Albanija -- letovanje

Prenosim vesti koje se serviraju.
зашто ја не преносим вести? (и не кријем се иза тако глупих изговора)

ти срећо ниси сконтала да то што радиш ће да изазове братоубиство за коју годину! (између комшија албанаца и срба)

глупа си јер наседаш на исту рутину коју ти раде амери већ 30 година!
(напујдали србе на хрвате, па на босанце, па на црногорце, па на албанце...) ало, докле више ћете да будеде глупи!

први комшија се мора поштовати! - проблем су ти амери и руси а не албанци!!
амери вас ложе па вам руси продају оружје - еј!!

Ne znam šta da mislim, ...nisam čula da se neko žalio iz mog okruženja.Ofc, više verujem ljudima koje poznajem, nego ono šta pročitam na net-u. Bogami, mnogi se na kraju opredeliše da letuju u Albaniji (zbog olakšica, vezano za prelaz granice).
Meni se desilo, jednom letovala sam u Crčkoj, da je vlasnica restorana u koji smo išli Albanka (što ne bi znali, da nam žena sama nije rekla). Inače, smo rekli odakle dolazimo, jer nas je ona pitala.Baš se trudila da nam boravak bude prijatan! Restoran je bio jedan od boljih.
Sve u svemu, ne verujem mnogo u te priče. Čula sam neke druge stvari(tipa, da im masovni turizam tog tipa još uvek nije dobro razvijen, i te neke stvari). Ali, o tome bi se svako trebao informisati u Agenciji ili na dr. način pre putovanja. Ne možeš očekivati jedno, zateći drugo.

Poslednja izmena:
зашто ја не преносим вести? (и не кријем се иза тако глупих изговора)

ти срећо ниси сконтала да то што радиш ће да изазове братоубиство за коју годину! (између комшија албанаца и срба)

глупа си јер наседаш на исту рутину коју ти раде амери већ 30 година!
(напујдали србе на хрвате, па на босанце, па на црногорце, па на албанце...) ало, докле више ћете да будеде глупи!

први комшија се мора поштовати! - проблем су ти амери и руси а не албанци!!
амери вас ложе па вам руси продају оружје - еј!!
Obrati paznju na svoje povrsne zakljucke...ne citas svaku temu pa ne znas...
Ja sam sam 0% nacionalista...Pise se negativno i za CG, Hrvatsku, Grcku, Egipat...
I ne mesaj politiku sa putovanjima, lepo bih te zamolila.

Imala sam i u okruzenju pozitivna iskustva iz Albanije i to sam i napisala kao i postova o lepim lokacija i iskustvima koje ne navodis.
Vidis samo negativno zato sto tako zelis da vidis.

Baš se trudila da nam boravak bude prijatan.
ја знам лика из тиране - рекао ми је, "само кажи дан раније када хоћеш да дођеш и остани код мене колико хоћеш има да једемо и пијемо ..."

е видите то смета русији и америци јер ако се ми спријатељимо са албанцима, мађарима, хрватима, бошњацима.. они више немају разлога да буду ту и узимају све за џабе што им се прохте - јел капирате игру?

иста та банда и плаћа вести да пишу измишљене црне приче о свим нашим комшијама!

Obrati paznju na svoje povrsne zakljucke...ne citas svaku temu pa ne znas
не пратим твој рад, али овде видим да све црно против албанаца
имала си на овој теми скоро монолог на пар страница - да те нико није ништа питао - све лоше о албанији!
I ne mesaj politiku sa putovanjima, lepo bih te zamolila.
то ти мешаш - ја само оварам очи раји јер је превараната пуно!

чудо да ме ниси бановала до сада - обично немоћне модераторке посежу за тим? :per:
Ne znam ti ja za to...izrazio si svoje misljenje a posto je o meni rec, znam da nije tako...

Zivim u multinacionalnoj sredini ceo zivot, operisana sam od bilo kakvog velicanja nacija pa cak i identiteta. No to nije tema.

Ne volim ni istoriju ni politiku bas iz tih razloga, posto mogu da stvaraju razdore bespotrebne medju ljudima.

Da bi o nekome doneo neki zakljucak ipak treba citati malo vise od korica i jedne stranice...Kako u zivotu tako i na forumu.

Svako dobro tebi i hvala lepo na konstruktivnoj kritici :cvet:

нема на чему,

да се вратимо на летовања: па боље да иду у албанију него рецимо у египат, тунис, мадагаскар?
Zavisi i od para i od zelja....Albanija je medju najboljim opcijama sada za nas po pitanju pristupacnosti u svakom smislu.

Cene su im slicne kao kod nas, koliko sam cula nije jos toliko komercijalizovana sto je meni svakako plus, nema problema oko granica i tome slicno, najbliza i najpovoljnija opcija od nabrojanih.

Egipat i Tunis su vise za all inclusive i dosta skuplje destinacije. Medjutim tu su piramide, muzeji, voznja Nilom...

Madakaskar je opet prica za sebe :) Dzungle, neverovatan biljni i zivotinjski svet, netaknuta priroda, plaze, drugacija kultura...
i tu mislim da i ne moze da se prodje ispod 1k evra....

Ovde negativno ne sme da se pise
Ako si imala negativna iskustva sa Albancima na putovanjima, izvoli pisati.
Iz mog kraja je dosta ljudi otišlo tamo da letuje, nisam ni od koga čula ništa ružno. Baš naprotiv! Ako imaš averziju bilo koje vrste prema njima, logično je da nećeš tamo ni otići.
Ne moramo "trpati" politiku i istoriju, baš u svaki "koš!

Imam averziju sa razlogom i naravno da cu da reagujem kad nas neko proglasi ratnim huskacima a oni su svi mnogo nevini. Sumnjam da slicna tema postoji na nekom albanskom forumu ali nama je uvek bilo vaznije da ispadnemo sirokih shvatanja od samopostovanja.

Imam averziju sa razlogom i naravno da cu da reagujem kad nas neko proglasi ratnim huskacima a oni su svi mnogo nevini. Sumnjam da slicna tema postoji na nekom albanskom forumu ali nama je uvek bilo vaznije da ispadnemo sirokih shvatanja od samopostovanja.
Razumem i to je sasvim prihvatljivo. Mnogi imaju averzije prema nekim drzavama iz xy razloga, to je svacije pravo.
No ukoliko govorimo striktno o politici, kriminalu i istoriji verovatno postoje teme vezano bas za to.
Imam i ja, mada vise kulturne, obicajne averzije zbog kojih ne bih rado posetila neke destinacije.

Razumem i to je sasvim prihvatljivo. Mnogi imaju averzije prema nekim drzavama iz xy razloga, to je svacije pravo.
No ukoliko govorimo striktno o politici, kriminalu i istoriji verovatno postoje teme vezano bas za to.
Imam i ja, mada vise kulturne, obicajne averzije zbog kojih ne bih rado posetila neke destinacije.
Imala sam ih i ja, ...dok prvi put nisam otišla u Tursku. Posle toga mi Grčka više nije pala na pamet! Ali...svako sebi bira, spram mnogo kriterijuma i đžepa, ofc!
Podrazumeva se da gde god ideš, moraš poštovavati te ljude,njihove Zakone i običaje, da bi i oni poštovali tebe.

Imala sam ih i ja, ...dok prvi put nisam otišla u Tursku. Posle toga mi Grčka više nije pala na pamet! Ali...svako sebi bira, spram mnogo kriterijuma i đžepa, ofc!
Podrazumeva se da gde god ideš, moraš poštovavati te ljude,njihove Zakone i običaje, da bi i oni poštovali tebe.
Evo iskreno...meni nisu simpaticne Indija, arapske drzave i neki delovi Afrike...

Negde zbog higijene, negde zbog toga sto nisu bezbedne...ali to su sve predrasude dok covek ne vidi i ne dozivi kao sto si rekla...
Opet...Njih bih ostavila za kraj i uvek bih pre izabrala meni neke primamljivije destinacije kojih ima bas, bas punooo :mrgreen:

не пратим твој рад, али овде видим да све црно против албанаца
имала си на овој теми скоро монолог на пар страница - да те нико није ништа питао - све лоше о албанији!

то ти мешаш - ја само оварам очи раји јер је превараната пуно!

prvo promasio si pdf ovo su PUTOVANJA ne gownawa politika

drugo - ko god putuje malo vise vidi i iz prve ruke oseti gde jeste gde nije dobrodosao

trece - predrasude...demode su

cetvrto - gde nadje Lori da prozivas majke ti?
pa ona kao da je UN predstavnik.

peto - ne troluj lepu temu glupana ima svuda ali glupani su kao saksije sisaju cime ih polivas ne razmislaju glavom vec su prijektovani

6 - ae iskuliraj :D

Poslednja izmena od moderatora:
U Albaniji su od danas na snagu stupile nove mere protiv korona virusa, koje predviđaju da nijedan strani ili građanin Albanije ne može da uđe u zemlju bez dokaza da je negativan na korona virus.

Prilikom ulaska potrebno je da se pokaže pasoš o vakcinaciji, sa datumom od najmanje dve nedelje od pune vakcinacije, negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski ne stariji od 48 sati, ili da se pokaže potvrda da je preležao korona virus, prenosi ABC Albania.

Ta pravila važe i za putnike koji prolaze kroz Albaniju, a od njih su izuzeta jedino deca do šest godina starosti.

Državljani Albanije koji nemaju neki od potrebnih dokumenata po dolasku u zemlju moraju u 10-dnevni karantin.

(telegraf.rs)

U Albaniji su od danas na snagu stupile nove mere protiv korona virusa, koje predviđaju da nijedan strani ili građanin Albanije ne može da uđe u zemlju bez dokaza da je negativan na korona virus.

Prilikom ulaska potrebno je da se pokaže pasoš o vakcinaciji, sa datumom od najmanje dve nedelje od pune vakcinacije, negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski ne stariji od 48 sati, ili da se pokaže potvrda da je preležao korona virus, prenosi ABC Albania.

Ta pravila važe i za putnike koji prolaze kroz Albaniju, a od njih su izuzeta jedino deca do šest godina starosti.

Državljani Albanije koji nemaju neki od potrebnih dokumenata po dolasku u zemlju moraju u 10-dnevni karantin.

(telegraf.rs)
eto...kraj sezone :lol:

Back