Aleksandar Vučić: Sledeće dve nedelje u borbi protiv koronavirusa odrediće našu sudbinu.

Da li su oni najave da će nas "korona ludilo" držati još dve to tri sedmice?

• Da.

glasova: 4 66,7%
  • Ne.

glasova: 2 33,3%

• Ukupno glasova
    6
A jel ti kapiras da Nemacku boli ona stvar i za Srbiju, a narocito za Vucica. Mislim, ako ti nekada bude bilo zgodno
bas mu to objasni. Njemu se bre smeje ceo svet, njega niko ne uzima za ozbiljno, uvlaci se u düpe kome stigne
a niko ga ne yebava za suvu sljivu.
Nemas ti pojma koliko je Vucic uticajan u svetu. O tome govore silne pare koje dobijamo iz inostranstva. Ovih 100e sto dobija svako sta mislis odakle to? Nije sigurno iz drzavne kase

ma kina bre, kina nam je najveci prijatelj
i turska sultanija
i kurzova austrija
i makronova francija
a tek merkelova srbija :rotf:

sa amerikancima je najlakse, zato je najbolje sa njima
sta dogovoris ispostuj i nikada ti nece biti damoklov mac za vratom
ali pokusas li kao sto rece sosa u skarfejsu da ih izhebes, e bale onda si obro bostan
i sto je najlepse jedini placaju za ono sto radis
ovi ostalo imaju zmiju u dzepu samo prazne reci
nemate vi pojma sa zivotom a o politici najmanje
Ti ili si lud ili si Darko Trifunovic.

Корона статистика https://www.worldometers.info/coronavirus/

Показује да се лоше односимо према кризи.

По броју оболелих смо ишли руку под руку са Крватима, а сада смо их прешишали за прилично, иако тестирамо мање него они. Полако се ближимо врху табеле, иако имамо мањи број тестираних (нешто преко 7 000) у односу на земље које деле сличан број заражених на табели са нама. ТАкође имамо и мањи број опорављених у односу на земље са сличним бројем заражених.

Уопште не изгледа као да ће статистичка крива кренути на доле.

Ових дана у Крватској број оболелих пада, већ неколико дана, док у Србији број оболелих расте.

https://www.dioptrija.hr/zdravlje/zastita-od-korona-virusa-uloga-ociju-u-zarazi/

Па спасао неразболеле ..... које и који би се разболели да се није на време и толико иритантно дерао
Pa on je postavio ministra zdravlja koji je valjda trebao da predvidi sta sve treba Srpskom zdravstvu pre nego sto dodje pandemija .

Pa mislis da ja znam? Nisam ja Vucic

Ја мислим да Вучић планира да примени Трампову методу, тј. да препише.

Милтон Фридман је, мислим, крајем шездесетих (не терај ме да гуглам) измислио теорију "новац из хеликоптера".

Кад држави зафали пара, она наштампа паре, што се иначе, редовно ради.

Е, сад. Рецимо, претходних година Европска централна банка штампа паре и онда их даје банкама, а банке те паре даље пласирају кроз кредите и тиме зарађују. Милтон Фридман је мислио да, ако у неким тренуцима треба убацити одређену количину новца у проток, да је далеко поштеније да се свакоме да подједнако (зато се и зове "новац из хеликоптера", јер се буквално баца на масу људи). Дакле, неће бити штампања, па давање банкама, да оне прослеђују узимаоцима кредита, већ ће бити штампања, а паре ће се делити свима подједнако. Од тога ће свако ко добије 100 евра, да уради нешто. Неко ће да купи хлеб, и паре ће отићи пекару, неко ће да купи млеко и паре ће отићи млекару, неко ће (Господин СТојков) да баци паре на онлајн кладионицу, и паре ће отићи власницима кладионица, неко ће да стави паре у инвестициони фонд, неко ће да их уштека у сламарицу, неко ће да купи патике, па ће лова отићи спортској продавници, и на тај начин ће доћи до далеко правичније прерасподеле новца, него да након штампања, држава да паре само изабранима (банке, а од банака великим корпорацијама за велики бизнис по ниским каматама, или обичном народу за кеш кредите по високим каматама).

(ово је моје тумачење "новца из хеликоптера" без тренутног гуглања и додатне анализе).

Проблем је што, кад ФЕД штампа паре, неће доћи до инфлације у Америци, јер им треба свеж кеш, а у Србији ће вероватно доћи до инфлације убацивањем толико пара, само из штампарије.

Ја мислим да Вучић планира да примени Трампову методу, тј. да препише.

Милтон Фридман је, мислим, крајем шездесетих (не терај ме да гуглам) измислио теорију "новац из хеликоптера".

Кад држави зафали пара, она наштампа паре, што се иначе, редовно ради.

Е, сад. Рецимо, претходних година Европска централна банка штампа паре и онда их даје банкама, а банке те паре даље пласирају кроз кредите и тиме зарађују. Милтон Фридман је мислио да, ако у неким тренуцима треба убацити одређену количину новца у проток, да је далеко поштеније да се свакоме да подједнако (зато се и зове "новац из хеликоптера", јер се буквално баца на масу људи). Дакле, неће бити штампања, па давање банкама, да оне прослеђују узимаоцима кредита, већ ће бити штампања, а паре ће се делити свима подједнако. Од тога ће свако ко добије 100 евра, да уради нешто. Неко ће да купи хлеб, и паре ће отићи пекару, неко ће да купи млеко и паре ће отићи млекару, неко ће (Господин СТојков) да баци паре на онлајн кладионицу, и паре ће отићи власницима кладионица, неко ће да стави паре у инвестициони фонд, неко ће да их уштека у сламарицу, неко ће да купи патике, па ће лова отићи спортској продавници, и на тај начин ће доћи до далеко правичније прерасподеле новца, него да након штампања, држава да паре само изабранима (банке, а од банака великим корпорацијама за велики бизнис по ниским каматама, или обичном народу за кеш кредите по високим каматама).

(ово је моје тумачење "новца из хеликоптера" без тренутног гуглања и додатне анализе).

Проблем је што, кад ФЕД штампа паре, неће доћи до инфлације у Америци, јер им треба свеж кеш, а у Србији ће вероватно доћи до инфлације убацивањем толико пара, само из штампарије.
Sav danasnji novac u opticaju je bez pokrica u zlatu. On je samo spekulativan i to ce morati da pukne kad tad. Secam se tog bacanja para iz helikoptera al to sam ucio kad sam krenuo na fakultet, zaboravio sam.

Sledeće dve nedelje odrediće našu sudbinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sledeće dve nedelje u borbi protiv koronavirusa odrediti našu sudbinu.

"Ja bih rekao tri nedelje, ali sledeće dve odrediće našu subinu. U to nema sumnje", rekao je on

Istakao je da je od trenutka izbijanja krize u Srbiju stiglo 573 stiglo, a da imamo plaćenih još 1.000.

"Znate kada Amerika naruči 30.000 respiratora, onda je tuča za njih. Nikom pare nisu važne, samo da ih nabavite", rekao je on.
1379633695e89a0a9ad0a1800457586_v4_big.jpg

On je rekao da je Srbija uspela da nabavi respiratore zato što smo "snalažljivi i reagovali na vreme".

Vučić je izjavio da je devedeset odsto ljudi odgovorno, a da preostalih deset stvara probleme.

"Idemo mi u park, na Frušku goru na roštilj, nije bitno koliko ću ljudi zaraziti", rekao je on.

"Niko nije lud da želi da muči ljude, ma šta oni mislili o meni i drugima. Posle ćemo imati borbu za očuvanje radnih mesta i ekonomije", rekao je Vučić.

Govorio je i o svom zdravstvenom stanju koje ga je sprečilo da prisustvuje predstavljanju novih ekonomskih mera prošle nedelje.

"Nisam čovek koji je naročito zdrav. Tome bi se obradovali ovi što hoće da govore o mentalnom zdravlju. Što se toga tiče, sasvim je u redu, a što se ovog drugog tiče imam uobičajne probleme sa kojima ću da se izborim", izjavio je Vučić.

On je istakao da ne želi da se "sakrije u mišju rupu" i da pokaže narodu da je sa njim i kada je teško.

"Molim ljude da se spreme da za Uskrs katolički i Vaskrs nema okupljanja", rekao je on i podsetio da je i Merkelova u Nemačkoj donela sličnu odluku.

Rekao je i da ne očekuje veliki broj naših državljana koji se vraćaju iz inostranstva.

"Mali broj ljudi trenutno stiže iz inostranstva, Neki tek sad dobijaju otkaz na poslu, neki vide da neće skoro da se vrate na posao, pa žele da se vrate u otadžbinu. Očekujemo još najviše do 10.000 povratnika", rekao je on.

http://www.nspm.rs/hronika/aleksand...em-pridoslica-iz-inostranstva.html?alphabet=l

Da li su ovo najave da će nas "korona ludilo" držati još dve to tri sedmice? Sudeći po njegovim izjavama jeste?!
Čim se najavquje borba za radna mesta ne piše na mse dobro, sa koronom ili bez nje

U toku jučerašnjeg dana u ovoj zemlji ( Rusiji) sprovedeno je više od 697.000 testiranja na koronavirus.
I sta sad reci? Besmislene brojke, naslovi.

Najveca i najzesca su testiranja u Nemackoj, bide nedeljno i 200.000 testova, ali vidi cuda u Rusiji testiraju za
dan skoro 700.000 öjudi? Pa toga nije bilo ni u Juznoj Koreji ni u Kini. Gde ih samo navataju za ova testiranja
i odakle im laboratorije za ove testove?
Vest je sa b92 ( vesti).
Glup im je prevodilac ))
Nije u toku tog dana nego do tog dana,u Rusiji je do juce testirano oko 900.000 ljudi )
Inace vrlo su spremni na sve,svaki ko je potvrdjen se izoluje i svi njegovi kontakti (avion,taksi,ako mogu da odrede i autobus,voz,posao,ukucani) se stavljaju pod nadzor i testiraju.U ekipama koje rade sa obolelim su anesteziolog,kardiolog,pulmolog,virusolog ili epidemiolog,lekar hitne medicine i tehnicari.Ne leci in preCednik ili doktor smrt.
Ja sam trenutno u izolaciji (sa jos oko 2000ljudi) samo zato sto je nekoliko doletelo u istom avionu sa zarazenom osobom i to 19 marta!
Svako ko pobegne iz karantina se vodi u bolnicu i bude tretiran kao uhapsen (vezan,straza) a kad ozdravi ili se pokaze da je negativan,na sud.
Takve mere su posebno potrebne u Moskvi,ipak je to grad gde u toku dana samo metro preveze milion ipo putnika..Jedan kine,zarazi 1000 ljudi jbg.

Glup im je prevodilac ))
Nije u toku tog dana nego do tog dana,u Rusiji je do juce testirano oko 900.000 ljudi )
Inace vrlo su spremni na sve,svaki ko je potvrdjen se izoluje i svi njegovi kontakti (avion,taksi,ako mogu da odrede i autobus,voz,posao,ukucani) se stavljaju pod nadzor i testiraju.U ekipama koje rade sa obolelim su anesteziolog,kardiolog,pulmolog,virusolog ili epidemiolog,lekar hitne medicine i tehnicari.Ne leci in preCednik ili doktor smrt.
Ja sam trenutno u izolaciji (sa jos oko 2000ljudi) samo zato sto je nekoliko doletelo u istom avionu sa zarazenom osobom i to 19 marta!
Svako ko pobegne iz karantina se vodi u bolnicu i bude tretiran kao uhapsen (vezan,straza) a kad ozdravi ili se pokaze da je negativan,na sud.
Takve mere su posebno potrebne u Moskvi,ipak je to grad gde u toku dana samo metro preveze milion ipo putnika..Jedan kine,zarazi 1000 ljudi jbg.

Trajace to jos najvise dve nedelje, a posle kud koji mili moji.
Sinoc je francuski premijer drzao neku govoranciju i objavio da zivot pocinje 11. maja jer jednostavno nije moguce
duze sprovoditi ove mere koje unistavaju ekonomoju, ali i zivote ljudi, indirektno, ali na kraju krajeva i direktno.
Od 11 maja sve funkcionise, ljudi su slobodni, ukljucujuci i stare i bolesne ljude jer se za njih pretpostavlja da ce sami
voditi racuna o sebi pa nece ici na koncerte Ledi Gage ili fudbalske utakmice.
Onaj lekar iz Marseja koji je vrsio uspesna ispitivanja sa novim (starim) lekom malarije prica da je primetio da
sa suncem i toplotom virus gubi na pogubnoj snazi jer je do skora u Marseju bilo 400 zarazenih dnevno, od kako je toplo
broj se snizio na 70 dnevno. Izgleda da se nazalost nece obistiniti predvidjanje o imunizaciji krda jer za sada i nema nikakvih
pouzdanih testova na antitela.

Back