als

sargas

Početnik
Poruka
9
Postovanje, napravio sam nalog ovde samo da bih mogao cuti misljenja i savete od nekih ljudi koji imaju vise iskustva sa slicnim problemima.
Imam 24 godine i pre vise od mesec dana imao sam problem sa trenjenjem leve ruke i noge, kao opcije otklonio sam MS i Srce i vratni deo kicme, radio sam MRI mozga i vrata i sve je u redu. Jedan period su pocela da me bole ledja u lumbalnom delu i torakalnom ali nakon posete kiropraticaru bolovi su nestali, trnjenja su se smanjila ali ne i nestak, jednom sam cak imao i osecaj pcenja koze na levoj ruci. poslednjih 15 dana imam nove i jako cudne simptome. Tetive u rukama me bole bez ikakvog razlog i prethodnog napora, leva i desna ruka naizmecno postaju sve slabije ( takav subjketivan osecaj imam) jer mogu da uradim sve isto sto i do sada, s tim da mi za neke stvari treba malo vise napora jer su mi prsti i sake nekako zategnutijr i sporije. Slabost sa desne ruke je pocela i da se siri na gornji deo ruke i poprilicno je neprijatno. Uz sve to danima imam igranje misica po celom telu, obicnu u trajanju od minut dva ali se javlja svakodnevno. Nazalost, krenuo sam da googlam o svemu i sad imam strah da mozda imam ALS. Ici cu na dalja istrazivanja EMNG i sve ostale stvari ali me zanima da li neko ovde ima iskustva sa slicnim stvarima i da li ima neke savete gde bih jos trebao da probam da trazim resenje.

Hvala unapred na odgovorima!

Rilutek 50

Na nekoj drugoj temi neko je pitao gde da ovaj lek nabavi.
Ja sam pogledala cenu tog leka, danas kosta 10 evra ( Sanofi, genericki lek), kosta 10 evra,
a do nedavno je bio 180 evra. Citala sam malo iskustva ljudi koji su uzimali lek , iskustva su ocajna,
svakome se stanje pogorsalo, ljudi koji vec 15 godina ( ej 15 godinaz:)) zive sa tom dijagnozom
kazu da su lek batalili najkasnije posle nedelju dana uzimanja.

Back