Aleja "zasluznih gradjana"???

Ne bih nikako zeleo,da budem pogresno shvacen. Ali poslednjih godina,desava se nesto,sto je nama u Srbiji,
vec postala ustaljena praksa. Svaku akciju koju pocnemo da sprovodimo,mi toliko to pocnemo da zloupotrebljavamo;da u tome preteramo sve granice. Tema o kojoj zelim na ovom mestu,da kazem svoje misljenje
malo je tugaljiva. Radi se naime,o sahranjivanju preminulih osoba,u "aleju zasluznih gradjana".

To je veoma lepo zamisljeno.U tu aleju,trebalo bi sahranjivati nase gradjane,koji su ostavili NEIZBRISIV trag,koji je
od krucijalnog znacaja,za celu nasu zemlju. Znaci,za naucnike,koji su pomerili granice nauke,za pisce,koji su u
svetskim razmerama,proneli ime ove zemlje i sl.

Medjutim,sta se desava ? U zadnje vreme,ta namera je u praksi,koja se sprovodi,dosta devalvirala. Maltene,svaki
glumac koji umre,svaki malo poznatiji novinar i sportista,sahranjuje se u aleji zasluznih gradjana. U svim stvarima,
koje su u pocetku za svaku pohvalu,ako se pretera,dovodi do toga,da sve sto se omasovi,pocne da bledi i da gubi
vrednost. Eto,toliko sam hteo da kazem.Podignimo malo kriterijume u svemu,pa i u tome:KOJE ZAISTA zasluzan
gradjanin !!!:think::think::think:

Moj otac je sahranjen u Aleji zaslužnih građana pre više od tri decenije. Tada je to nešto i značilo. Danas je poremećen kriterijum onih koji odlucuju po tom pitanju, pa svako ko je "simpa" režimu može da očekuje mesto pored najistaknutijih velikana našeg društva, o kojima su ispisane mnoge stranice u Enciklopediji Jugoslavije. Pozdravljam Vaš stav. :ok:

Back