Ako se smejete ovim mračnim šalama, verovatno ste ...

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.312
Muškarac ulazi u bar na krovu i seda pored drugog tipa. "Šta piješ?" pita momka.​
"Magično pivo", kaže momak.​
"Oh, da? Šta je tu tako magično?"​
Gledaj: otpija gutljaj piva, skače sa krova, leti oko zgrade, a onda se konačno vraća na svoje mesto sa pobedničkim osmehom.​
"Neverovatno!" kaže čovek. "Daj da probam i ja!" Čovek zgrabi pivo, popije ga, skoči sa krova - i strmoglavi 15 spratova na zemlju.​
Barmen odmahuje glavom. "Znaš, ti si pravi kreten kada si pijan, Supermene."​

Ako ste se nasmejali ovoj šali o Supermenu, definitivno imate crni smisao za humor. Ali šta je zapravo crni humor?

Psiholozi su ga definisali kao „humor koji tretira zlokobne teme poput smrti, bolesti, deformiteta, hendikepa ili ratovanja kao gorku zabavu i predstavlja takve tragične, uznemirujuće ili morbidne teme u duhovitim terminima“.

Ako je vaša reakcija na takve šale „to je strašno, ali ja sam se smejao“, onda uživate u crnom humoru.

Ako nađete da tražite „značenje crnog humora“ da biste razumeli zašto je ljudima šala smešna, ili reagujete negativno na osvetljavanje teških tema, onda crni humor verovatno nije za vas.

AA1b4xP2.img

Rezultati o mračnom smislu za humor bili su izuzetno dosledni:

učesnici koji su razumeli i uživali u crnom humoru pokazali su veći koeficijent inteligencije i prijavili manje agresivne tendencije od onih koji nisu.

učesnici koji su najmanje voleli crni humor pokazali su najviši nivo agresije i najgore raspoloženje u grupi.

Poslednja izmena:
Šta ima četiri noge i jednu ruku?

Srećan pitbul.

ovaj je dobar. :lol:

ja znam jedna stari....
nova godina i mama, tata, seka i bata cekaju novu godinu. otkuca ponoc i deca krenu da otvaraju poklone.

bata krene da uzme jedan poklon roditelji mu kazu- taj je za seku. on drugi poklon, roditelji opet- taj je za seku, treci, a oni- he i taj je za seku.

konacno jedan paketic bude za batu, on otvori i nadje voz.

seka sva srecna mu se plezi -vidi koliko ja imam poklona, a ti samo vozic.

a bata kaze- neko ima vozic, a neko leukemiju.

:rotf:

Нека погрбљена бакица лута по гробљу, никако да нађе парцелу коју тражи, тумара између гробова и шкиљи у споменике... Наиђе неки гробар с лопатом и она га упита:
– Сине, извини, гдје је парцела 123?
– Е јбг баба, кој мој си излазила кад н’ умеш да се вратиш?

Back