back