Aleksandar Rakić Srpski MMA borac

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.422
Hrvati pokušali da ga isprovociraju, pa im je rekao: "JA SAM SRBIN IZ BOSNE"! Poznati UFC borac jednom za svagda odgovorio "čiji je".

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić ponovo se priprema u Zagrebu, baš kao i za prethodnu borbu, u kojoj je slavio.

Momak iz Beča je obeležio prethodnu godinu kada su u pitanju regionalni borci, a njegov boravak u hrvatskoj prestonici iskoristili su tamošnji mediji, kako bi obavili razgovor s njim i utvrdili "čiji je".

Iako stalno naglašava da predstavlja ceo Balkan i insistira na promociji MMA sporta u regionu i predstavljanju istog na najbolji mogući način, Rakić je ponosan na svoje poreklo, pa je čak odnedavno umesto pod austrijskom u oktakog počeo da ulazi uz srpsku zastavu.

Iako su ga nedaće i ratovi, kao i mnoge druge, naveli da sreću potraži na zapadu, u prestonici Austrije, hrvatski novinari su na početku razgovora Rakiću postavili pitanje: "Austrijanac si, ali reci nam o svojim korijenima", na koje su dobili jasan i očekivan odgovor:

- Rođen sam u Beču, roditelji su mi iz Bosne. Prvih pet mečeva sam odradio pod austrijskom zastavom, a tada sam prešao pod srpsku jer dobijam veliku podršku, ne samo iz Srbije i Bosne nego i iz Hrvatske, s celog Balkana. Želim da zahvalim ljudima na ovolikoj podršci. Kad god dođem na Balkan, Beograd, Zagreb, Sarajevo, ljudi me prepoznaju, šalju mi dobru energiju. Zašto srpska zastava? Jer su moja porodica Srbi iz Bosne, odgovorio je 28-godišnji Rakić na pitanje novinara "Indeksa".

Na pripreme u Zagreb i tamošnju ispostavu poznatog "American Top Team", Rakić je došao drugi put u karijeri, nakon što se u ovom gradu spremao za duel sa Entonijem Smitom, koga je pobedio i popravio skor na 13-2 u karijeri. On je nedavno oduševio tamošnju javnost, nakon što je donirao sredstva i podržao akciju pomoći mestia koje je pogodio snažan zemljotres.

Narednu ulazak u oktagon, Rakić će imati 6. marta kada će u sklopu UFC 259 priredbe snage odmeriti s Tijagom Santosom za koga bečki Srbin kaže da je opasan, a ukoliko ostavi dobar utisak i slavi, moguće je i da će se za pojas boriti već ove godine.

Sport blic

Aleksandar Rakić je 2020. godinu završio veoma uspješno, budući da je u jedinoj borbi te godine dominantno savladao Anthony Smitha, što mu je donijelo mjesto u top 5 izazivača poluteške kategorije. 28-godišnji "Raketa" je prije samo 3 dana dao intervju za MMA Junkie, gdje je komentarisao i svoj predstojeći meč protiv Thiago Santosa koji je zakazan za 6. mart.

arakic.jpg

Aleksandar Rakić "Biću spreman za rat, a uvjeren sam da će i moj protivnik jednako tako biti spreman. Želim taj napad na titulu i nevjerovatno želim taj pojas. Santos se trenutno nalazi u nizu od dva poraza, ali ti porazi ne znače ništa. Thiago je opasan borac koji je odradio odličnu borbu protiv Jona Jonesa. Vrlo dobro se borio i to sa povredom. Sada je poražen od Glovera, ali poslao ga je na pod, samo što se Glover uspio vratiti. Thiago je opasan, jako opasan. U toj borbi se vidjelo i da je 'ring rust' bio prisutan. Mislim da će u borbu protiv mene doći mnogo više motivisan. Isto tako, uvjeren sam da jako dobro trenira. Trenirali smo zajedno prije dvije godine, kada sam bio u American Top Teamu. Opasan je, ali ja znam da sam na svom vrhuncu i tvrdim vam da me niko neće pobijediti dok god sam u svom "primeu". U to se mogu zakleti pred Bogom."

Aleksandar Rakić se bori na istom događaju na kojem je i meč za šampionski pojas između Jan Blachovicza i Israel Adesany.

Rakić je donirao novac za zemljotresom razorenu Petrinju

Nakon što je razorni zemljotres pogodio Hrvatsku, u akciju prikupljanja pomoći za Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mesta uključio se i najbolji srpski MMA borac, Aleksandar Rakić.

A ko je, zapravo, taj momak koji je završio na naslovnim stranicama hrvatskih medija zbog davanja novca za obnovu porušenih lokaliteta i koji je pozvao i druge da to učine?

U Srbiji nije rođen, ali njeno ime proslavlja gde god da je, o čemu svedoči i ovaj potez, ali i sportski uspesi, pa i svadba o kojoj se dugo pričalo u glavnom gradu Austrije.
Aleksandar Rakić je rođen u Beču, u porodici srpskih iseljenika. Kao dečak, uopšte se nije bavio borilačkim sportovima već fudbalom - ali je u jednom intervjuu otkrio da je "maltene odstranjen iz tima jer je bio previše ratoboran".

Upravo je to bio razlog da u drugom sportu potraži način da kanališe "višak energije" i sa 14 godina je počeo da izučava borilačke veštine.

Najpre su u pitanju bili boks i kik-boks, a posle 40 takmičarskih nastupa do 19. godine - rešio je da se oproba u "mešovitim borilačkim veštinama" (MMA).

Od 2011. godine se na evropskom tlu nadmetao u MMA borbama, a nakon učinka 8-1 potpisao je prvi ugovor sa Ultimejt fajt šampionatom u martu 2017. Te godine je debitovao u UFC-u protiv Francismara Boarosa u Roterdamu i jednoglasnom odlukom sudija došao do trijumfa. Isto je ostvario i 22. jula 2018. proti Džastina Ledeta, a treći meč je okončao nokautiranjem Devina Klarka, u decembru iste godine, i to u prvoj rundi.

Nožnim udarcem u glavu nokautirao Džimija Manuvu u junu 2019, već u prvom minutu UFC okršaja, a prvi poraz je, ne jednoglasnom ali svakako odlukom sudija, doživeo od Volkana Oezdemira u smiraj 2019. godine.

U februaru 2020. potpisao je novi ugovor sa UFC-om, na šest borbi, a prvu od njih je odlukom sudija dobio u avgustu, savladavši Entonija Smita. Naredni meč je zakazan za 6. mart 2021, protiv Tijaga Santoša.

Aleksandar Rakić i njegova supruga Meleni imaju sina Andreja, a u septembru 2020. zvanično su stupili u brak. Tada je obavljeno crkveno venčanje u jednoj od pravoslavnih crkvi u glavnom gradu Austrije.

Pod zastavom te zemlje borio se Rakić sve do poslednjeg meča u UFC-u, kada je izašao uz srpsku.

Iako u Beču, svadbeno veselje izgledalo je kao gotovo svako srpsko. Domaća muzika, trubači i slavlje na ulici, a potom i nešto privatnijem okruženju dok su se snimci ubrzo pojavili i na društvenim mrežama.

Sve je to ok ali taj MMA je idiotizam a ne sport, divljaštvo jedno najobičnije bez pravila
Ako se ne razumes u nesto ne bi trebao da komentarises.
MMA je sport jasno regulisan pravilima i sportisti koji se bave tim sportom su jedni od najutreniranijih sportista na planeti , pored toga MMA je mnogo manje stetan od boksa i kik boksa zato sto mec moze da se zavrsi bez i jednog udarca u glavu ili telo , upravo zbog toga se u glavnoj MMA organizaciji na svetu nikada nije desio smrtni slucaj (za razliku od boksa i kik boksa ).

Srpski ratnik na meti ljutitog borca: „Laže, dosadan je, ne volim ga!“​

Aleksandar Rakić, srpski MMA borac i jedan od najboljih takmičara prestižne organizacije UFC našao se na udaru Tijaga Santosa koga je pobedio u prethodnom duelu održanom u martu ove godine.

th (1).jpg

Rakić je pobedio jednoglasnom odlukom sudija posle tri runde velike borbe u poluteškoj kategoriji i istakao je kandidaturu za pojas.

Santos, međutim, nije sportski podneo taj poraz i uputio je niz negativnih komentara na račun Srbina rođenog u Austriji.

„Ne mislim da Rakić zaslužuje da se bori za pojas. On je dosadan, nemam vremena to da kažem u oktagonu, ali kažem sada, dosadan je!“, naveo je Santos.

Rakić ima poseban stil koji ne odgovara rivalima, ali je njemu dosad doneo 14 pobeda, od čega devet nokautom.

„Rakić je mnogo pričao o meni, da je to laka borba, ali laže, ja sam pobedio taj meč. Njegove borbe su dosadne, on je mene naterao da se borim dosadno. Ne volim ga“, istakao je Santos.

Rakić bi trebalo da nastupi u duelu za pojas protiv šampiona Jana Blahovica koga je Santos ranije porazio, ali to još nije potvrđeno.

Sputnjik Srbija

MMA borac srpskog porekla Aleksandar Rakić odmeriće snage u Las Vegasu sa Poljakom Janom Blahovičem.

Pobednik ove borbe će najverovatnije dobiti šansu da postane svetski prvak u poluteškoj kategoriji.
Srbin i Poljak će se ukrstiti pesnice danas, a pobednik bi trebalo da dobije veliku priliku da se potuče za titulu UFC prvaka u pomenutoj kategoriji.

Najbolji srpski MMA borac „prošao je vagu“ u petak, pa neće biti problema da u glavnoj večeri priredbe „UFC Fight Night“ uđe u oktagon sa nekadašnjim šampionom Janom Blahovičem.
Posle merenja dvojice boraca videli smo i tradicionalno sučeljavanje.
Poljak mu se uneo u lice, a Rakić nije ni trepnuo. Posle nekoliko sekundi mu je uputio smešak i pružio ruku, a o ovom "susretu" priča ceo MMA svet.

(Kurir sport)

Jbga bas maler , vodio je do tog momenta , prva runda je bila dosta tesna i ujednacena , drugu je Rakic lagano dobio , izdominiravsi i kontrolisuci ga u parteru gde mu je zadavao udarce i onda iz cista mira , paaaf , izdade ga koleno i leze dole , bas maler , ajd barem da je on udarca nego iz cista mira dok je protivnik bio na distanci , bas neocekivano i bas maler za Rakica ali jbga desava se , ono moguce da se malo pretrenirao, jer on stalno potencira pricu kako trenira 48 sati dnevno, kako stalno vezba, sparinguje, itd , sto ocigldno isto nije bas zdravo i verovatno na taj nacin je tako nesto moralo da se desi u jednom momentu , ono prosto od prevelike zelje je pregoreo kao sveca , Rakic jeste brutalan borac , ono masina ali nekako imam utisak da ima malo previse streberski pristup da tako kazem i da bas ocajnicki zeli taj pojas a to cim nesto tako ocajnicki zelis ono prosto te nece, ne ide pa to ti je (to je prosto tako u svemu), jer ono sto vise pritiskas nesto to je veci otpor.

Mada ako je Rakic vec morao da izgubi drago mi je sto je to bio bas Jan jer zaista se cini ovako kao dobricina i kao skroman momak sa obe noge na zemlji a i svojom istrajnoscu i cvrstinom je potvrdio vise puta da je pravi borac i pravi sampion, tako da mislim da je zasluzio priliku da povrati pojas (mislim da bi Jan sad trebalo da ide na pobednika meca za pojas Teseira vs Prohaska i priliku da povrati pojas).

Sto se tice Rakica nazalost verovatno nista od borbe za pojas ove godine ali opet mislim da nije previse izgubio ovim pehom i porazom, mislim da ce morati da odradi jednu borbu vise da bi dobio priliku za pojas i to je to , mislim da vec sledecu borbu ako dobije dobice priliku da se bori za pojas, tako da mislim da bi Rakic mogao da dobije priliku da osvoji pojas u roku od nekih godinu dana.

Poslednja izmena:

Back