Alkohol, duvan i mladi

Al' nekako, igrom slučaja?! to ne ide paralelno. Ako govorimo o tipu ljudi, da - u svim vrstama ih ima ali izgleda da učenje, dobar posao, stabilan brak, deca ili kombinacija nekako okupiraju osobu malo više. Ili ima drugu drogu poput noćnog prežderavanja. Ja sam ubeđena da svi imamo svoju drogu. Ne mora ostati ista kroz ceo život ali često je samo jedna dovoljna. I škola (odnosno učenje), ne obavezno i uspeh, može da spada u tu grupu.
Hm, sad kako, ne znam tačno. Bio je na lancu, samo učenje, učenje, ništa drugo osim učenja, i onda je odjednom taj lanac pokidan, i uleteo je u sve to.

...pa ovako,sin inache mladje dete je propushio u Americi...izmedju dva zla izabrao manje poshto tamo svi duvaju drogu msm marihuanu ai svashtta newsto josh ima...i ovo je droga a on toga josh nije svesten,popije po malo msm pivo a zestoko ne podnosi, e tu je na mene ni9 ja bash nisam imala visok prag tolerancije na alkohol,dakleMceo je na mene ljubi ga majka jer ja pushim i to bogami bash imam staz...e sad ocu da puknem shto sam pushila pred njim \,msm da sam ipak trebala da se krijem,jer se deca ipak najpre ugledaju na roditelje...cerka ne pushi a alkohol konzumir umereno msm pomalo piva sa limunom i ponekad liker...a muz ne pushi ali konzumira,pa zna se pivce...shta da se radi niko nije savrshen :lol:

Ajde, ovako, roditelji nam cigaru u životu zapalili nisu, brat i ja čadili ko dimnnjaci, zvali nas Turci! i kao najgori fabrički dimnjaci čadili,muž i ja nastavili tradiciju sin nam se bilo kakvog dima grozi- oko majkino pametno-, voli da popije povremeno sa društvom, u koju će ga kategoriju strpamo

U ponedeljak putujem u Mađarsku na ekskurziju, i upozorili su nas o pravilima ponašanja. Na primer, ispiranje želuca košta i do 700 evra, i već vidim dvoje ili troje koji će da ulože novac u tu investiciju.

Надам се да се шалиш.

Мис'м, да се олеше могу и код куће, у сопственој кујни....

Надам се да се шалиш.

Мис'м, да се олеше могу и код куће, у сопственој кујни....
E, al' fora je biti faca, pa se odvaliti na ekskurziji.
Ne šalim se, zaista je ispiranje i do 700 evra, jer osiguranje ne pokriva te troškove. Da ne bude zabune, to važi samo za strane državljane, a domaćima je besplatno, jer im ulazi u zdravstvenu zaštitu.

nije zabranjeno konzumirati već je zabranjena prodaja maloletnicima
ne mogu da pričam kao roditelj
ali experimentisanje sa duvanom i alkoholom
je tradiucionalan deo odrastanja i socijalizacije
najgori su ono roditelji - moje dete to ne radi
od duvana bi ga trebalo odvraćati jer nema nijednu dobru stranu
za razliku od alkohola koji ima sijaset dobrih stavri
zavisnik se postaje usled drugih faktora a prevencija nije puka apstinencija

Mrzim alkohol i duvan iz dna duse!!!! Pok.cale je bio tezak alkos a keva i brat puse 3 pakla na dan! I cale je isto pusio mnogo i pio. Ja ne mogu da pijem jer sam rodjen sa alergijom na alkohol, dobijem temparaturu, crvenilo i pecate po telu a duvan organski ne podnosim. Moj jedini porok koji me je u zivotu upropastio je bila hrana.

Mrzim alkohol i duvan iz dna duse!!!! Pok.cale je bio tezak alkos a keva i brat puse 3 pakla na dan! I cale je isto pusio mnogo i pio. Ja ne mogu da pijem jer sam rodjen sa alergijom na alkohol, dobijem temparaturu, crvenilo i pecate po telu a duvan organski ne podnosim. Moj jedini porok koji me je u zivotu upropastio je bila hrana.
Blago tebi, koliko bih samo love uštedela, da sam bila tak'a.:D

Nije zabranjeno konzumirati alkohol i cigarete pre 18. Zabranjeno je prodavati ih maloletnicima. Npr u Americi ako vide maloletnika ( tacnije mladjeg od 21 godinu) da konzumira alkohol u javnosti hapse ga i vode ga roditeljima. U Srbiji to ne mogu da urade. Mogu samo da kazne prodavca. Nisam cak ni siguran da postoji zakon o zabrani prodaje alkohola maloletnicima. Mislim da postoji samo preporuka...
Sve u svemu ne zabranjujte deci da piju ! Kao sto je neko vec napisao zabranjeno voce je najsladje.Secam se da je drug kome su roditelji bili tolerantni po pitanju pica retko kad preteravao,dok drugi koji je imao izricitu zabranu nije smeo da se vraca kuci dok se ne otrezni pa je obrtao nekoliko krugova u GSP-u.

Kao sto su meni roditelji dozvolili da pijem,dakle ne da se lesim,nego da probam ovo i ono pice,ja nikad i nisam pio mnogo.
Popijem,volim da probam razlicita pica,ali se ne secam kad sam se zadnji put "nasljokao",ili cak kada sma poslednji put bio pripit.

Ista stvar sa cigarama. Poceo sam da pusim u prvom srednje,zatim sam rekao mojima,i prstalo je da bude insteresantno,jer su rekli da im ne smeta. Nisam sada antipusac,niti sam protiv alkohola,ali nemam za konzumacijom istih (sem alkohola,povremeno).

Droga sto se tice...tu vec ne znam. Moji su bili izricito protiv toga,a ja sam bio veoma radoznao,i nisam hteo da probam drogu jer je bilo in,nego da "prosirim svest" i slicne gluposti. Nisam je ni probao,bilo me je isuvise strah,sta bi roditelji rekli,sta ako se navucem,najvise kako bi s emoji osecali i slicno... odavno nemam zelju za tim.

Ne znam kako tacno roditelj treba da se postavi prema svemu ovome.
Mislim da ne treba izricito zabraniti ove stvari,jer kao sto je rekao Petar BSK,zabranjeno voce je i najsladje...ali ne treba ni davati detetu uz dorucak casicu-dve rakije i slicno. Neka ono kad poraste napravi svoj izbor. Da li ce da pusi ili ne,da li ce da se drogira,pije...
A u ranom detinjstvu dobro postaviti granicu izmedju stetnog i zdravog,ili jos bolje,od onog sto ima vece i onog sto ima manje posledice,ako vec stetno i zdravo ne radi na nekima.
Neki ce da prosipaju pamet da su droge lose,a zatim ce da ode da se napije,i to ce da radi iz dana u dan. Jeste da alkohol sporije ubija,ali je onda i jedno i drugo je stetno. Samo mislim da je glupo od nekoga ko konzumira alkohol redovno da prica o stetnosti cigara,i obrnuto...

Back