Aleksandra Kovač: Selim se u inostranstvo

Evropenda

Domaćin
Banovan
Poruka
4.980
Posle Kusturice, Kojota iz Eyesburna, sada se i Aleksandra Kovač našla na meti terora i odlučila da napusti Srbiju zbog straha od povratka devedesetih.

Kakva je to zemlja kad iz nje beže svi umetnici i intelektualci?

Kakvo je to društvo kome smetaju umetnici i stvaraoci?

Navršava se 25 godina od kako sam počela profesionalno da se bavim muzikom i od prvih muzičkih koraka koje sam kao 15-godišnjakinja napravila pevajući prateće vokale za Bajagu, „Riblju čorbu“, „Pilote“, „Poslednju igru leptira“... Od tada je prošlo mnogo iskušenja, uspona i padova, naučenih lekcija i muzike na koju sam ponosna. Zato će i ova turneja biti posebna, jer njom želim da se zahvalim svim onim ljudima koji su bili uz mene sve ovo vreme.

Koji period iz karijere vam je najdraži?
- Komponovanje i snimanje prvog albuma K2, kao i snimanje mog prvog solo albuma “U mojoj sobi” dva su trenutka u mom životu kada sam bila najsrećnija i kada su moja muzička imaginacija i sloboda našle svoj put do publike. Mogu da kažem da sam srećna što sam ovde gde sam i da to dugujem radu, ljubavi i posvećenosti. Poslednjih 15 godina sve ono što sam naučila u poslu dugujem svom partneru i producentu Romanu Goršeku, koji je verovao u mene kada niko drugi nije.

Aleksandrina oproštajna turneja „Jedna žena“
- 15. mart, Kragujevac, Teatar “Joakim Vujić”
- 16. mart, Čačak, Dom kulture
- 30. mart, Novi Sad, Sinagoga
- 13. april, Beograd, Dom sindikata
- 26. april, Niš, Dom Vojske

Da li je vreme da zasnujete porodicu?
- Sigurno je da će i to doći na red, ali to nije razlog zašto ću se povući na neko vreme. Nakon koncerata neću nastupati jedan duži period, jer planiram da napustim Srbiju, jer sve ovo što se dešava me neodoljivo podseća na nastavak devedesetih. Mislim da je normalna i građanska Srbija kapitulirala, izgubili smo bitku, primitivci ponovo jašu, imamo predsednika koji je falsifikovao diplomu i ovo više nije pogodno mesto za umetničko stvaralaštvo i kreativnost. Zbog toga napuštam zemlju dok se stvari ne promene. Ne želim da moje dete živi u ovakvoj Srbiji.

Turneju najavljuje singl “Jedna žena”. Šta vas je inspirisalo?
- Pesma će premijeru imati sledeće nedelje i želela sam da ispričam jednu životnu priču koja je svakog od nas u jednom trenutku života dotakla. Govori o tome na šta smo sve spremni u ljubavi i koliko je čovek više nego ikada do sada usamljen.

Kako vam se čini kvalitet pesama sa Beovizije?
- Ono što smo imali prilike da čujemo je ogledalo našeg društva, neinventivnosti, zastupljenosti i amaterizma koji vladaju u svim sferama, ne samo u muzici. Držim palčeve Neveni, Mirni i Sari, čestitam im na pobedi, one su odlične pevačice, ali su zaslužile bolju pesmu koja bi im dozvolila da pokažu svoj talenat.
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/371938/Aleksandra-Kovac-Selim-se-u-inostranstvo

Poslednja izmena od moderatora:
Што си чекала досад,
умјетнице?

Stvari su se ipak kretale na bolje, zbog toga je ostala i ona kao i mnogi drugi intelektualci i kreativni pregaoci.

Međutim sada se već nazire katastrofa od koje se nikad nećemo oporaviti. Vlast je objavila opšti rat i frontalni napad na kulturu, i sada imamo dominaciju Miloša Bojanića i Kursadžija. To je taj naprednjački bekgraund i obrazac u kulturi čiju dominaciju oni nameravaju da uspostave.

Порука за Александру и све оне којима је Еворпски дух поклекао.Ваљда ће их ово мотивисати за наставе са борбом.

Беседа у Његову част

Чуј мали човече! Да баш ти, што криво беседиш о Европским вредностима и Толеранцији којој стремимо. Верујеш ли заиста у то што мислиш?
Зар си дозволио да клерофашистичке хорде заведу твој Ум, блистави Ум, који је настао победом најбржег сперматозоида у процесу оплођења. Размисли још једном!
Србији може бити боље, ако баш Ти одлучиш да се бориш. Да кажеш Не, ретроградним ставовима, мирису тамјана и црквеним звонима прошлости.
Не Нашима, Образима, Старешинствима и прерушеним радикалима, који нас сада воде.
Не Урошима, Миладинима, Младићима. Не противницима Ромске Кнежевине. Не противницима Европске баштине. И Слаткоће.
Прошетај још једном. Поправи сат који је престао да ради. Прогутај највећу Жабу.Вози тротинет. И још једном преживи деведесете које су дошле поново.
Поступи онако како је Он размишљао. Енергично, визионарски, прагматично.Једноставнан, Зоранов начин.
Јер се Устава само пијанац може држати. У Земаљској, демократској Србији Визија је постулат, непроменљива у времену.
Попуњава празнину у главама, која је завладала од како Њега нема.
Продуди се, не буди Трут, и онда ћемо се наћи тамо негде у будућности. Испреплитани.
У Ражњу. На Пилону.
У Европи.

Sad u zadnje vreme možda znaju dosta ljudi, pošto je Beograd postao jebarnik, mislim i ostala Srbija je, ali u Beograd najviše idu.

Ko god nikad nije seksualno opštio u životu, dal zbog neprijatnog zadaha, rahitisa, daunovog sindroma ili čega već, on dođe u Srbiju i orgija ceo vikend kao Kazanova.

Znači u ovakvoj Sbiji ima i umetnika ? Jel moguće ?

Posle Kusturice, Kojota iz Eyesburna, sada se i Aleksandra Kovač našla na meti terora i odlučila da napusti Srbiju zbog straha od povratka devedesetih.

Александра Ковач је иначе, направила феноменалну песму за Евровизију 2011, али је напредњачки евровизијски жири одлучио да песма заузме веома добро 14. место.

Александра Ковач је иначе, направила феноменалну песму за Евровизију 2011, али је напредњачки евровизијски жири одлучио да песма заузме веома добро 14. место.

14 mesto je fantastičan plasman na nivou cele Evrope. Kada bi nam ekonomija bila na 14. mestu druga bi se pesma pevala. Aleksandra Kovač je kraljica i ne znam što vam je zasmetala i zašto ne možete da tolerišete nikoga ko ima drugačije viđenje umetnosti od vas.

To nikako nije razumljivo, kao što ni Maja Nikolić ne razume da je njena pesma go curac (btw, napisao je Kornelije Kovač :hahaha: )

Prokleti naprednjaci ... :evil: :hahaha: Umetnički t eroristi :cepanje:

14 mesto je fantastičan plasman na nivou cele Evrope. Kada bi nam ekonomija bila na 14. mestu druga bi se pesma pevala. Aleksandra Kovač je kraljica i ne znam što vam je zasmetala i zašto ne možete da tolerišete nikoga ko ima drugačije viđenje umetnosti od vas.
Зато су напредњачки гласоваоци изабрали азербејџанску песму на нивоу целе Европе.
Што нам смета? Има мале сисе.

Poslednja izmena:
Stvari su se ipak kretale na bolje, zbog toga je ostala i ona kao i mnogi drugi intelektualci i kreativni pregaoci.

Međutim sada se već nazire katastrofa od koje se nikad nećemo oporaviti. Vlast je objavila opšti rat i frontalni napad na kulturu, i sada imamo dominaciju Miloša Bojanića i Kursadžija. To je taj naprednjački bekgraund i obrazac u kulturi čiju dominaciju oni nameravaju da uspostave.

ЈК и ЛДП су ипак право мерило културне вредности на безалтернативном путу;)

Kulturni milje su počeli da stvaraju ljudi koji ne umeju da se popnu uz pokretne stepenice i vlasnici pečenjara, zato i Srbija polako postaje crna rupa i Evropski Tajland.
Одакле ти право да мешаш овакве визијонаре у својој похлепној потреби да произвођаче насушних добара, најбољих крушевачких пљескавица поистоветиш са напредњачким скакавцима?
thumbnail.php

Sada su ponovo osetile veliko zlo koje se sprema i jednostavno beže glavom bez obzira kako bi sačuvale glavu na ramenima, jer život je najveća vrednost, a niko neće da rizikuje da mu Miloš Bojanić pošalje egzekutore u pola noći zato što mu se nije svidela tvoja nova pesma.

- - - - - - - - - -

Ovo crno je vaša ekipa i vaš kulturni obrazac, nemoj da praviš zabunu.

Izvini, karijere dotičnih umJetnika su bile vrtoglave u vreme DOS, s DS-om na Čelu , Srbije. :) Čak i Miloš Bojanić u umjetničkoj seriji "Farma" koja je prosperirala u Tadićevoj bezalternativnoj. :)

Hahah, DS umetnici :hahaha:

Jok !
Treba da protežira Biljanu Srbljanović i Šoneta ?
Da kreiraju umetnost zaprašivanja nosa !

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/371938/Aleksandra-Kovac-Selim-se-u-inostranstvo
Evropenda, tvoja je obaveza da ostavis link od originalnog teksta. U njemu se nikakvo terorisanje ne pominje. Naslov teme je uskladjen s originalom.

Back