Kao sto su meni roditelji dozvolili da pijem,dakle ne da se lesim,nego da probam ovo i ono pice,ja nikad i nisam pio mnogo.
Popijem,volim da probam razlicita pica,ali se ne secam kad sam se zadnji put "nasljokao",ili cak kada sma poslednji put bio pripit.
Ista stvar sa cigarama. Poceo sam da pusim u prvom srednje,zatim sam rekao mojima,i prstalo je da bude insteresantno,jer su rekli da im ne smeta. Nisam sada antipusac,niti sam protiv alkohola,ali nemam za konzumacijom istih (sem alkohola,povremeno).
Droga sto se tice...tu vec ne znam. Moji su bili izricito protiv toga,a ja sam bio veoma radoznao,i nisam hteo da probam drogu jer je bilo in,nego da "prosirim svest" i slicne gluposti. Nisam je ni probao,bilo me je isuvise strah,sta bi roditelji rekli,sta ako se navucem,najvise kako bi s emoji osecali i slicno... odavno nemam zelju za tim.
Ne znam kako tacno roditelj treba da se postavi prema svemu ovome.
Mislim da ne treba izricito zabraniti ove stvari,jer kao sto je rekao Petar BSK,zabranjeno voce je i najsladje...ali ne treba ni davati detetu uz dorucak casicu-dve rakije i slicno. Neka ono kad poraste napravi svoj izbor. Da li ce da pusi ili ne,da li ce da se drogira,pije...
A u ranom detinjstvu dobro postaviti granicu izmedju stetnog i zdravog,ili jos bolje,od onog sto ima vece i onog sto ima manje posledice,ako vec stetno i zdravo ne radi na nekima.
Neki ce da prosipaju pamet da su droge lose,a zatim ce da ode da se napije,i to ce da radi iz dana u dan. Jeste da alkohol sporije ubija,ali je onda i jedno i drugo je stetno. Samo mislim da je glupo od nekoga ko konzumira alkohol redovno da prica o stetnosti cigara,i obrnuto...