Ako uzmeš - kajaćeš se, ako ne uzmeš - kajaćeš se!

Drage dame, gledajući kakvi nas sve muškarci okružuju, saleću, obleću, maltretiraju, gnjave i guše, vole i obožavaju,
ne mogu da odolim, a da ne prenesem mišljenje mog prijatelja, vrsnog poznavaoca muškaraca. On tvrdi da postoje tri
vrste muškaraca: fini dečko, kreten i pravi mužjak.

Fini dečko je neko ko stavlja ženu na pijadestal i ispunjava joj sve želje. To je posledica vaspitanja. Taj retko dođe do
kreveta i obično završi kao drug. On je nesiguran i to se vidi (iz aviona) po njegovoj priči, pogledu i pokretima. Nema šanse da će izazvati nešto drugo osim sažaljenja u očima žena. On je najniži tip muškaraca i čini ga 90% populacije, na veliku žalost žena...

Kreten je neko ko izaziva emocije u ženi i to uglavnom negativne. Ali - to su ipak emocije, tako da on ima dobre šanse da završi u krevetu kod većine žena. Taj čovek je neviđeni egoista i sebe stavlja uvek na prvo mesto. On je toliki izazov za žene, da će većina njih pogaziti sve svoje principe samo da bi se oprobala u igri sa njim. Sve bi bilo lepo da nema te njegove negativne strane koja često radi protiv njega. Osnova njegovog uspeha je što ga je baš briga ako veza ne uspe. Sve bi bilo lepo da taj ćovek u suštini nije prazan. Toliko o kretenima...

Pravi mužjak se takav rodi, ali ta veština može lako da se nauči. To je čovek koji je siguran u sebe, voli sebe i zna šta hoće u životu. Njegova priča, pogled i pokreti privlače ženu kao da je omađijana. On je na prvom mestu džentlmen i samo se po tome razlikuje od kretena. Njegova tajna je u tome što je sebe postavio na pijadestal i dozvoljava da mu priđe samo ona žena koja to zaslužuje. Posmatrajte Bred Pita i Džorž Klunija i biće vam jasno o čemu pričamo.

Ovog puta neću da dam savete muškarcima koji pomažu da uspeju u igri zavođenja...

Ali ću dragim damama pokušati da objasnim četiri principa koja donose srećan i dugotrajan ljubavni odnos.
Pomoću ovih nepromenjivih zakona, umesto da budete žrtve neuspelih veza, postanite kreator srećnih ljubavnih odnosa. Usput ćete, drage dame, bolje shvatiti i osetiti šta znači preuzimanje odgovornosti i ljubavi prema sebi...

1. Prestanite da kontrolišete partnera i upravljate njime.
2. Pronađite svoj cilj i stavite ga na prvo mesto, mnogo ispred ljubavi.
3. Praktikujte odvajanje. Ovo znači da imate smiren um i da se ponašate kao da vam partner nije potreban.
4. Praktikujte odsutnost i ravnodušnost. Ovo znači da postavite zamišljenu emocionalnu distancu.

Ovi principi jesu pravi način da se ostvari trajna i uspešna veza, da ne postanete njena žrtva i da vas partner voli zauvek.
Zašto? Odgovor je jednostavan:

1. Ljudi vole samo ono što nemaju.
2. Ljudi se opiru svemu što ih kontroliše, ili ograničava.
3. Ljudi će voleti više sebe nego vas, ako su prinuđeni na izbor.

Znam... Sve mi je jasno...
:ljubomoran:
Istina je obično tu, pred očima, samo ne želimo da je vidimo, jer ponekad ume da zaboli...

Poslednja izmena:
Nakon tekstova kao što je ovaj se zapitam da li su muškarci sa kojima sam provela dosadašnji život uopšte muškarci. Na um mi pada samo da bi sve osobe ženskog pola i oni koji se tako osećaju trebalo da su odgajani u nekom duhu strogog podvajanja u dve ni po čemu slične sekte: Jedno su žene, a drugo muškarci. Do određenog trenutka, be it 13, 18, 28 ili 45 godina, ova dva pola žive bez ikakve svesti jedni od drugima i nađu se u grotesknoj mučnini zapitani:
Šta je žena? :think:
Šta je muškarac? :think:
Ništa, dok se ne iščitaju sve moguće slobodne definicije žena i muškaraca, treba se osamiti i studirati podrobno svaki namig krajnje duhovitih autora o tome koliko žena time što je žena prosto ne može imati pojma o tome šta su muškarci, i obratno.
By the way, Clooney i Pitt ne bi ugledali svetla tog čarobnog sveta da nije bilo bar 1000 ljudi po filmu (računajući ovde i žene u ljude) koji su radili na stvaranju njihovih imidža. Što se mene tiče, svi kostimografi i pisci muzike za njihove filmove, pa bili oni i žene, su veći muškarci od tog dvojca skupa.

Pa... i čokolada je ugrožena kakaom koji je u fazi nestajanja, @Konj_na_belom_princu , tako da razumem brigu, možda su već čokolade koje konzumiramo tek sintetička imitacija čokolade, ili će to uskoro postati... možda se očekuje da i žene i muškarci novog doba budu neke imitacije ljudi, pa im treba priručnik ovog tipa:
3. Praktikujte odvajanje. Ovo znači da imate smiren um i da se ponašate kao da vam partner nije potreban.
jer bi veštačka žena drugačije pratila muškarca na (njegov) posao, u WC, baš svuda... i on, jadan ne bi imao druge nego da je vrati proizvođaču na neki reset, ubacivanje novih direktiva, šta već. :huh:

Pa... i čokolada je ugrožena kakaom koji je u fazi nestajanja, @Konj_na_belom_princu , tako da razumem brigu, možda su već čokolade koje konzumiramo tek sintetička imitacija čokolade, ili će to uskoro postati... možda se očekuje da i žene i muškarci novog doba budu neke imitacije ljudi, pa im treba priručnik ovog tipa:

jer bi veštačka žena drugačije pratila muškarca na (njegov) posao, u WC, baš svuda... i on, jadan ne bi imao druge nego da je vrati proizvođaču na neki reset, ubacivanje novih direktiva, šta već. :huh:
Ja praktikujem svit surender cim je ugledam.

20200118_221126.jpg

Ja sam za izmišljotine, obične stvari me ne kupuju... braći Hrvatima moram da skinem kapu za Krašove izume iako sam mora biti neko zlo jer bez čokolade mogu neograničeno dugo...
i onda kupim Ledenu Dorinu i sl., traje mesec dana.
Gle pakovanja, gle pažnje...
Milinica! :zaljubljena:
Tako i ljubav... ne mora se sve iskalkulisati do detalja, dovoljno je imati mašte (zbog sebe) i želeti da nekom ulepšaš dan sitnicom jer je onda i tebi dan lep.
Iznad svega, biti vaspitan na pravi način je za oba pola startna tačka, sve ostalo na stranu.
Niko nije postao dama ili gospodin a da to nije sa pažnjom i ljubavlju osmišljeno.
1579382106126.png

Pa, i ne baš... Ljubav ne osmišljava, ljubav osmišljavamo mi. Toliko ima sveta koji nikada sebi ne dozvoli da osmisli ljubav, skuče se, zgrče, osebiče do beznađa da je tako nešto moguće.
Izgovori, izgovori...
Svi ti izgovori vode u koroziju duše. Onda čoveku (i žena je čovek :lol:) preostaje ozlojađenost, zavist, ljubomora, mržnja... i na druge ljude gleda kao na objekte za čiju upotrebu mora da postoje neka uputstva.
Tada se pojavi neko da popisuje po tačkama kako da upotrebljavamo jedni druge, a ne kako da se zavolimo.

Dobro veče, dragi moji! Hvala što ste u ovolikom broju posetili ova blog, napisali nešto, ostavili trag poučan i za vas i za mene...
Našu Ninu krasi jedna mudrost koja glasi:
Ako ti se ne sviđa, ili te nervira nečiji blog - ti ga zaobiđi!
Ja bih dodala modifikovanu mudrost Njegoševu:
Ne ostavljaj smrdljive tragove!

Neću da brojim koliko vas nije zaobišlo ovaj blog, ali hoću da verujem da ćete od sada zapamtiti mudrost naše Nine...
Na kraju, verujem da su tragovi koje ste ostavili znak nerazumevanja, možda znak da samovažnost koju ste tražili na ovom blogu - niste našli. Pristojnost mi nalaže da vam se svakako zahvalim na poseti i tragovima, koji govore više nego što mislite.

Znamo da nema načina da zaustavimo ljude da neprestano donose sud o nama, pa tako neću ni ja krenuti tim putem...
Kada sam pisala ovaj tekst, znala sam unapred šta će se dogoditi... Ipak, jednom zericom nade sam verovala da će ovaj tekst bar za nekog biti izvor igre, zabave, razlog da se družimo, razlog za smeh...Nažalost, ovaj tekst je zatražio i izvukao da izađe na svetlost bloga ono što živi u onima koji ostaviše trag... Otkud ova ljutnja, agresija? Čega se bojite? Bojite se da li je ovo istina? Da li ste promašili? Sa kakvim kretenom ste proveli vek? Ili se tek spremate na to?

Mene ovaj tekst tera na smeh, vas ovaj tekst ljuti, pa se pitam koliko je spoljni svet odraz našeg unutrašnjeg, tj. koliko je ono što vidimo oko sebe refleksija nas samih. Za ovakve situacije neki autori savetuju da, ukoliko loše doživljavamo ono što stiže do nas spolja, da je vreme da promenimo svoj unutrašnji svet i tako izbegnemo zamci ružne refleksije.

Kada ovaj tekst oslobodimo kamuflaže, vidimo da u pozadini leži strah, ili ljubav...
Vi ste uočili strah, ja sam videla ljubav... I sa tom ljubavlju napisala tekst, ponudila vam igru...

Dragi moji, nemojte verovati svojim očima, niti napisanom, niti bilo čijem mentalu koji ispaljuje naučene floskule!
Opustite se! Život je igra... A, igra i dalje traje...

Back