Ako Srbija nastavi ovako gerilski rat protiv Albanaca koji okupiraju sever Kosova je neizbežan

Pa zato i imate nekoliko stotina svojih reči da ne bi Srbe razumeli kada vas optužuju.
eric andre happy dance GIF by The Eric Andre Show

Slobodno sviraj frulicu i skakući

Ako ste slovenski narod onda ne možete kao katolici biti stariji od Srpskog jezika a ako ste katolici od samog početka onda logično je da nemate izvornog doprinosa u Srpskom jeziku.

Tu bih protumacio da odje kaze da svi Sloveni su bili pravoslavci, a ako nijeste bili pravoslavci prvo, onda nemate veze sa ovim, stokavskim jezikom. :D

Kao polazište za „srpski ili hrvatski“, odnosno „srpskohrvatski“, poslužio im je štokavski dijalekt, tačnije novoštokavski, ili još tačnije, dubrovački govor. Hrvati su bili zadovoljni jer je to bilo priznanje hrvatskoj renesansnoj književnosti, a Srbi su to doživeli kao počast svojoj epskoj poeziji. Slovenci su takođe bili zadovoljni – nakon sastanka, Miklošič je protrljao ruke i rekao: „mala pakost, veliko zadovoljstvo.“

Kao polazište za „srpski ili hrvatski“, odnosno „srpskohrvatski“, poslužio im je štokavski dijalekt, tačnije novoštokavski, ili još tačnije, dubrovački govor. Hrvati su bili zadovoljni jer je to bilo priznanje hrvatskoj renesansnoj književnosti, a Srbi su to doživeli kao počast svojoj epskoj poeziji. Slovenci su takođe bili zadovoljni – nakon sastanka, Miklošič je protrljao ruke i rekao: „mala pakost, veliko zadovoljstvo.“

Meni najveci problem s Hrvatima je sto oni odbacuju i osiromase sopstveni jezik. Da sam ja Hrvat, ucio bi i pricao bih samo čakavski. Ako si svoj narod, budi originalan, budi svoj.

Back