Ali Baba i 40 putnika

smiler66

Početnik
Poruka
16
Negde pred kraj Januara,vozili smo se autobusom na relaciji Kruševac-Beograd.Autobus pun.Sneg pada,put je prilično klizav,ali to vozača autobusa ne brine.On kao Jednoruki Krstivoje, jednom rukom vozi a drugom piše poruke ili priča mobilnim.Ne budem lenj,pa počnem da merim,u kontinuitetu je pričao 1h i 12minuta.Pisanje poruka nisam merio,ali i ovo je previše,s obzirom da put traje oko 2 i po sata.Pored njega,na mestu suvozača sedi policajac i nikom ništa.Ne opominje,vidi se da se poznaju...Neki od putnika negoduju,ali bez efekta...Ostali ćute i mole Boga da živi stignu do Bgd-a.Pre ovog,skoro identična situacija u autobusu Laste na putu do Obrenovca.U gradskim autobusima isto,možeš da ćutiš ,mož' da se buniš,isto ti je.Što bi klinci rekli,iskulira te i nikom ništa.Pa dokle bre tako?D' izginemo svi zbog "jedan mobilan"...:pop::think:

Negde pred kraj Januara,vozili smo se autobusom na relaciji Kruševac-Beograd.Autobus pun.Sneg pada,put je prilično klizav,ali to vozača autobusa ne brine.On kao Jednoruki Krstivoje, jednom rukom vozi a drugom piše poruke ili priča mobilnim.Ne budem lenj,pa počnem da merim,u kontinuitetu je pričao 1h i 12minuta.Pisanje poruka nisam merio,ali i ovo je previše,s obzirom da put traje oko 2 i po sata.Pored njega,na mestu suvozača sedi policajac i nikom ništa.Ne opominje,vidi se da se poznaju...Neki od putnika negoduju,ali bez efekta...Ostali ćute i mole Boga da živi stignu do Bgd-a.Pre ovog,skoro identična situacija u autobusu Laste na putu do Obrenovca.U gradskim autobusima isto,možeš da ćutiš ,mož' da se buniš,isto ti je.Što bi klinci rekli,iskulira te i nikom ništa.Pa dokle bre tako?D' izginemo svi zbog "jedan mobilan"...:pop::think:
Усликаш га, пријавиш а пријавиш и полицајца.
Много цимања, ха?

Nije to cimanje, mi smo prijavljivali vozace, jer su vozili prebrzo a onda zakoci ko da nema nikog, pa svi polete.
Nego ljudi ne veruju da to za zalbe moze ista da promeni jer je do sada uglavnom bilo pisi propalo.
Upravo tako.Oni uglavnom dobiju opomenu i nikom ništa.Kome znači prijava posle 2 sata iživljavanja ili ako kreten napravi neku nesreću?Dakle nama je u cilju da sprečimo,a ne da lečimo posledice.Konkretno da li postoji neka institucija,kontrola šta već,a da nije pri GSP,Lasti itd. a koja može da donese zabranu upotrebe mobilnih telefona u toku vožnje,osim u hitnim slučajevima?

ah,znam kako ti je bilo.pre 2 god na relaciji cacak-bg,prevoznika gaga-turs iz uzica valjda,lije kisa kao iz kabla,bus krs,pun putnika kao oko,prozori zamagljeni,sofersajbna izbrisana samo malo,bukvalno covek vozac stigao da obrise samo jedan mali krug (otprilike kao veca jabuka),jednom rukom je drzao mobilni i pricao (bukvalno sve vreme,kad zavrsi na jednom mobilnom,uzme drugi...),drugom rukom je drzao volan,i izdizao se sa sedista da bi `hvatao ugao` kroz onu obrisanu rupicu na sofersajbni.svi putnici su sedeli ko ustirkani.na kraju se dize jedan covek,uze papirne maramice i obrisa mu celu sofersajbnu....vozac ga nije ni pogledao,nastavio je i dalje sa voznjom uz caskanje,i ovog coveka kao da ne primecuje.
ma,samo kad zivi stigosmo tad u bg,ali ja se sa ovima ne bih vise nikad vozila,mada,puno je takvih,ukljucujuci i vozace gsp-a

Pa što se uzrujavate toliko ,Pa oni to rade već godinama ,navikli ste vi na njih i oni znaju kako da se ponašaju prema vama.Dobri su to šoferi ne bojte se baš toliko jer do sada svi ste stigli živi i zdravi na željeni cilj.Ne podržavam takve akcije njihove ali imaju oni iskustvo čim oni to rade.

Snimis telefonom, postavis na ju tjub, snimis naravno i policajca i vozaca.... zatim posaljes svim mogucim medijima... i molis Boga.... ako se dobro organizujes, video moze biti jako gledan... i onda je uspeh garantovan (sa par procenata doduse ali dobro)...

Pa što se uzrujavate toliko ,Pa oni to rade već godinama ,navikli ste vi na njih i oni znaju kako da se ponašaju prema vama.Dobri su to šoferi ne bojte se baš toliko jer do sada svi ste stigli živi i zdravi na željeni cilj.Ne podržavam takve akcije njihove ali imaju oni iskustvo čim oni to rade.

Kompletan promasaj.

Ne mož da me bijete, koliko mogu ja da trpim.

E vidite, ja NECU da trpim. Ja hocu da maksimalno, u okviru mojih mogucnosti, sankcionisem ljude kojima dajem pare a oni mene i ostale ljude koji su im dali pare da ih prevezu (a ne da ih pobiju) tretiraju kao dzak kupusa. Ustvari, i dzakove kupusa bi verovatno prevozili sa vise paznje.

Усликаш га, пријавиш а пријавиш и полицајца.
Много цимања, ха?

Ne verujem da "radi" ta fora. Bar ja nisam dobila nikakav odgovor tipa "hvala na obaveštenju, sredićemo to, bla - bla" letos kad sam slikala i poslala mejl AS Kragujevac.

Stigla ujutro, odma rezervisala kartu za povratak uveče. Kad smo se na početnoj svi spakovali na sedišta, onda je u već pun autobus, šofer puštao ljude da upola cene uđu i stoje ko u autobusima GSP-a. Na kraju se napunio ko da je autobus firme "Krstić". Šofer vozi, priča sa "ortakom", puši, iznad glave mu nalepnica na kojoj piše da je zabranjeno pušenje.
Kad smo stigli do sledećeg stajališta, ušla je još gomila ljudi da stoji,kao i žena koja je imala kartu za isto sedište koje sam ja tog jutra rezervisala. Onda sam se poklala sa njom. Nisam htela da ustanem njoj nego sam pustila da sedne čovek sa malim dečakom. Nnema klima, ljudi sede na stepeništu autobusa, stoje, majstor vozi, puši onda sam se poklala sa njim.
Slikala sam telefonom i moju kartu i sedište za koje je ta karta rezervisana i njega kako puši, i onaj krkljanac u autobusu punom ko oko , poslala na njihov mejl.

A pre 2 godine je vozio 2 kilometra vezanih očiju....:maramica: Znači taj rad? A šta kad bude:"Tata,šta je ovo..?Pa ovo nije bilo tu..."

Moja nezgoda tačnije, neprijatnost tokom putovanja.
Čekajući autobus za Novi Sad, nedeljom, kad je uglavnom gužva u popodnevnim satima, najzad je stigao, ali prepun, krcat.
Vozač i kondukter su primili 4 osobe, ostalima rekli da sačekamo drugi koji će stići za tri-četiri minuta.
Stigao je i taj, prazan, u koji je ušlo nas recimo 15.
Međutim, taj isti u koji smo se ukrcali, na sledećoj stanici, pre izlaza iz grada stao je, i rekao da im se ne isplati da voze za manje od pola autobusa, i da uđemo u onaj prvi, u kojem nije bilo mesta, ljudi su bukvalno visili jedni na drugima.
Nisam želela da se vozim u tim uslovima.
Sreća pa nisma ušla na glavnoj autobuskoj stanici, već kasnije, te mi nisu naplatili kartu.
Otišla sam do Novog Sada linijskim taksijem.

Cena karte za studente do Novog Sada jeste 210 dinara. Linijskim taksijem je 300.
Nemaština i volja za uštedom natera neretko mnoge da ipak ostanu u autobusu.
Ja ipak odabrah da platim 90dinara više, ali da imam svoje mesto i da ne moram da visim nad nekim, i cupkam sa noge na nogu, po tuđim nogama.

Međutim, taj isti u koji smo se ukrcali, na sledećoj stanici, pre izlaza iz grada stao je, i rekao da im se ne isplati da voze za manje od pola autobusa, i da uđemo u onaj prvi, u kojem nije bilo mesta, ljudi su bukvalno visili jedni na drugima.

Ovo je inače čest prizor u Lastinim busevima na relaciji Novi Sad - Inđija. Ja sam na prvoj godini faksa putovala svaki dan i imala sam priliku da se vozim u ovakvim uslovima nekoliko desetina puta. :( Najgore je leti... još kad onaj debeli, znojavi kondukter krene da gleda karte... užas. :( Uglavnom bude gužva u onom oko 12 i tako je već godinama. Žalili su se ljudi i tražili da se uvede još jedna linija, ali avaj... ništa od toga. :( Još su neke linije ukinuli pre par godina. :confused:

Back