Ako nekog volis, pusti ga...

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Neko je nekad rekao nesto kao "Ako nekog volis pusti ga da ide, a ako ti se vrati, zauvek je tvoj".

E sad, ima li istine u tome ili je to jedna velika neistina?
Primera radi, moze neko da vas ostavi, smuva se sa nekim, vrati posle par nedelja, meseci, godina i da kaze "ajde da se pomirimo".

Da li vam se desila nekada takva situacija, i sta radite u takvoj situaciji?
Vodite li se onim, "da, vraca mi se, jer me voli (kao sto uvodna recenica kaze)", ili gledate to kao da me neko voli, ne bi ni odlazio?

Ima li ta recenica mozda neko drugacije znacenje?

Poslednja izmena:
Nije istina. Poznajem ljude koji su se milion puta razilazili i vracali jedno drugom i nikad ne znaju na cemu su. Ne smeju ni letovanje da planiraju jer ne veruju jedno drugom. Tuga.
Osim toga, sta znaci "pusti ga da ide". Ko koga danas pusta i vezuje, ako naumi da ide otici ce sa ili bez "pustanja" tako da ovo receno stvarno deluje besmisleno.

uhh, ima raznih varijacija, neko stvarno shvati da je bio trenutno zanesen i da u stvari voli onog proslog a neko se vraca cisto jer mu treba neka potvrda ili sta vec, a nada se da ce to dobiti od onoga kod koga je sve vec poznato a jos ako taj i dalje voli de ces bolje :neutral:

sve u svemu ukoliko ima emocija ebena situacija

Neko je nekad rekao nesto kao "Ako nekog volis pusti ga da ide, a ako ti se vrati, zauvek je tvoj".

Primera radi, moze neko da vas ostavi, smuva se sa nekim, vrati posle par nedelja, meseci, godina i da kaze "ajde da se pomirimo".

Vodite li se onim, "da, vraca mi se, jer me voli (kao sto uvodna recenica kaze)", ili gledate to kao da me neko voli, ne bi ni odlazio?

Nisam za vrecanje na staro.

Ja sam imala problem sa tim sto nece da prihvati kraj. Sto nece da pusti, a zna da sam nesretna. I onda jos prica o ljubavi. Sipak.

Ima drugacije znacenje od primera,... ali ako nekoga volis u smislu ostvarivanja porodice nikako nije pozeljno pustiti ga i kockati se sa sudbinom...
Ponekad treba da pustimo nekoga definitivno, ali to se onda ne misli na tu ljubav nego na univerzalnu ljubav i njegovu i tvoju dobrobit.
Recenica uvodna moze da ima smisla u retkim situacijama, ali meni takva filozofija jednostavno nije bliska....

Ја се водим оном златном...далеко од очију, далеко од срца. У суштини ако се од некога удаљиш, или ако дозволиш да се удаљи, углавном нема назад.

Jesam za pauze. Da se udaljis malo od osobe da bi skapirao da li ti nedostaje i koliko je zelis. Ali to , da ode , nastavi dalje u svom ljubavnom zivotu pa se vraca, nisam bas za to....U krajnjem slucaju zarad svog licnog zadovoljstva, iskustva, i samopouzdanja (integritet). Ne govoreci o tome da ako vec zelis vezu, dugotrajnu, treba da trazis nesto gde ce stvari stimovati i biti poklopljene. Ovo ti samo ubija svoj licni smisao time sto ti govori da neces naci bolje, pa uzmi sta se pruza.

To je jos jedna od fraza koje nevolim i koje su pre svega netacne.
Kao prvo,taj neko,kada te napusti,znaci da te nevoli i da te nikada nece ni voleti ili u nekom slucaju postoji neko drugi koga voli vise.
Vratice ti se samo kada ga taj neko drugi sutne ito samo zato sto zna da si naivan i glup i da ti pokaze da sa tobom moze da radi sta hoce.
A ona (ili on) kako te je napustio/la jednom tako ce te napustiti i drugi put.
Kada se jednom raskine,to moze da znaci samo jedno a to je definitivan kraj.

dok sam bila mlada vazda sam praktikovala ----> gotovo ostaje zavrsheno i tu nema pochetaka

za osobe koje su u braku smatram da je legitimo da ukoliko dodje do zastoja i kad ih pregazi vrijeme, uvuche se dosada treba da se razidju na neko vrijeme problem je da to nije sprovodljivo u balkanskim tikvama narochito mushkim

Ne treba biti sujetan. ljubav je poprilicno kompleksna emocija. Nema tu mesta sujeti i sebicnosti. Mnogi kazu volim ga ili volim je, a u stvari ono sto rade sa tom osobom je da je stavljaju u svoj licni okvir i sebicnost.Obelezavaju ljude :"Pu moje, zapisah se ovde". Ako iskreno volis osobu, treba da je pustis da se razvija pa makar i to znacilo da ode dalje sa drugim. Ali...nema natrag, i to ne zbog nje, vec zbog sebe, jer volis i sebe i ti zelis da se razvijas. nauceno iskustvo, produzi dalje.

Ne treba biti sujetan. ljubav je poprilicno kompleksna emocija. Nema tu mesta sujeti i sebicnosti. Mnogi kazu volim ga ili volim je, a u stvari ono sto rade sa tom osobom je da je stavljaju u svoj licni okvir i sebicnost.Obelezavaju ljude :"Pu moje, zapisah se ovde". Ako iskreno volis osobu, treba da je pustis da se razvija pa makar i to znacilo da ode dalje sa drugim. Ali...nema natrag, i to ne zbog nje, vec zbog sebe, jer volis i sebe i ti zelis da se razvijas. nauceno iskustvo, produzi dalje.

ugraviraš nožem u kožu, prilično efektivno :lol:

Slazem se samo sa prvim delom recenice, sa drugim delom ne.

Ako nekog istinski i bezuslovno volis, ponos i sujeta tu nemaju mesta. Onda toj osobi zelis srecu bez obzira sto to nije u isto vreme i tvoja sreca. Ali to se vrlo retko desava u zivotu...takva ljubav.

Ovo "...ako ti se vrati, zauvek je tvoj" odaje utisak da pri "pustanju" te osobe od sebe imas zadnje namere, odnosno imas ocekivanje da ce ti se vratiti....a to nije istinsko "pustanje da ide". To mi deluje kao testiranje i zato se s tim delom ne slazem.

Ako nekog istinski i bezuslovno volis, ponos i sujeta tu nemaju mesta. Onda toj osobi zelis srecu bez obzira sto to nije u isto vreme i tvoja sreca. Ali to se vrlo retko desava u zivotu...takva ljubav.

Ovo "...ako ti se vrati, zauvek je tvoj" odaje utisak da pri "pustanju" te osobe od sebe imas zadnje namere, odnosno imas ocekivanje da ce ti se vratiti....a to nije istinsko "pustanje da ide". To mi deluje kao testiranje i zato se s tim delom ne slazem.

Istina, mada meni ovaj drugi deo, deluje nekako naivno, bez obzira na ocekivanja ovde, jer mislim da su retki slucajevi gde se dvoje rastave, nastave sa svojim zivotom, sa drugim ljudima, a onda shvate da se ipak vole. Obicno se jedna osoba tu vrati, jer ne zna sta hoce, a druga ima neka osecanja, ali to vracanje opet u vecini slucajeva nije zauvek i vrlo je moguce da ce se scenario ponoviti.

ja mislim da kad ti je stalo do nekoga, uvek imaš nadu da će taj neko da se vrati

Back