Alkotest...

nego evo malo argoumenata za zasnivanje odbrane na sudu
http://hrcak.srce.hr/22836
http://hrcak.srce.hr/file/35960

Vjerodostojnost alkotestiranja koncentracije alkohola u izdahu, upotrebom Dräger Alcotest 7410Plus alkometra, kod utvrdivanja alkoholiziranosti u sudskom postupku

Zdravko Kovačić; Zavod sa sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Marina Nestić; Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Valter Stemberga; Zavod sa sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci
Alan Bosnar; Zavod za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci
Marko Petrovečki; Student Medicinskog fakulteta u Zagrebu
Davorka Sutlović; Klinički bolnički centar Split, Klinički odjel sudske medicine

Sudskomedicinska klasifikacija stanja alkoholiziranosti odnosi se na koncentraciju alkohola u krvi, a ne u izdahu, te stoga na osnovi rezultata alkometra (koncentracije alkohola u izdahu) nije moguce odrediti niti stanje alkoholiziranosti.

ovo nikako ne znaci da ljudi treba da pijani sedaju za volan..nego osnov da se ljudi brane od pandurskih podmetacina..kojima se ovi sluze da naprave broj realizovanih prijava i naplacenih kazni..posto su im oni rucni radari izbijeni iz saka alkometar im je postao glavno sredstvo za udaranje reketa i ostvarivanje rezultata rada. valja puniti necim budzet

Zanimljiva tema...

Posto sam pre dve nedelje naduvao preko dozvoljenog, setio sam se (kasno) da se malo informisem. ALi ne mogu da verujem, gde god se postavi pitanje "kako prevariti alko test" uvek se nadje masa pametnjakovica koji kazu "nemoj da pijes i vozis" :dash: To je kao kada uciteljica pita "ko nije uradio domaci" a ti se javis "ja jesam"... Debilno zar ne?

Da naglasim, ne podrzavam bilo kakvu nebezbednu voznju, pa tako voznju u pijanom stanju. Vreme se ne moze vratiti unazad i kada se nesto lose desi kasno je razmisljati - e nisam trebao da pijem i vozim. Ali, hocu samo da kazem da mislim da nije samo alkohol uzrok za saobracajne nesrece. SVi pametnjakovici koji kazu "nemoj da pijes i vozis i neces imati problema", kladim se da se i sami ne drze propisa. Nema toga koji vozi uvek 50 po gradu. Ajde da se ne lazemo... ;) Tako da, mislim da je bezbedniji vozac koji popije 2-3 piva i vozi 50 od treznog koji vozi 70. PO mom misljenju tih 20 na sat je ogromna razlika u bezbednosti. Probajte naglo da zakocite sa 50 i sa 70, pa cete videti. ;)

Ovo samo kazem zato sto su mi dosadili takvi komentari. :roll: Mislim, drugari, nemojte da se ljutite, ali niko nije pitao "da li ili ne" nego "kako??"

Dakle, sta se meni desilo, mozda iskustvo bude nekom korisno. Odem na neku zurku pre 2 nedelje i popio sam 2 limenke piva. Toliko koliko sam sam sebi odredio da cu da pijem kada vozim. (Ranije nisam imao granicu :rumenko: ali u poslednje vreme sam odlucio da pazim) Medjutim bilo je toliko toplo, da sam ja sunuo ta dva piva i nisam ni osetio. I nastavim posle toga da pijem, i popijem 2-3 case piva, recimo kao 2-3 mala piva. A nista nisam jeo celo popodne... I krenem kuci, i usput sunem jos litru ili vise kisele vode! I jos sam dosta iskulirao pre nego sto sam seo za volan, jer mi je auto bio udaljen oko 20 minuta hodanja, ili vise. I zaustave me i ajde da duvam, i naduvam 0,88 promila... :( U svakom slucaju jesam preterao, ali mislim da je dosta uticalo to sto nisam nista jeo... Cak ni voda nije pomogla.

E sada dolazimo do teme. ;) Nisam licno video, ali sam cuo iz prilicno pouzdanog izvora, da je lik, koji poznaje pandura, bukvalno eksperimenta radi, duvao i naduvao dosta bas, jer je dosta i pio. I posle toga odmah uzme i sune litru vode odjednom! I ponovo duva i skoro nista. Naduva nesto malo, u svakom slucaju u granicama... Ja sam to probao, ali nije mi radilo. Mozda zato sto nisam odjednom sunuo pre duvanja, nego skoro 30 minuta ranije...

I sada dok ne vidim kako ce se stvari razvijati, morao sam malo da smanjim gas... :( I ne lezi vraze, odem sinoc posle posla sa kolegom na pice. I stvarno popijemo samo 1. Sreca pa je bilo malo pivo, nije bilo veliko! I kao hocemo jos jedno, ja rekoh bolje ne. I krenem kuci, kad ono stoje panduri! :eek: A to je u jednom selu pored NS, tu radim. I ja odmah smotam i poprecnu ulicu, okrenem se i nazad. Ali sve lagano, nisam nesto jurcao. I dok sam pokusavao da izadjem na glavni put, pa za NS, ja uletim u slepu ulicu. I ajde da se vratim, kad imam sta i da vidim, panduri krenuli za mnom, hahahah! Sve sa rotaijom! :lol: Nije mi palo napamet da ce krenuti za mnom... Posto su vec, u trenutku kada sam ih video, zaustavili nekog lika! :D (najverovatnoje me ne bi ni pogledali da sam samo prosao, ali ja sam bas hteo da ih zaobidjem)

A klasika, ajde da duvam. I ja kazem pio sam poslednje pice pre 10 minuta, i oni kao OK onda ce sacekati jos 5 minuta, to je ono o cemu su ljudi pricali da moraju da cekaju 15 minuta od konzumacije poslednjeg pica. Sto moze da bude znacajno nekome. I meni malo bila frka, kontam jbbt 2x me zaustave u 2 nedelje, i jos ako naduvam opet!!! :dash: Ali naravno nije bilo mesta panici, naduvao sam samo 0,15. Malo mi samo bila frka sto sam opet pio na prazan stomak...

Tako da eto, pivopije, imate neki reper, na prazan stomak jedno veliko pivo je vec kriticna granica!!! :(

A sto je lik bio besan kada je video da su se dzabe iscimali da idu za mnom!!! :rotf: Ali sada stvarno moram uvek imati neku flasu sa obicnom vodom u kolima, za slucaj da me zaustave ponovo! Ne smem vise rizikovati.

A inace jos nesto ima sto me apsolutno potpuno rasterecuje moralno u smislu krsenja zakona. Dokle god budem vidjao pandure da nekaznjeno krse zakon, voze 80 gde je dozvoljeno 50, pricaju mobilnim dok voze, ne vezuju pojas... Nemam nameru ni ja da postujem zakon. Naravno oni to rade nekaznjeno, a ja cu morati dobro da se potrudim da izbegnem placanje kazne.... Ali tako to ide. Lakse mi je da se malo iscimam da mi zastari, nego da platim 10 ili 15 hiljada dinara, zar ne?

Moze li se prevariti alko test.....ili bar umanjiti promile alkohola pre voznje

Meni ljudi ova murija upropastice odmor,ne mogu da popijem 3 piva ko covek :(

Dajte mi neki savet ili da kazem neki recept pre voznje ili prilikom duvanja sta da radim...inace ja ne pijem puno ali pijem malo i redovno....

stavi dve tri kapi nafte na jezik i progutaj
bice ti malo gadno ali nafta ce da nadjaca isparenja alkohola u plucima i alkotest ne pokazuje nista

mislim da nema potrebe da napomenem da ovo stalno radim i da radi provereno 100%

0,3 promila, smanjeno je sa 0,5.

A granice (za kazne) su: 0,3-0,5 najmanja kazna, pa 0,51-1,2 nekao kao srednja kategorija 6-20.000 kinti i 6 meseci, a preko 1,2 te odmah zadrzavaju 12h na otreznjenju ;) i jos su vece kazne. A ima i 4. kategorija, ne znam sada napamet...

Back