Alek Boldvin upucao kinematografkinju na snimanju

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.415
Producent i glumac Alek Boldvin ispalio je u četvrtak iz rekvizit pištolja koji je ubio jednog člana ekipe i ranio drugog na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku, saopštila je šerifska kancelarija okruga Santa Fe.

Direktorka fotografije filma Halina Hačins (42) je ubijena, a reditelj Džoel Souza (48) je povređena kada je Boldvin (63) ispalio scensko vatreno oružje, saopštila je agencija u četvrtak uveče.

0_SDC_MDG_-CHP_29962JPG.jpg

New Mexican iz Santa Fea izvestio je da je Boldvin viđen u četvrtak ispred kancelarije šerifa okruga Santa Fe u suzama. Slike koje je dobio NBC News prikazuju Boldvina na parkingu ispred šerifove kancelarije. Na jednoj fotografiji glumac se vidi kako se saginje pored ivičnjaka, a na drugoj razgovara telefonom.

211022-expires-1-21-22-alec-baldwin-mb-0745-1x1_0.jpg

U svojim prvim komentarima o pucnjavi iz pištolja, Boldvin je u petak rekao da je u kontaktu sa Hačinsovom porodicom.

„Nema reči kojima bih mogao da prenesem svoj šok i tugu u vezi sa tragičnom nesrećom koja je odnela život Haline Hačins, supruge, majke i naše koleginice kojoj se duboko divimo“, napisao je Boldvin na Tviteru.

On je dodao: „U potpunosti sarađujem sa policijskom istragom kako bi se rešilo kako je došlo do ove tragedije i u kontaktu sam sa njenim mužem, pružajući podršku njemu i njegovoj porodici. Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih ostalih. koji su poznavali i voleli Halinu“.

Nije podignuta optužnica, saopštila je šerifova kancelarija i dodala da je istraga u toku. Šerifovi zamenici su poslati oko 13.50 časova. po lokalnom vremenu (15:50 po istočnom vremenu) nakon poziva hitne pomoći o pucnjavi na setu, saopštila je kancelarija.

„Glavni glumac je slučajno ispalio jednu rundu uživo na setu, pogodivši i direktorku fotografije, članicu Local 600 Halynu Hutchins i reditelja Džoela Souzu“, navodi Međunarodna alijansa zaposlenih na pozorišnoj sceni (IATSE) Local 44 u mejlu svojim članovima.

Sekretar-blagajnik lokalne 44 Entoni Pavluk okarakterisao je tragediju kao „slučajno ispaljivanje oružja“ i napomenuo da njeni članovi nisu bili umešani.

Producent i glumac Alek Boldvin ispalio je u četvrtak iz rekvizit pištolja koji je ubio jednog člana ekipe i ranio drugog na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku, saopštila je šerifska kancelarija okruga Santa Fe.

Direktorka fotografije filma Halina Hačins (42) je ubijena, a reditelj Džoel Souza (48) je povređena kada je Boldvin (63) ispalio scensko vatreno oružje, saopštila je agencija u četvrtak uveče.

Pogledajte prilog 1039208
znači kad sam pročitala, došlo mi je da plačem. samo mi je prošlo kroz glavu ono za Brendona Lija... Toliko mi je strašno sve to. A Alek je duša od čoveka i gde baš sad posle toliko godina karijere da mu se to desi... Baš mi je krivo.

Ispričala sam ukratko baki šta se desilo nakon vesti i ona kaže:
''Jadan čovek, neće moći više nikad da živi kao pre.''
Da, to mora da je užasno traumatično iskustvo. Negde se stavljam u njegovu kožu-možda iz šale, možda dok je vežbao kako to da što vernije uradi, potegao je... ali je rekvizit ispalio fatalan hitac, i to ne po jednu osobu-jedna je usmrćena, a druga ranjena.

Da li se ovo može smatrati samo nesrećnim slučajem?
Šta tačno podrazumeva rekvizit u ovom smislu?

Poslednja izmena:
Američkog glumca je ova tragedija veoma potresla. Međutim, iako je ovo užasan događaj, činjenica je da se na setu dešavaju tragedije i teške povrede.

Tako je 2009. godine, na snimanju filma Bogdan Diklić ispalio rafal iz kalašnjikova, a jedna od ispaljenih čaura pogodila ga je u levo oko nakon čega su mu kolege odmah pružile pomoć.

Diklić u ovom filmu igra vojnog zapovednika, a nesreća se dogodila u sceni u kojoj puca iz „kalašnjikova“ sa manevarskom municijom. Diklića su glumac Tihomir Stanić, direktor Slobodan Pavićević i reditelj Goran Marković odmah prevezli u bolnicu u Prijedor, nakon čega je odveden u Banjaluka, pa poslat na VMA.

Iako je ova povreda bila teška, glumac se izvukao. Ipak činjenica da je iz pištolja pucao tokom snimanja filma, postavlja ga u slične okolnosti kao glumca Aleka Boldvina, a jedina razlika, koja je definitivno i najrelevantnija, jeste činjenica da je Diklić pogodio sebe, dok je Alek ubio koleginicu, te je pitanje kako će ovaj veliki holivudski glumac izdržati moralnu krivicu.

Back