АЛЕКСИНЧАНИ НЕ ЖЕЛЕ АЗИЛАНТЕ

ВИДОВДАН

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
327
Aleksinčani ne žele azilante
Izvor: B92

Aleksinac -- U Aleksincu je održan protest građana zbog mogućnosti da novi centar za tražioce azila bude otvoren baš u tom gradu.

6529218094ec7cbb8774e9902892684_368x276.jpg

Bojan Lazarevic (www.wikipedia.org)

Iako tvrde da se ne radi o ksenofobiji, već o stavu da napuštenu kasarnu treba iskoristiti za investicije, organizatori protesta ne daju odgovor na pitanje da li bi pristali na to da Centar za azil bude otvoren na nekom drugom mestu u Aleksincu.

Pozivima, koji su kružili internetom i šireni su preko društvenih mreža, odazvalo se oko stotinu Aleksinčana. Okupili su se u centru i prošetali do kasarne, gde su postavili transparent s natpisom - Nećemo azilante.

Među stanovnicima Aleksinca, kažu, ovo je jedina tema. Ima onih koji su zabrinuti zbog mogućeg otvaranja azila, ali i onih kojima to uopšte ne bi smetalo.

Predsednik opštine kaže da je tačno da ima ksenofoba koji pokušavaju da iskoriste situaciju, ali da je isključivi razlog za nezadovoljstvo većine to što ih se država nije setila kada im je, kažu, to bilo potrebno, a sada je Aleksinac među prvima na spisku za izgradnju azila.

Organizatori protesta kažu da od ranijih najava da blokiraju gradske institucije i saobraćajnice - odustaju, jer su čuli da će problem azila rešavati vladina komisija.

Iako organizatori protesta i gradski čelnici uveravaju da nema ni mržnje ni ksenofobije i da je isključivi razlog za nezadovoljstvo ekonomski interes Aleksinčana, one koji dođu u ovo mesto ubuduće će na ulazu dočekivati transparent Nećemo azilante.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=11&dd=19&nav_category=12&nav_id=559034

Терај то из Србије. :evil:

Bože pa naravno da ih niko ne želi.

Danas jadni i bespomoćni azilanti,sutra okupatori !

Svako ko je bar malo proputovao Evropom zna kako je kada se dotični namnože i kako se svima koji su ih ikad pomogli to na kraju vrati (Obije o glavu).
A i u Subotici se javlja sve veći broj Roma,tako da mi svojih problema imamo,dajte vi rešavati svoje probleme bez trovanja moje životne sredine.

Imam dosta prijatelja Nemaca,jedan od njih je unuk ratnog veterana i heroja 6. armije,čovek je dva puta odlikovan za ranjavanje,jurišnom medaljom i gvozdenim krstom prvog i drugog reda.Taj čovek koji je obe noge izgubio u ratu,je doživeo da ga lokalni Turci u Minhenu,dok je u invalidskim kolicima prelazio preko ulice gurnu niz istu,kada je posle pada doživeo šlog i ostao totalno nesposoban,nije imao pravo na odštetu.

Ako vi želite da se slike koje se dešavaju u Parizu (Kada lokalni Arapi spale pola grada jer se njima tako hoće),Berlinu (Gde se od Turaka koji šikaniraju Nemačku omladinu ne može normalno živeti),Malmeu (Ovo je zaista i sramotno komentarisati),Londonu,Amsterdamu....samo podržavajte borbu za ljudska prava i demokratiju,ako dođu u moje mesto znaću šta mi je činiti.

P.S Hitno prepisati mađarski anti-imigracioni zakon!

Back