Alfa Romeo

@Marjan
Cek,cek a do tih 100k rade kao tiho i ne cuju se?
Sto se toga tice meni svaki dizel traktorise ali postoj jedan izuzetak koji je po meni najtisi od ovih autica do 5-6k eura a to je Focus 1,8TDCI koji zaista radi extra tiho.
Wickeru,JTD radi glasnije od HDI i DCI motora-proveri. Samo je tisi od TDI motora.

Da, ali to dosta zavisi i od auta u kom se taj dizel nalazi. Wagenov 1600 D je daleko bucniji u Golfu II nego u Audiju 100 C3 (al zato 2.4 TD u Volvou 740 ubi). Takodje, vozio sam novu E klasu 220 i 350 CDI i motor se apsolutno ne cuje. Ni u Pugu 406 2.2 HDI nema maltene nikakvog zvuka, dok je kod 206 2.0 HDI vec druga prica.

A za novi Audi A6 (doduse, ne znam da li je dizlo) sam cuo da u najvecoj guzvi u BG-u kada su zatvoreni prozori cujes svoju patiku kako se pomera po tepihu :eek:

Zvucna izolacija je dosta napredovala, ne bi me cudilo da je to blizu istini.

A jel znas da u Hondi Legend, model od pre par godina, pored odlicne izolacije japanci razvili i anti-zvucni sistem (koji ide fabricki u sve Legende), koji lovi frekvencije zvukova koji se cuju u kabini i emituje anti tonove i tako neutralise i to malo necega sto se cuje.

@Marjan
Cek,cek a do tih 100k rade kao tiho i ne cuju se?
Sto se toga tice meni svaki dizel traktorise ali postoj jedan izuzetak koji je po meni najtisi od ovih autica do 5-6k eura a to je Focus 1,8TDCI koji zaista radi extra tiho.
Wickeru,JTD radi glasnije od HDI i DCI motora-proveri. Samo je tisi od TDI motora.

dule , meni je smesno sa ovim likovima da se raspravljam ... mnogo neobrazovana skupina ljudi. koja misli da zna , a zna lipov q rac..

^^^ iskreno,najtisi dizel u kome sam se vozio i koji sam vozio je Alfin JTD od 115 ks...
U dCi-ju sam se vozio,nije me odusevio tihocom ... a tek HDi... a ni jedan ni drugi nisu bas matori... :)

Sto rece neko gore nije poenta u voznji nego kad otvoris haubu i cujes ga kako radi na leru jer 1,5 DCI imas i u siromasnom Cliu a imas ga i u Laguni gde je sigurno bolja zvucna izolacija.
Garantovano najtisi dizel motor je fordov 1,8TDCI u klasi automobila do 5-6k eura (mislim na polovnjake).
Jako lepo radi i 1,9Dci koji,secam se, je toliko drasticno tise radio od JTD motora da je to bilo za neverovati.JTD je inace jedn od bucnijih motora ali je i s druge strane jedan od zahvalnijih.

Ljudi, planiram da kupim Alfu 147, 2002-2003 god., zanima me koji bi mi motor preporucili, 1.9 JTD 116ks ili 1.6 ts 105ks? Zanima me i dali neko provereno zna potrosnju ova dva motor? Hvala unapred!

ne lupaj gluposti i ne pali se na te motore koji su golo g. koji se posle predjenih 100 000 km cuju kao JOHN DEAR traktor.

LOL Brate samo zbog tebe sam se registrovao :))

Samo cu ti iskopirati listu vozila(zvanicnu) automobila koji koriste 1.9JTD motor

Alfa Romeo 145
Alfa Romeo 146
Alfa Romeo 147
Alfa Romeo 156
Alfa Romeo 159
Alfa Romeo GT
Cadillac BLS
DR5
Fiat Bravo
Fiat Croma II
Fiat Doblò
Fiat Grande Punto