Amazonija

Daleko od ljudi

Početnik
Poruka
5
Tražim saputnika/saputnicu za put kroz Amazoniju. Imam 19 godina rastao pored Dunava, vise vremena proveo na kampovanju nego kuci. Zaposlio sam se skupljam novac i opremu za posetu Prasuma Amazona. Putujem sa malo novca jer vise nemam samo za avionsku kartu i za neophodne stvari. Hotele i prenocista ne posecujem, sator, vreca za spavenje, R&R i nebo puno zvezda. Saputnika trazim jer nikad nisam isao na ovako daleko putovanje, pa smatram da bi se bolje osecao u drustvu nekog ko me razume jer mi znanje engleskog nije na zavidnom nivou :)
Pa ako je neko zainteresovan za avanturu moze mi se javiti na mejl vasdejan53@gmail.com pa se mozemo i licno naci radi organizacije. Hvala lepo :)

Hehe...ti odmah pa veliki zalogaj.☺
Nisam nikad bila u Amazoniji,i ne planiram ☺,ali moj savjet bi ti bio da prvo istrazis neke blize prasume.Djelujes mi nekako mlado i neiskusno za takvo putesestvije.
Ili bar da imas iskusnog saputnika,ali to nije lako naci kao sto i sam vidis.
Koliko "teoretski"poznajes Amazoniju?

Hehe...ti odmah pa veliki zalogaj.☺
Nisam nikad bila u Amazoniji,i ne planiram ☺,ali moj savjet bi ti bio da prvo istrazis neke blize prasume.Djelujes mi nekako mlado i neiskusno za takvo putesestvije.
Ili bar da imas iskusnog saputnika,ali to nije lako naci kao sto i sam vidis.
Koliko "teoretski"poznajes Amazoniju?
Da totalno si u pravu. Nadao sam se da cu pronaci saputnika koji ima iskustva, medjutim vidim da to nije uopste jednostavno :)
Sam bi rado putovao po nekim blizim i manjim prasumama.
Koje ti preporucujes :)

Jugoistočna azija imaš jungle tracking,hiking i camping, sve je dobro uhodano i uglavnom pod kontrolom onih koji organizuju pa se malo po netu snađi za tako neku turu,istražuj. Taman da osetiš da li si za džunglu..a i za prvi put ti je bolje kakvu takvu sigurnost da imaš, posle ako hoćeš sam u avanturu i misliš da možeš. Usput vidiš Tajland ili Vijetnam ili Kambodžu ili....a i mislim da je realno jeftinije. Karta ti je u rangu 450€ povratna do Bangkoka a smeštaj i hrana su tamo uglavnom dosta pristupačni. Ipak je Tajland turistička velesila sa infrastrukturom za turiste pa bih ja tuu prvo gledao nešto da iskombinujem.

Da totalno si u pravu. Nadao sam se da cu pronaci saputnika koji ima iskustva, medjutim vidim da to nije uopste jednostavno :)
Sam bi rado putovao po nekim blizim i manjim prasumama.
Koje ti preporucujes :)
Ne znam,nisam strucnjak za prasume.☺
U Bosni i Hercegovini imas prasumu Perucicu.To ti je negdje oko Zelengore i Maglica,ali nisam nikad cula da je neko isao tamo ili da neko nesto istrazuje.Ne znam ni da li je pristupacno.
Zvuci misticno.☺
A kad smo vec kod prasuma i nepristupacnih predjela nedavno sam cula da npr.na planini Kozari,koja spada u niske planine i nikad je nisam smatrala "strašnom" planinom , ima nepristupacnih dijelova gdje nije krocila ljudska noga.Ko bi rekao?
A sta tek reci o Amazoniji?Tu mozda ima i vanzemaljaca.☺

Jugoistočna azija imaš jungle tracking,hiking i camping, sve je dobro uhodano i uglavnom pod kontrolom onih koji organizuju pa se malo po netu snađi za tako neku turu,istražuj. Taman da osetiš da li si za džunglu..a i za prvi put ti je bolje kakvu takvu sigurnost da imaš, posle ako hoćeš sam u avanturu i misliš da možeš. Usput vidiš Tajland ili Vijetnam ili Kambodžu ili....a i mislim da je realno jeftinije. Karta ti je u rangu 450€ povratna do Bangkoka a smeštaj i hrana su tamo uglavnom dosta pristupačni. Ipak je Tajland turistička velesila sa infrastrukturom za turiste pa bih ja tuu prvo gledao nešto da iskombinujem.
Hvala na savetu. Nisam razmiljao o toj destinaciji koliko sam sad na brzinu pogledao slike i neki tekst zvuci odlicno. Ako se odlucim da odem dobices slike direktno iz aziskih dzungli :)

Ne znam,nisam strucnjak za prasume.☺
U Bosni i Hercegovini imas prasumu Perucicu.To ti je negdje oko Zelengore i Maglica,ali nisam nikad cula da je neko isao tamo ili da neko nesto istrazuje.Ne znam ni da li je pristupacno.
Zvuci misticno.☺
A kad smo vec kod prasuma i nepristupacnih predjela nedavno sam cula da npr.na planini Kozari,koja spada u niske planine i nikad je nisam smatrala "strašnom" planinom , ima nepristupacnih dijelova gdje nije krocila ljudska noga.Ko bi rekao?
A sta tek reci o Amazoniji?Tu mozda ima i vanzemaljaca.☺
Posto imam rodbinu u BiH rado cu posetiti Kozaru.
A vanzemaljaca sigurno ima vise kod nas na balkanu nego bilo gde, pa ko ne voli dobru rakiju i vesele ljude :)
Sve u svemu hvala na informaciji sigurno cu posetiti Kozaru pa ako zadjem u neki "mistican deo" dobices fotke :)

Hvala na savetu. Nisam razmiljao o toj destinaciji koliko sam sad na brzinu pogledao slike i neki tekst zvuci odlicno. Ako se odlucim da odem dobices slike direktno iz aziskih dzungli :)

Ma ja sam tamo domaći skoro...doduše na plažama i barovima nešto za džunglom nisam lud :lol:
Samo se ti snađi i uživaj.
Vidi prvo da ove naše "alternativne" agencije kao Jungle tribe ili Manga nemaju tako neku opciju u ponudi ili da ti oni organizuju. Znam da rade te ture po JI Aziji i južnoj Americi.

Poslednja izmena:
Posto imam rodbinu u BiH rado cu posetiti Kozaru.
A vanzemaljaca sigurno ima vise kod nas na balkanu nego bilo gde, pa ko ne voli dobru rakiju i vesele ljude :)
Sve u svemu hvala na informaciji sigurno cu posetiti Kozaru pa ako zadjem u neki "mistican deo" dobices fotke :)
Vazi.☺ Kozara je inace,prelijepa planina.Bila sam u "pristupacnom"dijelu.Neces pogrijesiti ako odes i tamo.Ima i kod nas u okolini lijepih predjela(kod nas-mislim na ex Yu),mozda da krenes malo okolo...a i jeftinije je.☺
U svakom slucaju fotke cekamo.😉

Ma ja sam tamo domaći skoro...doduše na plažama i barovima nešto za džunglom nisam lud :lol:
Samo se ti snađi i uživaj.
Vidi prvo da ove naše "alternativne" agencije kao Jungle trip ili Manga nemaju tako neku opciju u ponudi ili da ti oni organizuju. Znam da rade te ture po JI Aziji i južnoj Americi.
Nasao sam na Jungle Tribe iz BG-a
Naravno prvo obilazak barova pa onda dzungla :)

Back