Алати за кућне мајсторе

Igrachka :)
Nista bez bushilice ;)
И мала брусилица са танком резном плочом 1мм веома корисна. Размишљам да купим класер и ту сортирам ситне алате и додатке (бургије, шрафићи, матице..) Овако држим по кутијицама разбацаним. Има лепих класера за качење на зид.

Šrafilica mala, a valjalo bi i velika i ubodna testera, brusilica.
To bi morala svaka kuća da poseduje u svom alatu.
Sad,ja koristim i kružnu testeru, hilti..
Ali to i nije najneophodnije.
Sve je Makita ili Black+Decker.

Da ne zna neko da mi objasni kako se šteluje grajfer na šivaćoj mašini?
To majstori kriju ko da su masoni.. :roll:

Hoću neki renovator da kupim čovek uredno odbija da odgovori na kp poruke nego šalje sms poruke... Aku lijon renovator Workzone 4500 din. Merkam ga već neko vreme sviđa mi se ali mislim da je čista prevara. Jel imao neko posla sa ovim alatom?

https://m.kupujemprodajem.com/alati...na-baterije/oglas/79527564#mhs0-1612900404630

Screenshot_2021-02-09-20-48-53-549_com.kupujemprodajem.android.jpg

Poslednja izmena:
Pa vidim da ih odmah pročita ali šalje sms. Tražio sam potvrdu na kp kako bih poručio i nije pristao. Rekao bih da je teška prevara a pošto sam naleteo na jedan oglas gde čovek prodaje isti takav ali kaže 110 volti. Mislim da mu je to ovaj uvalio. Tu je fora.
Šta ima da ga zovem ako ne potvrdi poruku na kp. To je kao da sam poručio džak kamenja.

Pa vidim da ih odmah pročita ali šalje sms. Tražio sam potvrdu na kp kako bih poručio i nije pristao. Rekao bih da je teška prevara a pošto sam naleteo na jedan oglas gde čovek prodaje isti takav ali kaže 110 volti. Mislim da mu je to ovaj uvalio. Tu je fora.
Šta ima da ga zovem ako ne potvrdi poruku na kp. To je kao da sam poručio džak kamenja.
Ako se ne dogovoris i ako ti se ne javlja,ne uzimaj.

Pozdrav,
Razmišljam da kupim manju brusilicu na bateriju. Naišao sam na o0vaj sajt gde je neka marka hogert. Zna li neko nešto o tom hogertu? Dali vredi nešto?
Ima li neko iskustva?
ovo je link za tu mini brusilicu https://himtexcompany.com/mini-brusilica-akumulatorska-tip-1
šta mislite?
Sve je do toga, šta ćeš i koliko da radiš sa tom mini brusilicom.
Ako je to što radiš na mjestima gdje je dostupna struja, ne vidim svrhu i potrebu za brusilicom na baterije, jer kao što je i mario80 primjetio alati na baterije imaju ograničen vijek trajanja.. osim ako se imaju gedje kupiti rezervne barterije, a to je već dodatni trošak.
Hogert nije neka baš poznata marka, kao što je Hitači, Makita, Boš, Hilti.. što ne znači da je loša.

Nije ni u redu kupiti profesionalni alat,koji ti zatreba danas,pa posle 6 meseci,ili godinu dana.zato i postoji amaterski alat da posluzi za radove po kuci,da se odradi kako kad treba.Nije mnogo skup,a zavrsi poslove.Ko se profesionalno bavi tim poslovima,normalno je da ne treba da uzima amaterski alat koji bi kupovao ,a 3,ili 6 meseci.To se nikako ne isplati.

Gde se obratiti za savet u vezi alata na ovom forumu? Kupio sam libelu od 2 metra neka sklj marka,2 puta je pala i ne valja vise,mozes je baciti,a kostala 4000. Mene zanima jel ima neko iskustva sa Sola ili Stabila markom,pazario bih i platio bih ali da su izdržljivije ako je moguce?
Svaka libela,kada padne,zavrsila je svoje.Zato je za neke stvari bolje koristiti visak.

Svaka libela,kada padne,zavrsila je svoje.Zato je za neke stvari bolje koristiti visak.
Nije tako uvek. Meni je ova ispala jednom i ne valja vise, a drugar ima neku kratku od 60cm i meni je ispala vise puta i dobra je jos. Sola i Stabila garantuju po 30 godina ispravnost,kao deblji zid profila i otporan na padove, e sad.. navodno ako je vidno ostecenje od pada ne vazi garancija. Da bi bilo vidno treba da ispadne sa petog sprata da se iskrivi,a to se ne desava nikad..

Nije tako uvek. Meni je ova ispala jednom i ne valja vise, a drugar ima neku kratku od 60cm i meni je ispala vise puta i dobra je jos. Sola i Stabila garantuju po 30 godina ispravnost,kao deblji zid profila i otporan na padove, e sad.. navodno ako je vidno ostecenje od pada ne vazi garancija. Da bi bilo vidno treba da ispadne sa petog sprata da se iskrivi,a to se ne desava nikad..
Ja imam neku nemacku iz '80-ih godina,bas tu od 60 cm.Padala je mnogo puta,ali ne sa neke velike visine.Slucajno sam naisao na neku aluminijumsku,koja mi se svidela,kupio sam je.I da nju nisam kupio ne bih ni saznao da mi vertikala na drvenoj nije dobra.Nije mnogo masila,ali je masila,a horizontala radi normalno.To u stvari i jeste nezan alat,jer ziva se poremeti pri treskanjima i udaranjima o pod.To je dokazano,mnogo puta.

Ja imam neku nemacku iz '80-ih godina,bas tu od 60 cm.Padala je mnogo puta,ali ne sa neke velike visine.Slucajno sam naisao na neku aluminijumsku,koja mi se svidela,kupio sam je.I da nju nisam kupio ne bih ni saznao da mi vertikala na drvenoj nije dobra.Nije mnogo masila,ali je masila,a horizontala radi normalno.To u stvari i jeste nezan alat,jer ziva se poremeti pri treskanjima i udaranjima o pod.To je dokazano,mnogo puta.
Ja sam skontao da mi ova libela nije dobra kad sam zavrsio neki plafon koristeći laser,i jedan lik uzme libelu i stavi je gore i kaze sta si ti ovde napravio? Ja izneverovao mislio laser mi netacan,i onda okrenuo libelu ona masi na drugu stranu isto tako. Sva sreca nisam se pouzdao u nju.

Back