Alimentacija

Da jesam, proveri gde hoćeš. Mislim da je u praksi to retko primenljivo, ali stoji. Bračni drugovi su ravnopravni. I vrlo je čista situacija ako nema dece. Žena zaposlena. muž nije, muž dobija alimentaciju. Ako ima dece nisam do kraja siguran kako ide, u svakom slučaju sud to rešava. Da li ima još nekih ograničenja za ovo ipak je pitanje za pravnika, a ja to nisam...

Poslednja izmena:
Da sam neki zakon, ukinula bih alimentaciju. Meni je van pameti da ljudi sami, bez ikakvog zakona, ne shvataju da se razlazom od supružnika ne prestaje biti roditelj. Ako je potreban zakon da na to potsjeća, ako se neko ne osjeća roditeljem, isključiti ga iz krštenice. Bar je onda svima sve jasno, bez dileme. Pogotovo djeci. Čemu prisila, kakve koristi od prislnog roditeljstva.
I da se razumijemo, nije bitno da li je muškarac ili žena u pitanju.
Kakvi smo to ljudi postali kad nam je za sve postao potreban zakon, čemu evolucija, napredak ? Imam utisak i da disanje regulišemo zakonom. Diši ! Nemoj da dišeš !

Da sam neki zakon, ukinula bih alimentaciju. Meni je van pameti da ljudi sami, bez ikakvog zakona, ne shvataju da se razlazom od supružnika ne prestaje biti roditelj. Ako je potreban zakon da na to potsjeća, ako se neko ne osjeća roditeljem, isključiti ga iz krštenice. Bar je onda svima sve jasno, bez dileme. Pogotovo djeci. Čemu prisila, kakve koristi od prislnog roditeljstva.
Kakvi smo to ljudi postali kad nam je za sve postao potreban zakon, čemu evolucija, napredak ? Imam utisak i da disanje regulišemo zakonom. Diši ! Nemoj da dišeš !

Problem i jeste u tome sto se ljudi ili zene,lako odricu svoje dece.I kada deca izrastu i postanu nesto,opet pocne prisvajanje.

Teško je manipulisati odraslom osobom u koju dijete stasa.

Znas kako, kad si sa nekim non stop, kao samohrani roditelj, pokusavas da ga vasptas, pa se samim tim i raspravljas sa njim. Dodatno si nervozan sto onu drugu stranu boli uvo, ili jednostavno nije tu pa moras sam. I tako dete stasa, godine prolaze, ti si mu bar 100 puta zabranio nesto jer si hteo da postane normalan covek. I onda se kao vampir pojavi bivsi bracni drug, pun razumevanja, a mozda i para...I onda se dete polakomi. Odgovara mu da mu neko povladjuje. Ti s pravom pizdis zbog toga.
Ali, opet mislim, i taj period kad ti bivsi "ukrade" dete ima svoj rok trajanja.
Na kraju skoro uvek pobedi onaj koji je podizao dete,

Znas kako, kad si sa nekim non stop, kao samohrani roditelj, pokusavas da ga vasptas, pa se samim tim i raspravljas sa njim. Dodatno si nervozan sto onu drugu stranu boli uvo, ili jednostavno nije tu pa moras sam. I tako dete stasa, godine prolaze, ti si mu bar 100 puta zabranio nesto jer si hteo da postane normalan covek. I onda se kao vampir pojavi bivsi bracni drug, pun razumevanja, a mozda i para...I onda se dete polakomi. Odgovara mu da mu neko povladjuje. Ti s pravom pizdis zbog toga.
Ali, opet mislim, i taj period kad ti bivsi "ukrade" dete ima svoj rok trajanja.
Na kraju skoro uvek pobedi onaj koji je podizao dete,

Tužno je uopšte to takmičenje, ali da, uglavnom je kako ste napisali.

Zato sto ne kaci ta evolucija sve. Ako odes, recimo, na forum krstarice, na pdf politika, videces da postoje mnogi koje je evolucija potpuno zaobisla. Dala im je moc govora, i dovoljno inteligencije da nauce da pisu (doduse nepravilno), ali sve ostalo je na nivou neandertalca.
Zato je potreban Zakon.

Alimentaciju može da plaća i žensko, njemu, ukoliko je on bez posla odnosno bez primanja i to ne deteta radi, već njega lično radi.....

Aha, gde to? u zemlji kolachica?

- - - - - - - - - -

Lako je ako je alimentacija za dete, ali kad potroši "majka" sve pare na sebe i novog ebača, a dete ni pare ne vidi, to je problem. :evil:

Tu udje cuveno placanje na odlozeno i administrativnu zabranu. Hehe obozavam ove pojmove iz butika.

Meni je, s obzirom da je brak postao vise kao nekakva turisticka destinacija ili butik ( Probaj jednu sezonu pa ako ti se ne svidja baci i kupi negde drugo), sve to jedna velika farsa. Samo u ovoj farsi ti kupac odnese ceo butik i plus ti moras da placas tom kupcu.

neka deca pripadnu ocu,majka ce samo da ga razmazi....nisu razmišljali

- - - - - - - - - -

Zena voditeljka intervjuise nekoliko dobro situiranih zena o zenskim pitanjima na televiziji koja podrzava zenska pitanja. Samim time sto im je naslov: Vise zena placa alimentaciju. Uzgred, pitam se koliko njih je zadrzalo decu.
Uvek u svemu ima izuzetaka. Izuzeci ne postavljau pravila. Meni je samo ovo uvreda s obzirom sto mi je dovoljno da izadjem na ulicu i vidim kako stvari idu.

A evo ti kada vec ides po jutjubu jedan random video druge strane:

Back