Ebiga ko najvise pravi nered po zemlji nego Vucic....sta ocekuje, nego kao u svim drzavama sveta, kad postoji konflikt da se na njega nakaleme svi koji imaju korist od tudje stete, pa hrvati rokaju ovo sto Vucic zaebava Srbe kao svoju najvecu priliku od pocetka....razvaljuju po Srbiji...nista neki veliki penali , ono podmuklo prc usput, iz okreta, uz prolazak, uz mahanje slucajnom prolazniku.....
Naravno tu su i cuvene Sandzaklije kojima je i SPS i SNS omogucio sistem malih stranaka sa ucenom, tj trgovanjem, pa se raspistoljili , a nije da nisu korisceni i potpuno integrisano za poslove nemanja pojma otkud ova korupcija prociscena....kao sto su mnoge stvari u privatizacijama prociscene menjazama preko onih neupoznatih sa bilo cime..
U Srbiji je to moda jos od 90 tih , znam za cuvenog dobricu na ETF koji je potpisao ugovor sa tek otvorenom firmom, uplatio faks 3 milke evra i sutradan firma zatvorila svoje poslovanje uz prazan racun...ETF ukapirao to na kraju godine, 5 meseci posle....a trebali su da ugrade hladjenje za racunarske mainframove, sto je posao od nekih 40 000e, nije za manje ako hoces posteno da ga odradis, ali nije za 3 mil evra...
Ali tu nije kraj, ako se pretplatite na svezataskano novosti , imate jos jednu pricu gratis...
Kao uslov za donaciju za dva super racunara, bilo je da se plati jedan od njih , cuvena shema, platis jedan dobijes dva...sto nije retko ni u trgovvini...prvo dignes cenu tog jednog..
Dok sam ja od IBM dobio 2 bankarska servera od po 3 mil dolara za dzabe, pod mojim uslovima tj da sluze za otkrivanje bagova od strane studenata ETF,
Od neke druge Firme, ne IBM, koji je tada proizvodio te bankarske servere, nisu standardni opsys , nisu ni standardni instruction setovi , idealno za ETF studente...uz to obezbedio i nedeljne i mesecne nagrade...i opremu i sve zivo..za dz, plus opremu od 40 000$ telekomunikacionu uz ovih 2x3 mil evra gratisa...
I tu pocinje cudna prica...
ETF je dobio pare od drzave za paltis jedan dobijes 2, i zavrsili su taj posao , ali odjednom su svi zivi bili protiv mog projekta koji nije nikako bio povezan sa tim, nego sa studentskim organizacijama i ustanovama...uopste nisam isao na poznanstvo niti na uticaj ni fakulteta ni univerziteta ni nista vezano sa politikom cisto moja komunikacija sa IBM , covek sa firmom i naravno smisao za obostranu korist...
Naravno bila je tu i korist za mene, projekat se tako pise, ja nadgledam sve to , plata preko 5000e mada sam ja mislio da malo odvojim i od te plate, za neke druge stvrhe...ali budzet je bio lepo napisan i prosao je...
Sve je proslo i onda su se pojavili silni ministri iz vlade trazeci za npr poklonjene telefonske centrale od IBM, koje kostaju u nabavci oko 9000e , za njihovu mast 45 000e , jer bi oni toliko naplatili od drzave za instalacije novih centrala koje bi naplatili po 40 000e svaku...na kraju su naplatili 65000e posle 3 godine kad su odradili za sebe te projekte..
Tako da ako mislite da u Srbiji moze nesto da nabavis kad svi kukaju da nema para , a ti nabavis za dz, zaebo si se , to sto kukaju je prica zasto je Srbija zastarela i bez savremene opreme ako nisi privatnik koji se grebe od drzavnih institucija, ali nije jad i beda pa siromastvo , to nije razlog..
Naravno IBM je zeleo da izgura stvar ali smo stalno bili u kontaktu koliko moze da bude sivog fonda sa pregladnelim politicarima i demokratama i sps u Srbiji.
I stvarno je mnogo gladnih i pokvarenih politicara da bi razvoj nauke mogao da bude stvarno razvoj nauke, i mora ostati onako balkanski znaci potkradanje ideja studenata..mora i mora i mora....
Ni blizu da moze posteno , ni blizu...ni uz korupciju 3 prema 1 , nije dovoljno...
Jednom su mi trazili 9 prema 1, samo i to da kazem..ej 9 prema 1, to znaci da je konacna cifra na zavrsenom tenderu 10x cena kostanja..
Posle se cudite zasto sposobni menadzeri ne rade i ne zive u Srbiji , pa zato sto je ceo menadzerski krem, ustvari podlac do podlaca, i sve ove nagrade najuspesniji menadzer su obicno posle par godina sa velikim aferama, tako je bilo do sada ako pratite tu oblast, i te nagrad,e vidite kako se uvek najveci prevaranti proglase za najbolje menadzere...
Nije da nema znalaca, ali se klone svih tih prilika za napredovanje...
Mora da se zna ko je elita u Srbiji i prostor za takvu elitu mora da ostane uvek osiguran..
Vi ste proizvod takvih elita..
Zato i nema drugacijih rezultata nego botova i na forumu i psotojanja blokadera pored studenata, i jos ladno preusmere ceo medijski prostor pominjuci blokadere, a studenti ostanu osuseni , niko vise i ne otvara teme o studentima, nego se usjedinili botovi i ubaceni elementi koji su na sebe preuzeli naziv blokaderi i tako skrenuli paznju i ukrali demonstracije koje sad nisu studentske nego studentske i paralelno blokaderske..