Aleksandra Kovač: Selim se u inostranstvo

Aleksandra Kovač: Selim se u inostranstvo
Зар није та птичица већ деценију у иностранству? Више у иностранству него у Србији. Што сад кукумавче, да јој није татице не би ни била певаљка. Уосталом ово је Србија: везе, кумови, татице, партијска књижица, кревет..

Тачно.

А зар уметници нису део народа?

Или њиховим венама тече плава крв, па немају довољно снаге?

Свако од нас се за себе и за друштво бори на начин који је у његовом случају могућ.

Али наш глас се не чује далеко.

Глас уметника - да.

Зато и имају већу обавезу да громогласно кажу НЕ неким стварима.

Ко не жели или нема петљу - довиђења, не осећам ни потребу да жалим за њим.

Slazem se, ali mislim da snagu malih ljudi ne treba potceniti. Glas jedne osobe se ne cuje daleko, ali mi smo kao drustvo prihvatili neke norme i dopustili nekakvo ponasanje. Licemerno je onda ocekivati da neko drugi ispravlja nase greske.
Ja ne znam nista o njoj i moj komentar je vise usmeren ka tome da je tesko u Srbiji ocekivati podrsku i razumevanje. Hoce li resenje za svakoga ko je osecajan/osetljiv/ne bas main streem da bude da zaboravi na sebe ili na Srbiju?

Slazem se, ali mislim da snagu malih ljudi ne treba potceniti. Glas jedne osobe se ne cuje daleko, ali mi smo kao drustvo prihvatili neke norme i dopustili nekakvo ponasanje. Licemerno je onda ocekivati da neko drugi ispravlja nase greske.
Ja ne znam nista o njoj i moj komentar je vise usmeren ka tome da je tesko u Srbiji ocekivati podrsku i razumevanje. Hoce li resenje za svakoga ko je osecajan/osetljiv/ne bas main streem da bude da zaboravi na sebe ili na Srbiju?

Не, него се борити за оно за шта мислиш да је исправно, чак и по цену осуђивања од стране околине.

То зна да буде тешко, и често се трпе и последице (осетила на својој кожи), али сам чиста пред собом знајући да сам нешто покушала.

А мени је најважније да будем чиста пред собом :)

Muzičarima koji nisu u grandu je sad lošije nego devedesetih.
U vreme Slobe su imali više prostora u medijima.
Oni podržavali dolazak DOS-a na vlast a dos ih ispalio:)
И она и њен татко (који су ''случајно'' - били, не знам да ли су и сада - чланови жутог предузећа) су подржавали шаком и капом - ОТПОР, да
''свргну злог и недемократског диктатора'' Слобу. Због тог свог ''побуњеничког и политичког деловања'' је и добила ону МТВ награду, баш као
што је и У92 својевремено због истог субверзивног деловања, добио исту ствар. Како оно беше -

хмммммм, Free your mind? :think:

Ах, да - јесте! И нека иде, обавезно да напише неко писмо кад дође.

И она и њен татко (који су ''случајно'' - били, не знам да ли су и сада - чланови жутог предузећа) су подржавали шаком и капом - ОТПОР, да
''свргну злог и недемократског диктатора'' Слобу. Због тог свог ''побуњеничког и политичког деловања'' је и добила ону МТВ награду, баш као
што је и У92 својевремено због истог субверзивног деловања, добио исту ствар. Како оно беше -

хмммммм, Free your mind? :think:

Ах, да - јесте! И нека иде, обавезно да напише неко писмо кад дође.
репутација

Back