Alfa 147

Prica od pre 20 godina kad zaista i jeste bilo tako ali posto smo mi zaostao narod i dalje kolaju price kako je Opel los sa limarijom,kako Fiat ima lose dizel motore i slicno.
Ne shvataju ljudi da su se vremena promenila i da nista vise nije kao sto je bilo.
Samo su ruska kola jos ostala ista kao i pre tih 20 godina tj isti im je kvalitet.

Prica od pre 20 godina kad zaista i jeste bilo tako ali posto smo mi zaostao narod i dalje kolaju price kako je Opel los sa limarijom,kako Fiat ima lose dizel motore i slicno.
Ne shvataju ljudi da su se vremena promenila i da nista vise nije kao sto je bilo.
Samo su ruska kola jos ostala ista kao i pre tih 20 godina tj isti im je kvalitet.

Zabolje Ruse ku*ac za automobile, al' eto terenci su dobri. Amerika i Rusija da hoće za 1 dan bi se popele na vrh automobilske industrije.

И да хоће не могу. Не може то преко ноћи. Аутоиндустрија Европе је ненадјебива.

- - - - - - - - - -

Бензин или дизел алфа?

Dizel,pogotovo JTD trpi lose gorivo i neodrzavanje.Mjet je naravno skuplji za odrzavanje,ali je moderniji motor,16v ventila,6 brzina,mirnije i ugladjenije radi.TS mora da ima sveze ulje uvek i da sve bude po PS-u,original svecice (100e) itd.Inace,trosi ulje,pogotovo ako se gazi na otvorenom,ali nista preterano.JTS ima dosta decijih bolesti,zaobisao bih ga.V6 je druga prica,i on je jedan od najboljih V6 motora ikad proizvedenih,nema potrebe pisati o njemu,osim ako te bas zanima.

V6 je dobar ali se secam kad sam pre nekih 10 godina trebao da kupim tri Alfe 166 2.5V6 da su im table sijale kao novogodisnje jelke od raznih gresaka a to su bila kola stara 4-5 godina i to me je tad odbilo. Pogotovo sto za taj motor fabrika deklarise 17L u gradskoj voznji pa to i nije da se kaze da malo vise trosi.
Zato je JTD zakon jer je premija za ono sto pruza.
moljac imas i M-jet motore sa 8 ventila i oni su kvalitetniji od 16 ventilskih motora tj jeftiniji ima je zamajac i nemaju flapsove u usisnoj grani ali i nemaju 6 brzina.

Ne pricam o 147,nego generalno o svim alfinim novijim motorima...inace,na V6 moze da se spusti potrosnja na 15L po BG-u,sto je ok.Ipak motor je prost,nema sta da se kvari.Euro 2 ima jednu sondu,maf,elektronska klapna gasa i 6 bobina,i uopste nije skupo nista od toga.Jedino je registracija problem,i veliki servis.Po manjim gradovima moze da se spusti na 13L ako se pazi,i naravno ako je sve ispravno.Otvoreno 8-11L.166 ima dosta elektronike,slabo ih ima ocuvanih.
Sto se tice mjet,jeste bolji 8v,to su realno gledano nijanse,ali ima manje konja i nema 6 brzina.Po meni je to velika mana.Model od 140ks nema flapsove i taj se nalazi u prvim modelima alfe,u restajlu ide taj od 150ks.Izbace se klapne i gas.
Ako se gleda samo benzinac,mera mu je 2.0 TS.Motori vise nisu skupi,ima ih za 200-250e,ako ne daj boze crkne.

Gledam malo po internetu ovu alfu i zapade mi za oko da joj je cena kao i punticima, negde oko 2500 evra +/- ?? Malo sam zbunjen, u cemu je stvar, ipak su alfa i punto, iako i jedan i drugi italijani, nebo i zemlja... ???

Sirotinja vozi Fiat,pametan vozi Lanciu a budale Alfu.Narodna izreka ovde u Italiji.I ima mozga veruj mi.Ja vozim stila 2007 zadnju seriju 1.8 od 136ks dinamic oprema.jeftiniji za odrzavanje od keca.

Back