Da se vratim svojoj priči, pošto me je hirajgoagain omela: ja hakim bej-a pitam: što su to potrebe? Mogao sam ja i više od 7 dana bez hrane, vode, sna, 14 dana bez vršenja velike nužde (a jeo sam i pio, obilno), a pri svemu tome nisam osjećao unutrašnje neprijatnosti (ni najmanje) koje bi me natjerale da ne nastavim bez tih stvari, niti pad koncentracije, želje za životom, fizičke spremnosti, čak naprotiv, osjećao sam porast svega toga. Poznato je da uz pomoć "Solarne joge" neki mogu i duže bez hrane, mnogo duže. Ostaje mi da mislim da je mislio jedino na udisanje vazduha i izmokravanje. Obije te potrebe se djelimično gube (jedini put za koji ja znam da se izgube djelimično cu pomenuti, a volio bi da znam neki drugi, a da taj uopšte i ne znam) uzimanjem opioida ili opijata, koji u prevelikim dozama izazivaju smrt, i to vjerovatno najneprijatniju moguću. (Centar za disanje u mozgu potpuno otkazuje. Možete misliti kako je umrijeti živ zakopan: ovo je još gore. Osim u slučaju da nije uopšte neprijatno, jer kada se uzme "standardna" - normalna - nesmrtonosna - zovite je kako hoćete, linija morfijuma, ne osjeća se neprijatnost ako se ne udahne dugo vremena vazduh, mada se osjeća ako se ne udahne predugo, - ali, ponavljam: od prevelike centar za disanje otkazuje i spasa nema!) Priznajem da svaki čovjek ima potrebu za vazduhom i izmokravanjem, ali i jedna i druga je najvjerovatnije uzrokovana potrebom organizma za vodom, ali mislim da autoritet ne može vladati putem tih potreba, jer vazduha je dovoljno za sve, a i ko će da me ometa da izmokravam, i kako zaboga?! Jedino ako bi neko branio ljudima da toče vodu sa izvora... - jedino u tom slučaju bi mogao da vlada ljudima putem njihovih potreba.
TO JE AKSIOM!