Alfa 156 1.6 tween spark - daljinsko zakljucavanke

ostanislave

Početnik
Poruka
6
Pozdrav svima,
da li je neko imao problema sa daljinskim zakljucavanjem kod ove alfe. Promenio sam bateriju u daljincu, led na daljincu treperi kada stisnem dugme, ali se vrata niti otkljucavaju niti zakljucavaju. Pricao sam s ljudima, citao forume, pominju da moze neka taktika sa skidanjem kleme, zatvaranjem vrata, davanjem kontakta i slicno kako bi se sinhronizovao daljinac sa centralom u kolikma.
Ima li neko ideju odakle da pocnem?

Hvala!

Recimo da budes strpljiv....pa otkljucas vrata kljucem i ubacis ga u bravu i upalis auto. Ako sve to funkcionise izvadis kljuc i probas da zakljucas auto. Ako ne funkcionise moras da proveris kontakte izmedju daljinske i kljuca. otvoris kljuc i sve ocistis alkoholom ili kontakt sprejem.
Inace, odes kod kljucara i on ti sve to uradi za 1000....

Recimo da budes strpljiv....pa otkljucas vrata kljucem i ubacis ga u bravu i upalis auto. Ako sve to funkcionise izvadis kljuc i probas da zakljucas auto. Ako ne funkcionise moras da proveris kontakte izmedju daljinske i kljuca. otvoris kljuc i sve ocistis alkoholom ili kontakt sprejem.
Inace, odes kod kljucara i on ti sve to uradi za 1000....
Vec deset dana otkljucavam auto, palim, idem na posao, gasim i naravno svo to vreme otkljucavam i zakljucavam kad gurnem kljuc u bravu. Daljinac nece. Inace vec sam ga otvorio, oprao alkoholom, premerio kontakte mikro prekidaca, zatvoreno je kolo kada ga pritisnem, dioda treperi dok ga drzim pritusnotog i tako dalje...

Neces da slusas sta sam ti ja napisao.
Moras kod kljucara da ides i da ti kodira ponovo kljuc a za to moras da imas kod karticu ili ukoliko je nemas mora da iscita kod iz racunara koji mora da skida.
Da nisam to radio i da nisu drugi radili kod mojih drugara kljucara pa da piskaram napamet kao ostali ali relativno sam upucen u te kljuceve za automobile.

Neces da slusas sta sam ti ja napisao.
Moras kod kljucara da ides i da ti kodira ponovo kljuc a za to moras da imas kod karticu ili ukoliko je nemas mora da iscita kod iz racunara koji mora da skida.
Da nisam to radio i da nisu drugi radili kod mojih drugara kljucara pa da piskaram napamet kao ostali ali relativno sam upucen u te kljuceve za automobile.
Razumem sta pises. Na kraju cu morati da citam komp. Probao sam ove stvari jer kljucevi nisu menjani dakle nisu novi kodovi, vec su mi neki ljudi sugerisali da treba ponovo da se "upari" daljinac sa centralom...
Inace, nemam kod karticu

Hvala u svakom slucaju

Back