Alija Izetbegović i Fikret Abdić ili zašto je srpska politika u Predsedništvu BiH glasala za Aliju Izetbegovića a ne za Fikreta Abdića?

Zašto je srpska politika u Predsedništvu BiH glasala za Aliju Izetbegovića a ne za Fikreta Abdića?

• Znali su da će Alija Izetbegović odvesti BiH u rat.

glasova: 1 100,0%
  • Nisu znali su da će Alija Izetbegović odvesti BiH u rat.

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    1

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska.
fikret_alija-3.jpg

Fikreta Abdića poznajem iz vremena rata i saradnje sa srpskom vojskom. Imali smo određene razgovore, sporazume i zajedničke aktivnosti.

Alija Izetbegović, o njemu je sve poznato.

Dalje, moje mišljenje o političkom i drugom odnosu Fikret Abdić i Alija Izetbegović?

Alija Izetbegović je upropastio Fikreta Abdića i politički i na druge načine, od diskreditacije , zatim zatvaranja u zatvor i sve ono što je bilo tokom rata, direktna je posledica prevare Alije Izetbegovića kojom je preoteo funkciju predsednika Predsedništva BiH od Fikreta Abdića.

Dalje, Fikret Abdić je dobio najviše glasova za predsednika Predsedništva BiH, ali neki unutarstranački i međustranački dogovori , prevare, čak i glasanje Srba iz SDS-a u Predsedništvu BiH za Aliju Izetbegovića kao predsjednika, u izboru za prdsednika unutar samog Predsedništva BiH je dovelo do toga da je Alija Izetbegović izabran za predsednika Predsedništva BiH, bez obzira što je Fikret Abdić dobio od naroda čak duplo više glasova nego Alija Izetbegović.Ostaje "nepoznata" ili barem zbunjujuće zašto su Srbi u Predsedništvu BiH glasali za Aliju Izetbegovića kao predsjednika Predsjedništva BiH?Kakav je to dogovor Alija Izetbegović imao sa Srbima iz SDS-a, da glasaju za njega da bude predsednik Predsedništva BiH a ne Fikret Abdić?

Kako bi stvari "tekle" da je Fikret Abdić izabran za predsednika Predsedništva BiH umjesto Alije Izetbegovića? Zašto je taj izbor Alije Izetbegovića trebao srpskoj politici?

Prvo ne znam da li su srbi glasali A Izetbegovića, ali znam da su srpske jedinice ratovale u Fikretovoj vojsci

Jednostavno oni koji su stajali iza Alije bili su jači.

Drugo ovo je dokaz da nam neko kroz propagandu uvek proturapriču kako su navodno političari spremni da zbog vlasti i pozicija, ličnih zadrže vlast

To je toliko netačno , kao i da Zemlja leži na leđima kornjača (mada je ovo izvesnije) ... jer nema tog čoveka koji pod pritiscima neće popustiti i nema tog načina da se neki čovek eleiminiše sem ako ga ne štiti neko jači

Sve te zapadnjačke priče kojima nas pumpaju kako se neko drži vlasti služe da nam zamagle stvarnost ... nema onoga ko se nije povukao kada je trebalo, tj kada više nije imao ko da ga brani
Pitanje je samo cene koju je lično platio

Prvo ne znam da li su srbi glasali A Izetbegovića, ali znam da su srpske jedinice ratovale u Fikretovoj vojsci

Jednostavno oni koji su stajali iza Alije bili su jačii

Jesu, srpske predstavnici iz SDS-a , Nikola Koljević i Biljana Plavšić su glasali za Aliju Izetbegovića.
Naravno da su Izetbegovićevi "bili jači" kad ih je i srpski SDS u Predsedništvu podržao i "stao iza njih".

Poslednja izmena:

Back