ALKOHOL

pogotovo kad dodje leto e onda ga pijem svaki dan i to po nekoliko komada i obavezno mora da bude ekstremno hladno !
i sta sad ? da li sam ja alkoholicar ?

ne znam , ali meni prija .

MONTE KRISTO:
pogotovo kad dodje leto e onda ga pijem svaki dan i to po nekoliko komada i obavezno mora da bude ekstremno hladno !
i sta sad ? da li sam ja alkoholicar ?

ne znam , ali meni prija .
Ma sve je ok dok ne pocnes da kriziras ako nema piva...e onda si u problemu.

Da, ovo je tacno: kod hronicnog alkoholizma raste prag tolerancije na alkohol, pa ono sto bi oborilo u nesvest nekoga ko ne konzumoira alkohol, ili ga konzumira samo socijalno, hronicnom alkoholicaru predstavlja veoma tolerantnu dozu. Isti fenomen vazi i za hronicne heroinske zavisnike (ili za narkomane u principu govoreci koji su hronicno i kontinuirano na sve vecim dozama narkotika): ono sto jedan heroinski narkoman moze da tolerise kao dnevnu dozu koja mu sprecava apstinencijalnu krizu nekoga ko ne konzumira moglo bi vise puta da ubije!
Isto vazi i za tabletomansku narkomaniju: doza sedativa (odnosno anksiolitika) koja bi nekoga ko lekove ne koristi (na redovnoj bazi) oterala u komu, tabletomanskog zavisnika jedva uspe da umiri, pa se desava da ljudi piju po tablu Bensedina i Trodona i ne samo da su na nogama nego se zale da su nervozni i da im je potrebno jos da bi se smirili.

Dakle, alkohol se samo uklapa u tu pricu o podizanju praga tolerancije kod hronicnih zavisnika.

Back