Alkoholizam

lenaaa...

Početnik
Poruka
1
Moj otac pije vec duze vreme, ali zadnje 2,3 godine svakodnevno. On je dobar covek, ne maltretira porodicu, odnosno mene, sestru i majku, miran je kada se napije, ali nas naravno sve mnogo boli da ga gledamo takvog i ne slusa nas kada mu govorimo da prestane sa tim. Mene zanima da li je uopste moguce da samostalno ostavi alkohol, ili je neophodna strucna pomoc?

Moj otac pije vec duze vreme, ali zadnje 2,3 godine svakodnevno. On je dobar covek, ne maltretira porodicu, odnosno mene, sestru i majku, miran je kada se napije, ali nas naravno sve mnogo boli da ga gledamo takvog i ne slusa nas kada mu govorimo da prestane sa tim. Mene zanima da li je uopste moguce da samostalno ostavi alkohol, ili je neophodna strucna pomoc?

Ako to traje duže, neće moći sam.
Već je postao zavisnik.
Kao i višegodišnji strastan pušač.

Kažu da je alkohol, čak, teže ostaviti.
Srećom, leči se.
Ali, presudna je volja.

Mislim da se moras obratiti nekom od lekara za pomoć u vezi oca. Alkoholizam je jedan od oblika zavisnosti, i mislim da tu nepomažu lepe reči, već da se morate raspitati kod goga, i odvesti ga na odvikavanje

pa zavisi od karaktera i mentalnog sklopa,ako nece milom pripretite mu da cete postati mirko

Mislim da se moras obratiti nekom od lekara za pomoć u vezi oca. Alkoholizam je jedan od oblika zavisnosti, i mislim da tu nepomažu lepe reči, već da se morate raspitati kod goga, i odvesti ga na odvikavanje

nazalost, on mora da pristane da ostane u nekoj ustanovi za odvikavanje. nista ne mogu da ga prisile, a sanse da on pristane su male. da bi mogao da bude zadrzan na silu, morali bi da dokazu da je opasan po okolinu, sto on nije.

Što god mu više zvocate, više će piti!
Od zvocanja se može pobeći ili u razvod ili u alkohol.
Pošto ne maltretira nikoga nikoga, ostavite ga na miru i dogovorite se sa stručnjacima šta vam valja činiti.

Uzgred, postoje kapi koje se reklamiraju kao sredstvo za odvikavanje ali je to najobičnija prevara - nemaju nikakvo stvarno dejstvo.

Back