Ako želite dug i kvalitetan život- počnite da se hranite kao Italijani.

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.330
Ova mediteranska država okružena sa pet mora označena je kao najzdravija zemlja na svetu po "Bloombergovom"
globalnom zdravstvenom indeksu od 163 zemlje. Beba rođena u Italiji može da očekuje da će živeti do osamdesetih.

Iako je Italija među najrazvijenijim zemljama sveta, njen rast stagnira već decenijama, gotovo 40% mladih je nezaposleno.

Uprkos svemu, Italijani su u znatno boljoj formi nego Amerikanci, Kanađani ili Britanci,
koji u velikom broju pate od visokog krvnog pritiska i holesterola, kao i od psihičkih problema.

Italijanska kuhinja ima veliku zaslugu za dobro zdravlje nacije.
Tu je i mediteranska ishrana, bogata povrćem i devičanskim maslinovim uljem, koju Italijani obožavaju

18524_maslinovo-uljethinkstock_ls.jpg

Beba rođena u Italiji može da očekuje da će živeti do osamdesetih.
јесте, ја бих рекао чак и до 90..
njen rast stagnira već decenijama, gotovo 40% mladih je nezaposleno.
па онако, види у италији ако имаш кућу која се састоји само од зидова.. држава ти је намести (грејање, фасаде, прозори, врата...) све за џ.... или ако је за рушење онда ти је сруши и направи нову.

рекао бих да је стагнација можда индустријска али није и државна.

Italijanska kuhinja ima veliku zaslugu za dobro zdravlje nacije.
Tu je i mediteranska ishrana, bogata povrćem i devičanskim maslinovim uljem, koju Italijani obožavaju
морам искоментарисати,
нема везе кухиња има везе квалитет хране: свежу рибу имате за око 10еура/кг,
и воће када узмете има шећера (што рецимо већ немачка аустрија швица немају!) дакле како Сунце опада опада и квалитет хране... мислим да је ту квака.

мада су у задње време почели да прскају тако да 80% поврћа и воћа није низашта..

ако је воће са југа италије онда је добро генерално...

Poslednja izmena:
Prelepa zemlja, ukusna i zdrava kuhinja, spontan i nasmejan narod...!Vole modu, hranu, žene...dovoljno!
nisi ti zivela u Italiji, ovo je fimski stereotip.
gore na severu mentalitet skoro pa kao svapski, rad, ozbiljnost. dole jug totalna suprotnost, ne vole da rade, zive od drzavne pomoci,... zato je i veliki pokret da se sever otcepi (ekonomski).

generalno hrana koju kupujes u marketima isti je kvalitet jer snabdevanje namirnicama ide iz cele Evrope i sveta. mozda lokalno stoje malo bolje. jug Italije je druga prica, tamo ima dosta njih sa svojim basticama i ne zavise mnogo od velikih marketa a u gradovima mnogo je bolji izbor na pijacama. ono sto bi se reklo, stereotip koji mi imamo o Italijanima je o onima koji su sotto di Roma. ali zato djubreta na sve strane, kafici puni kao i kod nas, kriminala kolko hoces...

nisi ti zivela u Italiji, ovo je fimski stereotip.
gore na severu mentalitet skoro pa kao svapski, rad, ozbiljnost. dole jug totalna suprotnost, ne vole da rade, zive od drzavne pomoci,... zato je i veliki pokret da se sever otcepi (ekonomski).

generalno hrana koju kupujes u marketima isti je kvalitet jer snabdevanje namirnicama ide iz cele Evrope i sveta. mozda lokalno stoje malo bolje. jug Italije je druga prica, tamo ima dosta njih sa svojim basticama i ne zavise mnogo od velikih marketa a u gradovima mnogo je bolji izbor na pijacama. ono sto bi se reklo, stereotip koji mi imamo o Italijanima je o onima koji su sotto di Roma. ali zato djubreta na sve strane, kafici puni kao i kod nas, kriminala kolko hoces...
Nisam...bila sam turistički. Akcenat je na njihovoj kuhinji, ...da ne zalazimo u previše "detalja".

Akcenat je na njihovoj kuhinji, ...da ne zalazimo u previše "detalja".
ја и даље живим на северу италије, оно што ценим је стварно свежа и јефтина риба...локално воће: трешње вишње, кајсије, каки су добри.. док грожђе онако како западне.. доста прскају

Nisam...bila sam turistički. Akcenat je na njihovoj kuhinji, ...da ne zalazimo u previše "detalja".
jug ima bolju kuhinju barem za mene ukusniju. i skoro svi pizza majstori gore na severu su južnjaci.
generalno nisam voleo kod njih: previše paste premalo sosa. nedokuvana pasta al denti. u mesne preradjevine stavljaju svakojake začinske biljke, prejako i nepotrebno.
ono što sam voleo: riba kvalitetna dostupna, vino uz rucak ide kao salata, pizza pečena na drvetu.

jug ima bolju kuhinju barem za mene ukusniju. i skoro svi pizza majstori gore na severu su južnjaci.
generalno nisam voleo kod njih: previše paste premalo sosa. nedokuvana pasta al denti. u mesne preradjevine stavljaju svakojake začinske biljke, prejako i nepotrebno.
ono što sam voleo: riba kvalitetna dostupna, vino uz rucak ide kao salata, pizza pečena na drvetu.
Sosevi su im odlični! Valjda zbog dobrog kvaliteta paradajza. Ne znamo ni mi, niti Zapadanjaci napraviti tako nešto.

Meni se u Italiji sve sviđža...i jezik im je jako lep i melozvučan.Čak sam bila rešena po povratku sa putovanja, da upišem kurs. Samo mnogo brzo pričaju, pa razumeš tek ponešto. Jedino su na jugu i Siciliji užasno prljavi. Mda,... sam čula da je Napulj jako lep grad, iako nisam bila. Ali i Španci su generalno takvi... msm, da je to do mentaliteta Mediterana. Ali je zato hrana vrh!
'ajte molim vas...pa nije Italija bzv.u top prvih 10 najlepših zemalja sveta. Zemlja koja ima sve!Kulturu, istoriju, mora, Alpe, dobru hranu, modu, kozmetiku. Da cepidlačimo, bilo bi previše!

Back