Александар Фатић: „Ступидификација” школства

Propast sistema obrazovanja, najbolji primer propasti srednjoškolskog jeste uvođenje usmerenog obrazovanja a po meni i početak pada kvaliteta obrazovanja koje od tada ima tendenciju stalnog opadanja kvaliteta , kasnije su ratovi i krize u društvu potpomogle tom procesu a kao šlag je došla Bolonja. Dodatak svemu ovome jeste i upliv politike u školstvo kako u osnovno i srednje tako i visoko osim bolonjom i atakom na autonomiju univerziteta.

pa po tvom komentaru se vidi da prihvatas njegovo fantaziranje,
a i sam dalje filozofiras u istom maniru,
opet prosto pitanje na koje nemas odgovor,
gde se to i kad ucila filozofija u srednjim skolama,
u moje vreme pre 35 godina, sigurno nije,
jeste po negde psihologija, ali ne filozofija,
i dobro je sto nije, jer bi danas svi razmisljali isto kao ti,..

Da li se ti hraniš vređanjem svojih sagovornika?

Nikad I nigde.
Bio je predmet marksizam pa vidi gde je to dovelo.
Intelektualci, turim ih na Sorosa,.
Izbagatelisali su se sami, za spricer I kavurmu, sto reko pokojni Djoka.
Postavio je temu u kojoj neki kilavi prdonja iznosi zal za mladoss.
Izfantaziranu jerbo se Filozofija nije nikad izucavala kao nastavni predmet.

Evo ti i priloga iz Beogradske hronike sa RTS-a:

Ovi svi lažu?

Poslednja izmena:
kme, kme, sad ide kmecanje,
mada te niko nije uvredio,
znam vec celu proceduru

Samo ću reći ukratko da sam prilično iznenađen ako si pre 35 godina išla u srednju školu. To bi značilo da si ti zapravo gospođa, a s takvim rečnikom ponašanje i ophođenje prema drugima ti nije u skladu sa godinama.

Iskren da budem, ja do relativno nedavno nisam imao ni nešto preterano lepo mišljenje o filozofiji. I u globalu. Ja sam više onaj hladni tip koji je ljubitelj odsečnog racionalizma, tako da je tu bilo i antipatije, dosta, barem u odnosu na najveći deo stvari o kojima se raspravlja (ne sve). Isprazno palamuđenje, znao bih i na forumu pisati.

Promenilo mi se mišljenje, donekle, u skorije vreme.

Da mi je samo znati ko ili što je tako uticalo na tebe:mrgreen:

Ne znam šta reći. Pročitah par postova sa nečim se mogu složiti a sa nečim ne mogu.
Današnji primjer mlađe generacije srednjoškolaca konkretno mali moj komšija. Nema pojma o geografiji. Dečkić koji ima 16 godina ne zna da li je Pariz u Švedskoj ili Poljskoj
Ne zna nabrojati ni jednu državu u Africi,Aziji i Južnoj Americi. Zna samo u Evropi za Njemačku jer mu je rođak tamo i Floridu u Americi jer mu je stric tamo. Nije nikad čuo za Budimpeštu.

Što se tiče visokog obrazovanja bar kod nas u RS. Dešava se sistematsko uništavanje državnog obrazovanja. Studijsko osoblje na pravnom i ETF-u je gore da ne može biti. Postavili su tu ego manijake koji ne razlikuju 6 od 10. Mlađi ljudi upisuju privatne fakultete ili idu vani. Mislim da su ove nove generacije asistenata psihopate svoie vrste. Broj upisanih studenta na državnim fakultetima smanjio se za 80% u odnosu na 2010.

Nikad I nigde.
Bio je predmet marksizam pa vidi gde je to dovelo.
Intelektualci, turim ih na Sorosa,.
Izbagatelisali su se sami, za spricer I kavurmu, sto reko pokojni Djoka.
to bi bilo jednostavno tumacenje....medjutim nisu sami, moz sve da nazovemo teorijama zavere, ali zavere su realne i u srbiji sve vrvi od zavera tacnije mafija je po teoriji zaverenistvo.
Kako raste svest i znanje u pozitivnom smislu i dobrom, tako, a mozda i brze raste u negativnom i zlom pravcu....kako u svetu tako i u srbiji...
Soros je na neki nacin pozitivan lik koji stvara mladim intelektualcima mogucnost za napredovanje, a na njima je da li ce se vratiti da narodu koji ih je skolovao vrate delic znanja, cime se eliminise uticaj sorosa. Veci problem su oni drugi koji stancuju debile po mafijaskoj semi i postavljaju na odgovorne funkcije....sasvim nezavisno od vlasti koja je izabrana u Srbiji....

Poslednja izmena:

Back