Ako...

• Začetnik teme Začetnik teme zxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako se u čoveku želja ugasi
da se moćima Zmaja suprostavi
u pokušaju hrabrom
da se od Uroborosa izbavi
tada će se promeniti tok
večnog kretanja kružnog
natrag do početka tužnog
Ali niko zapaziti neće
kad točak počne na dole da se kreće
Jer kad promena ta se desi
Uroboros će tako da udesi
da se kao vrline slave gresi
i da poraz niko ne obznani
heroji biće ponovo zauzdani
njegove sveštenice izmeniće svetu lice
Evine naslednice biće opet pobednice.

Od cikličnosti niko pobeći ne može. Kružno kretanje od početka ka kraju....kraj se pretvara u početak.....Uroboros je za mene spoznaja svega, pa i sebe, kroz nemonovne promene u životnim ciklusima....mudrost za sadašnji život (govorim o ličnom planu). Za svet........biće, šta će biti....
Pa i nisam neki filozof :(

whoreBJ.jpg

"Ako se u čoveku želja ugasi
da se moćima Zmaja suprostavi" - zmaja?

"u pokušaju hrabrom" - a zašto ne u hrabrom pokušaju..

"da se od Uroborosa izbavi" - od koga mori?

"tada će se promeniti tok
večnog kretanja kružnog
natrag do početka tužnog" -pa ako već kruži normalno je da dođe na početak, misim..u čemu je drama?

"Ali niko zapaziti neće
kad točak počne na dole da se kreće" - aha, a kako znaš?

"Jer kad promena ta se desi
Uroboros će tako da udesi
da se kao vrline slave gresi
i da poraz niko ne obznani" - kakav sad poraz..misiš partizan, makabi i to..?

"heroji biće ponovo zauzdani" - ponovo? a kad su to pre bili?

"njegove sveštenice izmeniće svetu lice
Evine naslednice biće opet pobednice." - aj ti brajko trk po jednu..limunadu..

U toku razvoja ljudskog društva dugo je na sceni bio matrijarhat,Bila je to surova vladavina ,muški su morali da beže i da se kriju .haha.Muška tajna društva današnja vuku korene iz tih vremena.Kako sad stvari stoje današnja civilizacija poprima ženski karakrer u mnogo čemu.Muški principi su u povlačenju .Kad stvari podju naopako,a već idu,govoriće se da tako treba .Mnogi neće ni znati šta se dešava i dokle se stiglo.A neki će se samo kotrljati nizbrdo.

zxy;bt83496:
U toku razvoja ljudskog društva dugo je na sceni bio matrijarhat,Bila je to surova vladavina ,muški su morali da beže i da se kriju .haha.Muška tajna društva današnja vuku korene iz tih vremena.Kako sad stvari stoje današnja civilizacija poprima ženski karakrer u mnogo čemu.Muški principi su u povlačenju .Kad stvari podju naopako,a već idu,govoriće se da tako treba .Mnogi neće ni znati šta se dešava i dokle se stiglo.A neki će se samo kotrljati nizbrdo.

AAAAAA, znači Uroboros kao tajno muško društvo je nastalo iz straha od žena. Siroti muški su bili primorani da svoju mudrost skrivaju od ženskinja kao i kamen mudrosti verovatno misleći da nema potrebe nejake žene opterećivati dodatnom pameću, jer su ionako već pametne bile, .....tako su ga sakrili da ga niko da danas ne pronadje.....pa čak i kad je vladao patrijarhat nisu ga našli......tek sad ga niko naći neće jer opet žene preuzimaju vlast i to bez kamena mudrosti :manikir:
Umesto što kukate nad izgubljenom prevlašću, bolje bi bilo da se zapitate zašto je gubite.....žene znaju, ali mislim da muški ne znaju :manikir::manikir::manikir:

Ljilo Uroboros nije to.Ono što je gravitacija za tela to je Uroboros za svest;prizemljuje je stalno.A žene su za to majstori.Podji od sebe . Sve držiš pod kontrolom ,čak i sebe hahaha.Samo duh je van vlasti Uroborosa ali njega je sve redje sresti.

zeljena;bt83508:
Uroboros je ono sto ja nemam,ako sam dobro shvatila:mrgreen:
Nema šta ti nemaš ,mene ne možeš da iznenadiš,spreman sam na sve šta može da zadesi me još ti i Ljilja zajedno,može da bude baš gadno.Ali ja moram mom avataru da budem veran.:gace:

Ovo je druga strofa pesme, Z!Nemoj da mislis da nisam primetila...:zper:
Izmesao si redosled strofa jedne pesme i objavio ih kao odvojene...dakle, prva strofa pesme je ona koju si nazvao "Moj krst", zatim ide ova strofa, a treca je "Vaskrs Pravoslavlja"...pratim ja tvoj rad:)

zxy;bt83505:
Ljilo Uroboros nije to.Ono što je gravitacija za tela to je Uroboros za svest;prizemljuje je stalno.A žene su za to majstori.Podji od sebe . Sve držiš pod kontrolom ,čak i sebe hahaha.Samo duh je van vlasti Uroborosa ali njega je sve redje sresti.

koje nije bre:zcepanje:
pa to i kažem......kad vas mi prizemljimo nema više .....cile-mile :manikir:

spiholog;bt83519:
Ovo je druga strofa pesme, Z!Nemoj da mislis da nisam primetila...:zper:
Izmesao si redosled strofa jedne pesme i objavio ih kao odvojene...dakle, prva strofa pesme je ona koju si nazvao "Moj krst", zatim ide ova strofa, a treca je "Vaskrs Pravoslavlja"...pratim ja tvoj rad:)
Pa spiholpg si ti ,od tebe se ništa ne može sakriti,čak i za nešto bez veze smisao ćeš ti smisliti jer takve su tvoje moći,samo ako ti se to mili.Danas si izgleda dobre volje a od toga ,u ovakav dan,nema ništa bolje.:heart:

zxy;bt83511:
Nema šta ti nemaš ,mene ne možeš da iznenadiš,spreman sam na sve šta može da zadesi me još ti i Ljilja zajedno,može da bude baš gadno.Ali ja moram mom avataru da budem veran.:gace:

šta Ljilja :eek:
pa ja te ne diram.....mislim....rekao Tigar da sam ozbiljna žena.....:manikir:

zxy;bt83523:
Pa spiholpg si ti ,od tebe se ništa ne može sakriti,čak i za nešto bez veze smisao ćeš ti smisliti jer takve su tvoje moći,samo ako ti se to mili.Danas si izgleda dobre volje a od toga ,u ovakav dan,nema ništa bolje.:heart:

nije bez veze.Nista nije bez veze...
Jesam, dobre sam volje!Od kud znas...:think:
covece iz mog plemena...:heart:

Back