Алкохол је ћелијски отров а "1 чаша вина дневно је здрава" је велика заблуда!

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216

Дакле, доказано је да алкохол служи само за дезинфекцију а никако за унутрашњу употребу тј. пиће јер је отрован и веома штетан за организам, ЧАК И У МАЛИМ КОЛИЧИНАМА!

Mislim da je alkohol zdrav u malim količinama-ko beli luk. Jedna čašisa dnevno da pročisti organizam. Moj pradeda je pio jednu čašicu dnevno šljivovice i fućkao duvan na luli-i živeo je 95. godina. Živeo bi i duže da par meseci pred smrt nije zadobio neke opekotine (spremao je valjda neko mleko na šporetu ispolivao se i završio u bolnici)

Mislim da je alkohol zdrav u malim količinama-ko beli luk. Jedna čašisa dnevno da pročisti organizam. Moj pradeda je pio jednu čašicu dnevno šljivovice i fućkao duvan na luli-i živeo je 95. godina. Živeo bi i duže da par meseci pred smrt nije zadobio neke opekotine (spremao je valjda neko mleko na šporetu ispolivao se i završio u bolnici)

To je kao kada bi rekao da je cijanid zdrav u malim količinama. Nije on toliko dugo živeo zbog čašice dnevno nego zbog genetike. Alkohol radi suprotno od čišćenja organizma jer vezuje za sebe vodu i kiseonik.

Ništa loše u čaši vina,ako na njoj i ostane.
Uostalom mora se od nečega umreti :)
Kad bi svi živeli 100+ godina opet bi uveli lapot...

Па добро, ако се од нечега већ мора умрети, што се не убијеш, што се не бациш с моста? Ако ћеш иовако, ионако да умиреш, боље да умреш пре него касније! :lol:

Francuzi uz rucak bolesniku daju casu 1dcl crnog vina.Bojim se da je ovo poruka nepijte vino pijte nasu flasiranu vodu ili sok.
Svakako i treba da bude poruka: ne pijte vino, pijte sok!
Lično i sokove retko pijem (pijem manje-više samo vodu) ali je sok svakako koristan a alkohol uvek štetan.

moj pradeda je umro u 92 godini. radio oko stoke, krkao slanine cigare i domacu zdravu rakiju

jedino zadnjih mesec dana zivota je bio u postelji, inace je bio ljudina...veca nego vi u najboljim godinama svog zivota...

samo vi pijte sokice i pomrti od raka sto pre :malav:

ali je sok svakako koristan a alkohol uvek štetan.

naravno da je zdrav. onaj od zove, lipe,ruzinih latica,mente i maticnjaka... :)

Па добро, ако се од нечега већ мора умрети, што се не убијеш, што се не бациш с моста? Ако ћеш иовако, ионако да умиреш, боље да умреш пре него касније! :lol:

To je greh,bolje ovako "prirodno" se truješ pomalo :)

bila komsika na Staroj Planini i tamo sa seljacima svako jutro pila kafu ,rakiju i jela slatko od kupina ..kaze Starci crveni u licu nasmejani ,nema politike ...I sad oni su se otrovali? Gluposti ljudi! Sem toga i dokotri piju viski licno sam se uverio.

od toga je valjda jos smesnije kada svakojaki gradski "nutricionisti" dodju pa kenjaju da su mleko i meso stetni. a deda od devedes godina koji je u top formi samo onako pogleda i kaze:

ju sekta! :malav:

od toga je valjda jos smesnije kada svakojaki gradski "nutricionisti" dodju pa kenjaju da su mleko i meso stetni. a deda od devedes godina koji je u top formi samo onako pogleda i kaze:

ju sekta! :malav:

To pricam. Moj deda je do svoje 87 pio litar vina dnevno uz rucak i veceru.Vino je nektar Bogova!

Francuzi uz rucak bolesniku daju casu 1dcl crnog vina.Bojim se da je ovo poruka nepijte vino pijte nasu flasiranu vodu ili sok.

Да али је то лоша навика, Французи имају највећи проценат цирозе и рака јетре НА СВЕТУ! И ја ниједном овде нисам рекао пијте ту и ту воду али је генерално вода веома здрава за пиће, здравија од сока. Мада не морате да пијете воду, пијте сокове али што природније и што здравије, са што мање оних Е и конзерванаса. Нпр. цеђена наранџа је веома здрава и она је много боља од алкохолних пића која су отров. Поента ове теме је да алкохол уопште не служи за пиће него само за дезинфекцију. Да се разумемо, ја обожовавам алкохол, али само као дензинфекционо средство, значи за чишћење, брисање прашине, дезинфекцију итд., ево алкохол стоји испред мене, а алкохолна пића су отрови а ја отрове не пијем и не једем!, просто нису здрави за организам!

Svakako i treba da bude poruka: ne pijte vino, pijte sok!
Lično i sokove retko pijem (pijem manje-više samo vodu) ali je sok svakako koristan a alkohol uvek štetan.

Тако је. :klap:

moj pradeda je umro u 92 godini. radio oko stoke, krkao slanine cigare i domacu zdravu rakiju

jedino zadnjih mesec dana zivota je bio u postelji, inace je bio ljudina...veca nego vi u najboljim godinama svog zivota...

samo vi pijte sokice i pomrti od raka sto pre :malav:

naravno da je zdrav. onaj od zove, lipe,ruzinih latica,mente i maticnjaka... :)

To pricam. Moj deda je do svoje 87 pio litar vina dnevno uz rucak i veceru.Vino je nektar Bogova!

А јел сте размислили мало колико би те ваше деде живеле да нису пиле алкохол и пушиле? МНООООООГО ДУЖЕ! Нису они живели тако дуго зато што су шљокали и чурили сваки дан него зато што су на селу и планини углавном здравији услови живота јер је загађење много мање, ваздух је чистији и све је природније. А и због генетике! У сваком случају би живели још дуже да није било тих штетних навика!

bila komsika na Staroj Planini i tamo sa seljacima svako jutro pila kafu ,rakiju i jela slatko od kupina ..kaze Starci crveni u licu nasmejani ,nema politike ...I sad oni su se otrovali? Gluposti ljudi! Sem toga i dokotri piju viski licno sam se uverio.

Многи доктори и пуше. Значи, по тој логици треба сви да пушимо? Не, то је негатива пример а у животу се за поређење не узимају негативни примери него само они реални, позитивни. А друго, алкохол, никотин, дуван и амонијак подједнако лошде делују на мозак доктора и других људи и изазивају подједнаку зависност и код једних и код других. Зато многи доктори пију и пуше, зато што су зависни а то је лош пример другима! Буди независтан од цигарета, кафе и алкохола!

To je greh,bolje ovako "prirodno" se truješ pomalo :)

Каква је разлика између природног и вештачког отрова? Природни отров не постоји. Отров је отров!

Каква је разлика између природног и вештачког отрова? Природни отров не постоји. Отров је отров![/QUOTE]

Mislim da si neku informaciju u vezi alkohola preozbiljno shvatio. Ako idemo tom logikom ,sta danas nije otrov?Samo hocu da kazem da casa crnog vina koja coveka za par minuta zagreje ,okrepi i oraspolozi ,nije stetna.Od kako je sveta i veka vino se pije.Siguran sam da su stetniji gazirani sokovi ,mesne preradjevine i mnogo sto sta jos od jedne case crnog vina iz manastira npr.Rakija je druga prica!

Back