Alkoholizam(uticaj roditelja alkoholicara na decu)

Pa da, kad sam izdrzala 16, izdrzacu jos 2...:D Pomirila sam se ja sa nekim stvarima, nego sam samo htela da olaksam postavljacici da zna da nas ima jako mnogo sa takvim problemom, nazalost... I da, ne znam zasto si postavila problem kao trol, nije to tvoja sramota i ne treba da se stidis, najbitnije je da ti ne osecas nikakvu krivicu i da ne pokusavas da promenis njega, jer ces izgubiti mnogo vremena i strpljenja, a on se nece obazirati...Nemoj da unistis svoj zivot zbog drugih...

Bravo! Odlicno razmisljas. Jel vec imas neke planove, sta ces da radis kada prodju te dve godine...

E ovako...jesam trol :lol: mada nisam sa ovog pdf-a,ali imam jedan ozbiljan problem. Rekoh vise vas ce videti ako postavim kao zasebnu temu,a ne na teen probleme,ko moderator misli da treba tamo da ide,nek ide.
Dakle,moj problem je taj sto imam oca alkoholicara.Nece nigde da se zaposli,zasere sve sto se da zasrati.Posao,stan,moju skolu...moju psihu,prvenstveno.
Svaki dan ide u kafanu...ja razumem da neko ide za svaki vikend i tako to,potrebno je coveku,ali ovaj samo spava i pije i kritikuje,i sa njim ne moze,nije da nismo pokusali,pokusavamo svaki dan zadnjih deset godina,ne moze da se razgovara s njim.Kapiram da ima neki problem,psihicki,ali zbog njega i ja imam psihicki problem.Niti mogu da ucim,a da se stalno ne okrecem da ne naidje od negde da mi pokvari dan,ako je tu obicno spava,ali kada ne spava zestoko me kritikuje,a realno,nema mnogo zbog cega da me kritikuje,nisam neki delikvent i idiot.Znaci,kad je budan bas je pain in the ass,uvek me gleda sa razocarenjem nekim dubokim,a nema razloga za to.To u stvari i nije slucaj samo sa mnom,sve sto pogleda osudjeno je na njegov razocarani i pijani problem.Takodje misli da je uvek u pravu.Nema ni kintu,a ponasa se kao da nam on obezbedjuje sve to,prica nam i kako da prelazimo ulicu,kako d amenjamo programe na tv-u.Sve to ume d aizludi coveka.
Znam,on je pijani idiot.Ali kazite mi sta da radim vise s njim?Sta da mu kazem?Ima neko neki predlog?Imam inace 16 godina,i opasno pocinje d autice na moj zivot,vise nikoga ne smem da dovedem kod sebe.

Pa brate sta se cimas kad iz njega govori casica..ono izdrzi do 18 pa vidi gajbu uzmi..neki cimer..ono neki kafic konobarisanje za dzeparac dok studiras

Bravo! Odlicno razmisljas. Jel vec imas neke planove, sta ces da radis kada prodju te dve godine...

Pa idem na faks, ne znam jos koji, imam vise opcija...Baba i deda ce me skolovati, ako budu zivi, nadam se da hoce...Ako ne, sestra ce mi dotle zavrsiti faks, pa ce me pomagati, a izabrala sam srednju posle koje mogu da nadjem pristojan posao...imamo i neka mamina primanja koja on nece moci da koristi jos dugo...i eto...polako, ali sigurno idem napred...:D

Poslednja izmena:
Pa da, kad sam izdrzala 16, izdrzacu jos 2...:D Pomirila sam se ja sa nekim stvarima, nego sam samo htela da olaksam postavljacici da zna da nas ima jako mnogo sa takvim problemom, nazalost... I da, ne znam zasto si postavila problem kao trol, nije to tvoja sramota i ne treba da se stidis, najbitnije je da ti ne osecas nikakvu krivicu i da ne pokusavas da promenis njega, jer ces izgubiti mnogo vremena i strpljenja, a on se nece obazirati...Nemoj da unistis svoj zivot zbog drugih...
Svaka cast na stavu,stvarno :) bas mi je to problem,osecam se krivom kad nekome pricam o tome,kad kazem da mi je otac alkoholicar,najvise mi je krivo kad je trezan i kad je dobar,jer se tad osecam kao idiot sto sam rekla nesto protiv njega :confused: ali,hvala na ovim recima,jeste mi...lakse :)

Back