Alat za izolovanje bad sector-a

gost 225213

Primećen član
Poruka
718
Pozdrav forumasi,

Koji alat/softver biste mi preporucili za uptorebu kada zelim da na harddisku sa ostecenim sektorima izolujuem te sektore u neku zonu koja nece biti ni za citanje ni za pisanje, i da na ostalom zdravom delu harddiska mogu da instaliram sistem i/ili programe bez problema?

Pozdrav forumasi,

Koji alat/softver biste mi preporucili za uptorebu kada zelim da na harddisku sa ostecenim sektorima izolujuem te sektore u neku zonu koja nece biti ni za citanje ni za pisanje, i da na ostalom zdravom delu harddiska mogu da instaliram sistem i/ili programe bez problema?

Možda ne bi trebalo ništa dirati ako nema većih problema prilikom rada. Iz iskustva, kada HDD počne da propada uglavnom vrlo brzo ode dođavola. Imao sam samo jedan slučaj da mi je HDD radio godinama sa lošim sektorima.

Možda ne bi trebalo ništa dirati ako nema većih problema prilikom rada. Iz iskustva, kada HDD počne da propada uglavnom vrlo brzo ode dođavola. Imao sam samo jedan slučaj da mi je HDD radio godinama sa lošim sektorima.

I ovo je tačno.
Prvi problemi su često znak brzog "crkavanja"

A sa marrkiranim bad sektorima
radiće, jer onda se ponaša kao da ih nema,
tj, samo mu je za toliko manji kapacitet.

Poslednja izmena:
O & O ...
Yes%20emoticon.gif

:arrow: https://www.oo-software.com/en/products

upravo kao sto rece gore covek,disk kad krene da propada,to onda ide ubrzanim tempom. meni je jedan stari hard disk prvobitno prijavljivao tek par losih sektora,da bi se to za relativno kratko vreme popelo na preko 30. sad vise i ne znam koliko ih ima. posle toga je hard poceo jako da koci racunar i culi su se cudni zvukovi iz njega,grebanje i udaranje. izbacio sam ga iz kucista i cuvam ga. a inace,hdd regenerator moze da ti pomogne samo ako su u pitanju softverski losi sektori,tj ''logicki''. ako su fizicka ostecenja,onda nema resenja. taj regenerator ce eventualno da sredi lose sektore ako ga pustis da odradi,medjutim,posle toga,oni ce opet da nicu. ako su fizicki losi sektori u pitanju.

Back