ALIBABA dolazi u Srbiju ?

LepoJebiTifin

Primećen član
Poruka
649
Najveca svetska onlajn trgovina , Kineski Alibaba gigant sa vise od
800 miliona proizvoda , 400 miliona korisnika i dnevnim obrtom od
milijardu evra planira izgradnju velikog distributivnog centra u ovom delu evrope . . . . .
politika-naslovna-strana-4.2.2017..jpg

Vise necemo cekati po 40 dana na posiljke . . .

Poslednja izmena:
Najveca svetska onlajn trgovina , Kineski Alibaba gigant sa vise od
800 miliona proizvoda , 400 miliona korisnika i dnevnim obrtom od
milijardu evra planira izgradnju velikog distributivnog centra u ovom delu evrope . . . . .Pogledajte prilog 426516

Vise necemo cekati po 40 dana na posiljke . . .

Prva reakcija je na tvoju temu bila LOL Alibaba i pomisao na 40 razbojnika. Medjutim kada sam procitao da je u pitanju neka firma vrag zna, promenio sam misljenje, i mislim da bi to trebao da znas.
Bolje da si napisa firma alibaba no alibaba dolazi u srbiju haha

Pa ovako...
Prvo moras znati da ako kupujes preko aliexpresa moras da prvo kupis video kameru i elektronsku vagu 0.000
To i pise u zahtevima na aliexpres nalogu....jer tako ide prijem posiljke...
Kad primis posiljku, ti ukljucis kameru i stavljas je na vagu...samo tako se dokazuje da nisi primio ono sto prodavac kaze da je poslao..
A teret dokazivanja ide na racun kupca....u prevodu svi kupci su prevaranti po aliexpresu.
A mnogo vise prevaranata prodavaca na aliexpresu je nego na nekim drugim sajtovima, bar je tako po realnosti...

Ako ti dosude ili se prodavac odredi kao da priznaje....onda ti je refund siguran ako si platio kreditnim i debitnim karticama...svaki put ode na kursne razlike 1$ obicno a ako je neka velika promena e onda ode vise....ali prosek 1$.

Dostava je prosecno 60 dana, za hongkong je 40 dana, ali cesto to zna da bude i vise od 3 meseca...Prosek zaokruzivanja kupovine je oko 3 meseca...
Tj 11.novembar se zaokruzuje evo ovih dana...

Pri tome treba da znas da novopeceni korisnici obicno blage veze nemaju na sta se i ide...pa niti znaju procedure pracenja, kontrole, prihvatanja posiljke i slicnog...
A ovo za vagicu i validan dokaz to tek blage veze nemaju, ali to je ionako za iskusnije korisnike...
Razlike u sta pise i sta je na slici, razlike izmedju narucenog i dobijenog , to ti je kao dobar dan...
Tako da se ja tu vise slazem da je aliexpress slicno kao buvljak....ali ne BG buvljak ,a jos manje pancevo buvljak, nego bubanj potok buvljak ili nesto tri puta gore...
Jer koliko god ima muljaze na bubanj potoku, tamo te muljaju vise za cenu pa je nesto sto kosta 150 din, ako pita laik u startu 900 dinara....
A vazi jos jedno pravilo...
Sve sto vidis na aliexpresu mozes da nabavis u Srbiji po 30% nizoj ceni , samo treba znati gde...

Ali narod se navadi na takve sajtove i narocito zene...
I onda ne vredi da im ista kazes..
Znam kad dodju da im ja kao narucujem, i misle da ako u startu ispadne jeftinije 30% da ce biti stvarno jeftinije toliko ili da je lepse to na sajtu...

Tako da aliexpres je ne znam za koga, ali za poluprofesionalca nije...a za profesionalca je alibaba i to poneko, ali malo ljudi zna razliku izmedju alibabe i aliexpresa...

Inace ovo sto pise alibaba da se skrasi...to ustvari misle aliexpress a ne alibaba...
Jer alibaba je iskljucivo za veleprodaju a tada retail centar i nema mnogo smisla...nego je to database centar...tj njima treba pojeftinjenje postupka provere ponudjaca...to nema veze sa warehouse tehnologijom i procedurama...kao sto vidim da neki misle...

Da li ce biti jeftinije kupiti nesto preko Alibabe?

Preko alibabe kupujes ako si firma....ne moze bez uvozne deklaracije...

- - - - - - - - - -

Inace da vas obavestim da je Kina vec pripremila teren za medijsko delovanje...

Tako da imamo Kina today....tj analogno USA today....Radio kina....na srpskom...
http://serbian.cri.cn/
http://serbian.cri.cn/378/2009/11/26/21s101317.htm

U tom smislu odmah je krenula propaganda da se sve kupuje online a ne po marketima...

Back