Alpsko skijanje

Dr.Jekyll

Elita
Poruka
16.708
Ima jedna tema o skijanju ali se tamo o svemu piše a najmanje o alpskom skijanju...plus još to je i što je ta tema zadnji put bila posećena pre gotovo 2 godine i totalno je zaboravljena.
Ovde možete pisati o svemu što se tiče kalendara alpskog skijanja.
Sezona 2011/2012 počinje 22.10. u Zeldenu (Austrija) - veleslalom za žene i muškarce.

Odličan vikenda za amere...
Na današnjem veleslalomu za muškarce pobedu je odneo Ted Ligeti....
Drugi Pinturalt,treći Šerghofer...
Karavan se seli u finski Levi gde će se voziti slalom za žene i muškarce 12. i 13.novembra.

Otkazani slalomi u Leviju

Zbog nedostatka snega i veoma toplog vremena u Finskoj, Međunarodna skijaška federacija bila je primorana da otkaže premijerne slalome Svetskog kupa u Leviju.

Slalom u Leviju u konkurenciji skijašica trebalo je da bude vožen 12. novembra, dok je kod muškaraca bio zakazan za dan kasnije.
Mogućnost otkazivanja trka najavljena je još pre nekoliko dana, pošto se temperatura u Laponiji nije spuštala ispod četiri-pet stepeni Celzijusa. Ipak, pošto se ista vremenska prognoza očekuje i za naredne dane, nije bilo drugog rešenje nego da se trke u Leviju otkažu.
„Odluka je jasna pošto na dan kontrole nema ni naznake snega, a vremenska prognoza ne obećava mnogo. Ne možemo da odložimo trke za nedelju dana jer bi onda bile preblizu onim u brzim disciplinama koje su zakazane u u kanadskom Lejk Luizu“, rekao je generalni sekretar Organizacionog komiteta trka u Leviju Miko Sarinen.
Međunarodna skijaška federacija (FIS) trenutno razmatra opcije da slalome preseli u neki drugi skijaški centar, a više informacija o tome biće poznato do nedelje.

Е, мој доцо Џекиле!
Видим, слабо ти се нешто народ лепи на тему па реко' дај да те мало разонодим и да се сви мало насмејемо.
Вероватно се и ти млатиш са тим даскама по залеђеним гудурама па нећу да ти кварим провод. Само се чувај. Требаће ти (читаве) ноге и за мало старије дане.
Елем, домороцима у овим Алпима, где ја већ деценијама живим, до пре сто година скијање било једини начин да зими сиђу у село ако неког заболи зуб или, недај Боже, слепо црево. Одељу две даске са првог дрвета па тутањ доле. Ко зна колико су рекорда у спусту оборили пре него што је спуст и измишљен. После дошли братски Британци па измислили "Алпско скијање". Окачиш се на жицу, попнеш горе па фрћ, фрћ, фрћ сиђеш доле па јово наново. И тако цео дан, К'о долапски коњ.
Не кажем да тамо горе није лепо. Најлепше је, у ствари, само бити горе. Плаво небо, кристални ваздух, сунце откида... Милина.
А што се зимских спортова тиче, имам неки чудан утисак, Србима (а мени у сваком случају) много више одговара ШАНКАЊЕ. И то на Копаонику. Може и на Дивчибарама. Нигде на овој планети не прија Ракичина-пуста-клековача као на Дивчибарама.
Правила за шанкање су врло једноставна.
Попнеш се на скијалиште.
Брже-боље нађеш неку биртију.
Седнеш за ШАНК (по коме је спорт и добио име)
Причврстиш сигурносне појасеве (због љуљања)
Шанкаш се до затварања жице.

'Ајде ЖИВЕЛИ..... :)

eh moja najomiljena tema...skijanje

Eh dobro je Ivica Kostelic zapoceo sezonu s 5.mjestu u Söldenu i to u disciplini gdje ja smatram da i nije tako dobar...veleslalom

da vidimo dalje otpao Levi

jos uvijek nema nekog velikog snijega u Europi ali imaju ga u SAD-u i Kanadi

Dalje ide Lake Louise i Aspen.

Nadam se solidnim rezultatima Ivice u brzim disciplinama...

ah sto se tice Pinturaulta...to je za mene jedna velika nada za francusko skijanje...mlad...super je...i odmah osvojio 2.mjesto...

Pinturalt će biti pravo osveženje ove sezone :ok:
Nadam se da će sneg pasti u Evropi dok su na američkoj turneji!

Mislim da nece snijeg pasti. Kod nas u Becu je hladnije za razliku od mjesta koje se nalaze na 1000m-2000m
Ovi iz turistickih mjesta za skijanje vec otkazuju pocetak sezone, jer skijanje dosada samo moguce iznad 2000m. Dal je to normalno. A izgleda nista ni od snijega sljedece nedelje....kod nas kazu +11 za sljedecu nedelju...a i u alpskim regijama isto tako...katastrofski

U dva dana u Lejk Luisu Didije Kuš održao čas skijanja iako je danas u superveleslalomu bio drugi iza Svindala :klap:
Kod dama juče je u Aspenu vožen veleslalom (pobednica Regensburg) i danas je na programu slalom (u 21:00 ide druga trka) i trenutno posle prve trke vodi Marlis Šild sa velikom razlikom ispred Tanje Putiainen.

Poslednja izmena:
Ova Rebensburg je opasna za Veliki kristalni globus u prvom treningu za spust Lake Louis bila 2 i to u spustu! Lindsey kao i uvijek super...Tukla konkurenciju skoro sa 2 sekunde....ali treba cekati to je samo trening

edit...ok Rebensburg prva u treningu jer je Lindsey promasila/propustila cak tri vrata lol...

Poslednja izmena:
Napokon :D
Sve počasti za velikog Milera :worth:
Danas - taman kada sam posmislio da je Svindal uzeo još jednu pobedu u zadnjem trenutku mu je preoteo Sandro Vileta u supervelslalomu.
Kod dama - TEROR LINDZI VON :per:
Ono je bilo brutalno šta je najlepša skijašica među njima juče i danas radila...nabijanje kompleksa ostalim takmičarkama!!!

Alta -Badia (Italija)...veleslalom za muškarce:
1.Blardone (ITA)
2.Rajhelt (AUT)
3.Šerghefer (AUT)

generalni plasman:
1.Svindal 416
2.Fojc 360
3.Ligeti 359

Kurševel (Francuska)...slalom za žene:

1.Šild (AUT)
2.Putiainen (FIN)
3.Cetel (AUT)

generalni plasman:
1.Von 522
2.Rebensburg 286
3.Gergl 269

Janica Kostelić (Zagreb, 5. siječnja 1982.), bivša hrvatska alpska skijašica. S četiri olimpijske zlatne medalje i dvije srebrne, Janica Kostelić je najuspješnija alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara.
Osvojila je Svjetski kup 2001., 2003. i 2006. godine. Dana 15. siječnja 2006. Kostelić je postala tek treća skijašica u povijesti Svjetskog skijaškog kupa (nakon Šveđanke Pernille Wiberg i Austrijanke Petre Kronberger) koja je pobjeđivala u utrkama u Svjetskom kupu u svih pet skijaških disciplina. Dana 5. veljače 2006. Janica je postala druga skijašica (nakon Petre Kronberger) koja je pobijedila u svih pet disciplina u jednoj sezoni. Skupila je i rekordan broj bodova u jednoj sezoni, 1970.

a sad je na redu njen brat Ivica :super:

kyo nemoj se hvaliti jer nakon Kostelica nastaje rupa. Ima talentiranih poput Zubicica ili Vidovica. Ali kod zenskih mozda Trsinski. Ana Jelusic nazadovala pa pauzirala sezone jer ima problema sa astmom...ne vjerujem da ce se vratiti..

Sto se tice Natka i on ce jos malo napuniti 26 godina. A treba se razvijati a on nazalost nazaduje. Jos ako ukinu superkombinaciju nema bolja plasmana kao sto je imao samo u toj disciplini. Po meni on ima mnogo vise potencijal za slalom nego za brze discipline gdje se vrti ponekad oko 24 mjesta do 48. Steta sto u slalomu stalno ima visoki startni broj pa se ne moze probiti u drugu voznju kad je staza vec izvozana. Ivica ce voziti do 2014. Preostaje nam samo nada da ce Ivica praviti djecu :) ili Janica.

Inace Nevena Ignjatovic (Srbija) pobjedila na FIS-utrci u Slalomu u Zagrebu na Sljemenu. Ona je po meni isto talentirana.

Inace za Slovence se ne bojim. Treba se bojati za nas

Poslednja izmena:
kyo nemoj se hvaliti jer nakon Kostelica nastaje rupa. Ima talentiranih poput Zubicica ili Vidovica. Ali kod zenskih mozda Trsinski. Ana Jelusic nazadovala pa pauzirala sezone jer ima problema sa astmom...ne vjerujem da ce se vratiti..

Sto se tice Natka i on ce jos malo napuniti 26 godina. A treba se razvijati a on nazalost nazaduje. Jos ako ukinu superkombinaciju nema bolja plasmana kao sto je imao samo u toj disciplini. Po meni on ima mnogo vise potencijal za slalom nego za brze discipline gdje se vrti ponekad oko 24 mjesta do 48. Steta sto u slalomu stalno ima visoki startni broj pa se ne moze probiti u drugu voznju kad je staza vec izvozana. Ivica ce voziti do 2014. Preostaje nam samo nada da ce Ivica praviti djecu :) ili Janica.

Inace Nevena Ignjatovic (Srbija) pobjedila na FIS-utrci u Slalomu u Zagrebu na Sljemenu. Ona je po meni isto talentirana.

Inace za Slovence se ne bojim. Treba se bojati za nas

mi Hrvati smo ko termiti idemo od sporta do sporta zabljesnemo po par sezona u svakom napravimo čudo svet nas upamti i odemo na sledeći sport

eto skok u vis Blanka ... vaterpolo, rukomet, nogomet, košarka gimnastika, skijanje, plivanje, tekvando, tenis....

jedino nikako da u odbojci da napravimo nešto :think:

to mora da je sledeće :mrgreen: :lol:

PS u xebote hokej sam zaboravio... i tu smo počeli rasturat :hahaha:

Poslednja izmena:

Back