Alkohol i marihuana

Да ли подржавате легализацију марихуане?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Annunaki

Početnik
Poruka
28
Po meni je velika nepravda sto je alkohol legalan a marihuana ilegalna.Ljudima je ispran mozak,i sve slusaju sa masonskih medija,i da ih pitas bilo sta o marihuani,reci ce ti:"A da to je ona droga od koje se naduvas pa mislis da mozes da letis i umres" ili "a,to je ono sto unistava mozdane celije"?To su najvece gluposti,marihuana je ilegalna,a tome i ima razloga.Kad malo bolje pogledate stvari,masoni (illuminati) kontrolisu ceo ovas svet,medije,ljude,hranu,nacin zivota,kulturu,religiju,ma sve,pa tako i sta je legalno i sta je ilegalno.
Zamislite kad bi ceo svet pusio marihuanu kao sto pije?Tu bi doslo do veoma,veoma velikih promena,sto se tice pogleda na svet i svega,ljudi pod dejstvom marihuane ne razmisljaju o parama,nakitu i sitnicama materijalnim,vec o pravim bogatstvima coveka,o normalnoj prirodi,o sarenom svetu bez rata,bez ove smrdljive politike,uvek razmisljamo "bistro" i brzo se razjasne neke stvari u mozgu,dok sam normalan,kad se zapitam kako se sve to desava u svetu,religija,politika,kontrola i sve to ne mogu da shvatim,ali kad sam pod dejstvom te dragocene biljke,shvatim neke stvari i ukapiram nesto sto "strejt" nisam mogao..Eto,a masoni (illuminati) bi se veoma protivili takvom misljenju,i takvom razumu,jer bi se ljudi veoma brzo probudili i shvatili neke stvari,eto zato je Ilegalna,i to je pravi razlog.A ti lokalni tracevi o vutri i sve to,to su lazi,ili pricaju uglavnom alkoholicari od 13-19 pa i nadalje,jer znaju samo da piju i da se provode,ne zanima ih ni kultura svog naroda,niti religija,samo bi da piju,ne kazem ja,niti sam neki rastaman preterani,niti sam neki vernik preterani,inace,nikad me nisu zanimale meditacije i astralne projekcije,jer ja mislim da to nije za mene i da nisam takav tip,vise sam za zezanje sa drustvom i to,ali kontam neke stvari sto mnoga danasnja deca,pa cak i ljudi ne kontaju,nisam ovo nikom pricao,vec drzim za sebe,i cuvam ovo u sebi.Po meni je to jedna VELIKA nepravda,i znam da ce nasi dragi "alkosi" sad da pljuju po ovome,jer misle da je marihuana stetnija od tog opijata,ali se varaju,i istina boli,ja sam se par puta opio,i to iz gluposti,i skontao sam kolko ima razlike.. koliko ti marihuana daje bistriji razum i resenje za svaku sitnicu,a alkohol te samo razjari,tuca,pare.. i oni na vrhu piramide zeli da tako ostane,da ispiraju mozak alkoholom :) hvala lepo :)
Inace od Marihuane niko nije umro,a od alkohola?khm... mislim,sta ima dalje da se prica,samo mogu da vam peru mozak mediji o marihuani,i nista drugo ;)

Poslednja izmena:
Od gorepomenute niko nije umro, al je zato prešo na heroin, i onda je uništio svoju porodicu i prijatelje pa tek onda umro, Teorija ti ima smisla, i vidim da razmišljaš, i samo nastavi tako, ali ovo ti je daleko od istine..Pozz!

Marihuana je navodno manje stetna od alkohola i duvana, i nije niko umro od predoziranja njome, ali vecinu ljudi koji su aktivno konzumirali marihuanu su presli na nesto jace ili su se upustili u neke kriminalne aktivnosti. Sad, to ne znaci da ce svako ko pusi marihuanu poceti da diluje drogu, ali isto kao sto onaj ko je probao pivo pa mu posle nekog vremena pivo ne vrsi posao i predje na viski, tako zna i da bude sa marihuanom.

Po meni je velika nepravda sto je alkohol legalan a marihuana ilegalna.Ljudima je ispran mozak,i sve slusaju sa masonskih medija,i da ih pitas bilo sta o marihuani,reci ce ti:"A da to je ona droga od koje se naduvas pa mislis da mozes da letis i umres" ili "a,to je ono sto unistava mozdane celije"?To su najvece gluposti,marihuana je ilegalna,a tome i ima razloga.Kad malo bolje pogledate stvari,masoni (illuminati) kontrolisu ceo ovas svet,medije,ljude,hranu,nacin zivota,kulturu,religiju,ma sve,pa tako i sta je legalno i sta je ilegalno.
Zamislite kad bi ceo svet pusio marihuanu kao sto pije?Tu bi doslo do veoma,veoma velikih promena,sto se tice pogleda na svet i svega,ljudi pod dejstvom marihuane ne razmisljaju o parama,nakitu i sitnicama materijalnim,vec o pravim bogatstvima coveka,o normalnoj prirodi,o sarenom svetu bez rata,bez ove smrdljive politike,uvek razmisljamo "bistro" i brzo se razjasne neke stvari u mozgu,dok sam normalan,kad se zapitam kako se sve to desava u svetu,religija,politika,kontrola i sve to ne mogu da shvatim,ali kad sam pod dejstvom te dragocene biljke,shvatim neke stvari i ukapiram nesto sto "strejt" nisam mogao..Eto,a masoni (illuminati) bi se veoma protivili takvom misljenju,i takvom razumu,jer bi se ljudi veoma brzo probudili i shvatili neke stvari,eto zato je Ilegalna,i to je pravi razlog.A ti lokalni tracevi o vutri i sve to,to su lazi,ili pricaju uglavnom alkoholicari od 13-19 pa i nadalje,jer znaju samo da piju i da se provode,ne zanima ih ni kultura svog naroda,niti religija,samo bi da piju,ne kazem ja,niti sam neki rastaman preterani,niti sam neki vernik preterani,inace,nikad me nisu zanimale meditacije i astralne projekcije,jer ja mislim da to nije za mene i da nisam takav tip,vise sam za zezanje sa drustvom i to,ali kontam neke stvari sto mnoga danasnja deca,pa cak i ljudi ne kontaju,nisam ovo nikom pricao,vec drzim za sebe,i cuvam ovo u sebi.Po meni je to jedna VELIKA nepravda,i znam da ce nasi dragi "alkosi" sad da pljuju po ovome,jer misle da je marihuana stetnija od tog opijata,ali se varaju,i istina boli,ja sam se par puta opio,i to iz gluposti,i skontao sam kolko ima razlike.. koliko ti marihuana daje bistriji razum i resenje za svaku sitnicu,a alkohol te samo razjari,tuca,pare.. i oni na vrhu piramide zeli da tako ostane,da ispiraju mozak alkoholom :) hvala lepo :)
Inace od Marihuane niko nije umro,a od alkohola?khm... mislim,sta ima dalje da se prica,samo mogu da vam peru mozak mediji o marihuani,i nista drugo ;)

Od gorepomenute niko nije umro, al je zato prešo na heroin, i onda je uništio svoju porodicu i prijatelje pa tek onda umro, Teorija ti ima smisla, i vidim da razmišljaš, i samo nastavi tako, ali ovo ti je daleko od istine..Pozz!

Prelazak sa marihuane na heroin upravo ima veze sa tim što je ilegalna. Pošto je u pitanju ilegalna stvar, onda lako dolaze u dodir sa kriminalnim strukturama i zbog toga prelaze na jače droge, pošto su povodljivi klinci i neko ih nagovori na to. Inače sam od sebe niko nebi heroin uzeo nikad, to ti sigurno garantujem.

Kad bi marihuana bila legalna onda bi se mogla kupovati svuda i ljudi nebi dolazili u kontakt sa kirminalcima i manji bi bio broj korisnika teških droga. Čak štaviše, kada je marihuana legalna onda opada broj njenih korisnika.

Od legalizacije bi samo bilo koristi, stvari bi se stavile u zakonske okvire, prodavala bi se kvalitetnija roba i država bi ubirala porez, pokrenula bi se mala privreda i stranci bi dolazili da troše pare. Moglo bi to nekako i da se spoji sa seoskim turizmom pa da oživi selo.

A ionako danas ko hoće da puši travu on može lako da je nađe, tako da se legalizacijom praktično ništa nebi izgubilo.

Koja stranka bude stavila to kao predizborno obećanje dobiće veliki broj glasova. Čudo da se niko dosad nije toga setio.

I da, jeste štetna ako se preteruje u konzumiranju, ali sve je štetno kada se preteruje u tome. Ako puno je.beš dobićeš polne bolesti, ako preteruješ sa teretanom krenućeš da se pucaš sa steroidima, ako puno radiš obolećeš od stresa i psihosomatskih poremećaja. Nema stvari na svetu koja nije štetna ako čovek ne ume da je kontroliše.

Alli ko puši npr dva džointa nedeljno garantujem da mu neće ništa faliti u životu i da neće nikakve smetnje imati zbog toga, naprotiv.

Poslednja izmena:
Prelazak sa marihuane na heroin upravo ima veze sa tim što je ilegalna. Pošto je u pitanju ilegalna stvar, onda lako dolaze u dodir sa kriminalnim strukturama i zbog toga prelaze na jače droge, pošto su povodljivi klinci i neko ih nagovori na to. Inače sam od sebe niko nebi heroin uzeo nikad, to ti sigurno garantujem.

Kad bi marihuana bila legalna onda bi se mogla kupovati svuda i ljudi nebi dolazili u kontakt sa kirminalcima i manji bi bio broj korisnika teških droga. Čak štaviše, kada je marihuana legalna onda opada broj njenih korisnika.

Od legalizacije bi samo bilo koristi, stvari bi se stavile u zakonske okvire, prodavala bi se kvalitetnija roba i država bi ubirala porez, pokrenula bi se mala privreda i stranci bi dolazili da troše pare. Moglo bi to nekako i da se spoji sa seoskim turizmom pa da oživi selo.

A ionako danas ko hoće da puši travu on može lako da je nađe, tako da se legalizacijom praktično ništa nebi izgubilo.

Koja stranka bude stavila to kao predizborno obećanje dobiće veliki broj glasova. Čudo da se niko dosad nije toga setio.

I da, jeste štetna ako se preteruje u konzumiranju, ali sve je štetno kada se preteruje u tome. Ako puno je.beš dobićeš polne bolesti, ako preteruješ sa teretanom krenućeš da se pucaš sa steroidima, ako puno radiš obolećeš od stresa i psihosomatskih poremećaja. Nema stvari na svetu koja nije štetna ako čovek ne ume da je kontroliše.

Alli ko puši npr dva džointa nedeljno garantujem da mu neće ništa faliti u životu i da neće nikakve smetnje imati zbog toga, naprotiv.

не можеш то да докажеш ликовима

сад је хероин буквално јефтинији и доступнији од марихуане а опет уживаоци марихуане има да плате скупље али неће да се прљају са штрокавим пајдом

они који кажу да лаке дроге воде тешким дрогама
шта и пиво води вињаку
и ку.рвање води триперу?

није поента криминализација и прохибиција већ едукација и слобода

ја палим фус за свој грош и нисам никог до сад прегазио, нисам туко жену своју ни сина, нисам изазивао кафанске ломљаве због тога што ме неко мрко гледа...

алкохол = саобраћајна несрећа + продично и друго насиље + цироза јетре + уништавање мозга
марихуана = релаксација + креативност

али са легализованом и декриминализованом ганџом не би ишла добро продаја седатива а то не иде на руку фармаколошкој мафији а ни мурији/држави која је највећи дилер

под притиском се живи нечим мора да се смири

него на страну ко се чиме ради, да видимо ко шта ради, ко шта зна, какав је отац, син, муж, пријатељ...

Pa to je do karaktera,kako ja dugo varim pa uopste nemam nikakvih problema sa policijom,niti sam probao nista jace.Zavisi ko kako gleda na to,ja jako uzivam i ne treba mi nista jace,sada kada znate da je marihuana manje stetnija od alkohola,tacnije mnogo manje stetnija,krenuli ste sa tim pricama tipa "navucices se na heroin" i te fore.. Pa i treba bas zbog toga da se legalizuje,jer ljudi bi kupovali legalno i normalno,a ne da idu do dilera koji kod sebe ima mozda i heroin,pa ovaj ce ga malo zainteresovati i to,e tako se pocinje,a ne da uzmes par dimova,i odma trazis nesto vece,marihuana i thc kao supstanca nemaju nikakve veze sa navlacenjem na heroin,vec karakter coveka i okruzenje.Ako ti pusis marihuanu da bi ispao faca ili da bi se pokazao pred devojkama,onda nije to za tebe veruj mi.Inace Alkohol je vise vezan za Heroin,bas zbog toga sto spadaju u istu grupu i nema tu sta da se raspravlja.Volim jako Srbiju,jeste da je ovde "popularan" alkohol,ali nikako ne bi mogao da pijem "domacu sljivu",vec bi lepo kao covek smotao srpsku masnu i kraj.. Inace i Alkohol da je ilegalan,dolazio bi u kontakt sa Heroinom,zbog kriminala i zbog svega.. Inace ljudi,ziveli,samo vi pijte,krvarite,tucite se,a ja cu sa strane da sednem i da se smejem na vase ponasanje,haha :)

inace Aztec,mene nemoj pitati za zmajeve jer ne haluciniram,to pitaj ljude koji su na dmt-u ili salviji.
A ovo ime sam stavio jer nisam znao koje :)

Poslednja izmena:

Kakva crna legalizacija, u srednjoj školi bi imao 90% njih što konzumiraju, vi bi nadrogiranu Srbiju? Kad vam sutra dodje protivnik da vas poturči, da vi pušite travu? Ja bi vas sve pobio.

Kakva crna legalizacija, u srednjoj školi bi imao 90% njih što konzumiraju, vi bi nadrogiranu Srbiju? Kad vam sutra dodje protivnik da vas poturči, da vi pušite travu? Ja bi vas sve pobio.

Dzaba druze kad je opet od alkohola njih vise propalo i stetniji je po okolinu.Srbija je vec nadrogirana "sljivovicom" i "pivom",ne bi ja to za dzabe pricao da nisam imao problema u porodici koje nikad necu zaboraviti,zbog vaseg jebenog "PIVA" a ne zbog marihuane!U srednjoj skoli druze danas 90% njih piju,od tih 90% su se barem njih 60-70 % tukli ili imali velike probleme.. I boli me sto je "sljiva" zastitni znak Srbije,mogu ja biti i najveci patriota,pa da duvam,nema to veze,a ti AristotelSRB,pogledaj u koju grupu spada marihuana a u koju alkohol,mislim da je ipak 1:0 za mene.Inace ako ne znas,muslimanska sekta Hashashins,po kojima je dobijeno ime "Hashish" su duvali hash non-stop,i nije mogao ni jedan "krstas" da im pridje,jer su imali samopouzdanja,a ne da se bore oleseni,kao sto su mnogi Hriscani radili,to mi je jako jako jako zao sto je u Hriscanstvu dozvoljen djavolji sredstvo i sredstvo za manipulaciju ljudi,tj alkohol,a zabranjena biljka koja je stvorena od boga,marihuana!Koliko god se trudio da budes upravu,nikad neces biti,iako si stariji,bar mislim da jesi,neces me pobediti u ovome,vec si gubitnik,a alkoholicari su uvek bili gubitnici.Izgubili su porodice,svoje najblize,novac,a privukli su se uz alkohol.Hvala lepo i cao,mislim da sam ti dosta objasnio druze.Sve bi nas pobio? :) Ja bi vas alkoholicare lopatom tukao da se odviknete od toga,jer ste vi najopasniji za sredinu,a ne stondiran covek koji ti nece ni zucnuti dok je pod dejstvom,cao poz,i pokrij se cebetom ;)

Дијаграм психоактивних супстанци: према штетности по здравље (physical harm) и према стварању зависности (dependence), дијаграм је саставио британски психијатар David Nutt.

cannabis је марихуана
tobacco је дуван
Benzodiazepine ово су бенседини
Ови црвени кругови испод хероина и кокаина, су разни лекови који се преписују против депресије, несанице, аксиозности, и других психичких поремећаја
Браон кругови су такође разни лекови који се користе у медицини, осим дувана и алкохола који су потпуно легални

За оне који ће рећи "не све је то дрога", алкохол, дуван и кафа (кофеин) су такође дроге, само што су друштвено прихватљиве

Анкета је анонимна!

Poslednja izmena:
Medicinske svrhe da, cuo sam da pomaze ulje ili sta vec kod hemoterapije. E sad, licna upotreba je diskutabilna.
Stoji da izaziva manju zavisnost, i za razliku od alkohola i cigara kazu da ne postoji nijedna smrt izazvana marihuanom, a koliko su ti podaci tacni, ne znam.

Opet, iz mog nekog licnog iskustva, 80% ljudi koji konzumiraju marihuanu su presli na nesto jace, eventualno se upustili u kriminalne aktivnosti da bi to jace mogli da pretprodaju.
Isti vrag kao i sa alkoholom, 90% onih koji su probali pivo nisu tu stali jer posle nekog vremena pivo ne "udara" dovoljno.

Glasao sam za DA, mada ima jedna loša stvar kod legalizacije. Cena ima da skoči 10 puta, ima država tu da stavi svoje šape i da udari razne poreze i ode cena keta vutre u nebesa.

Pričao sam sa nekim Holanđanima i oni kažu da vare izuzetno retko, jednom u pola godine kad odu na neki koncert ili slično, zbog toga što je trava dosta skupa kod njih i ne mogu sebi da priušte njeno konzumiranje. Plus oni imaju dosta veliki standard i jaku ekonomiju, a mogu da zamislim kako bi to išlo kod nas.

Glasao sam za DA, mada ima jedna loša stvar kod legalizacije. Cena ima da skoči 10 puta, ima država tu da stavi svoje šape i da udari razne poreze i ode cena keta vutre u nebesa.

Pričao sam sa nekim Holanđanima i oni kažu da vare izuzetno retko, jednom u pola godine kad odu na neki koncert ili slično, zbog toga što je trava dosta skupa kod njih i ne mogu sebi da priušte njeno konzumiranje. Plus oni imaju dosta veliki standard i jaku ekonomiju, a mogu da zamislim kako bi to išlo kod nas.

ал су ти познаници, ил те лажу (неће да ти кажу) праве се мутави и слично

сви живи по западу гаје себи травуљину, 2,3 балконска места и имаш за своје потребе
не трипују сви ко дачић и вучић камиони авиони и да од тога праве бизнис и производњу за црно тржиште

али за своје потребе хел вај нот

ако може дипломирани гробар прецедник наше државе народа и народности да пече ракију што не би мого растаман да има плант у кући

узгред то је пракса широм еурупе, од чешке до португала

некс е терају више у ПМ са својом регулацијом споразумима и окупаторским правилником

strasnji pitanje .. naravno da ne zbog toga nam i jeste danas ovako .. Nesigurni smo posle 00:00 ne smemo ni da smece bacimo ispred zgrade ! Nikako marihuana ,alkohol manje los!

Pa jel ste sigurni da nam je tako?Da nije mozda zbog piva,sljive,vinjaka?Pijete kafu?jel ste pili lekove za glavu nekad?Dovoljno je da kazete da,i sve je jasno,zdraviji sam od vas,iako pusim marihuanu.A za danasnje stanje u Srbiji je najvise zaduzen Alkohol,pa kasnije su lepak i ostalo,najmanje marihuana,jer zbog nje se ne pljackaju banke,i ne pravi se lom i tuca u kafani.Alkohol nije prihvacena droga u dustvu ali je mnogoo stetnija i za organizam i za mozak od marihuane,ne znam samo oni junaci i "sportisti" sto pricaju da je dovoljno da pusis bar pola godine pa da skrenes.. Alo?Pa ja jako dosta pusim i nista mi ne fali,realno,jedino sto mi je ostalo,taj neki osecaj od marihuane,jeste da jako brzo skontam neke stvari ili osobu.. Tako da,iako ste starija zena,mogu vam dati jednu sliku,koja bi vas jako odusevila,na slici pise verovatno nesto tipa "drogasu" ali ne znam meksici,spanski,koji je vec..
407284_389831384433844_1175894367_n.jpg

Pa mislim samo ti prebeje sitne sive ćelije kada se pomeša s drugim hemikalijama u glavi sa kojom si padao na beton a ostalo je idila.
Veće nepravde na ovome svetu nema za ljude slobodnih shvatanja:hahaha:

Poslednja izmena:

Back