Ako neceg nema na internetu - da li ga onda uopste ima?

kako ne postoji?
Rekoh da NE ZNAČI da dete ne postoji = dete postoji.
ko ga je video?
mozda roditelji izmisljaju.
Ako nije deo interneta, ne znači da nije realnost. Negde su sigurno pod zemljom mesta koja su nekada bili gradovi, ili su pod zemljom dnevnici nekih ljudi, ali nema ih na internetu jer nisu još uvek otkriveni, međutim, oni postoje.

Nije opipljiva, sve je skladišteno na serverima. Jest da mogu opipati kompjuter ali ne mogu samog čoveka čija je fotografija na tom internetu. Ali ta realnost nije ista kao i ova koju živimo. Više bih internet video kao blueprint.
Ako uništim web server na kome se nalazi moj lični sajt, znači li to da sam izvršio samoubistvo?

Ako neceg nema na internetu..da li ga onda uopste ima? :think:
Greš Greeešiš čoveče. Mnoge novine (barem gotovo sve domaće) brišu veći deo starih vesti iz svojih arhiva da bi sve skladištili na postojeći server i da štede da što duže ne kupuju dodatan prostor. Lično znam da sam pročitao neku vest 2016. i pošto mi je zatrebalq ove godine nije je bilo apsolutno nigde u domaćim novinama. Jedva neka bosanska hmtl arhiva ju je imala onako bedno samo tekstuano sačuvanu tako da i na internetu može da postoji nešto 2016 a već 2024 kao da nikad nije postojalo

Greš Greeešiš čoveče. Mnoge novine (barem gotovo sve domaće) brišu veći deo starih vesti iz svojih arhiva da bi sve skladištili na postojeći server i da štede da što duže ne kupuju dodatan prostor. Lično znam da sam pročitao neku vest 2016. i pošto mi je zatrebalq ove godine nije je bilo apsolutno nigde u domaćim novinama. Jedva neka bosanska hmtl arhiva ju je imala onako bedno samo tekstuano sačuvanu tako da i na internetu može da postoji nešto 2016 a već 2024 kao da nikad nije postojalo
Ako ostane zapamćeno, digitalni zapis teško da može nestati, bar ja tako mislim...

Mnogo toga nema na internetu danas....a bilo je pre 20 godina....
Internet je postao ono za sta je i namenjen, komercijalno prezentovanje i transakcije....
Nikakvu drugu validnost nema...istina, ma hajde, poverenje, ma hajde, garancija, ma hajde...

E sad sta ce biti sa dve ili tri nove oblasti , to jos ne znam...
Intenret stvari, i modeli ucenja.......
AI nece ostati na netu kao osnovi....mora da predje u zatvorena okruzenja da bi zadrzao bar neki nivo ozbiljnosti i objektivnosti...

Pa ako bi imao recimo super moc kojom mozes da pristupis svim informacijama koje se nalaze na intenetu i ako ne bi pronasao ijedan podatak neke osobe koju trazis to bi fakticki znacilo da ta osoba ne postoji.

Mislim da internet moze da unisti zivote i onih koji nikada nisu pipnuli kompjuter niti koristili internet u zivotu, internet nisu samo socijalne mreze.

Ako uništim web server na kome se nalazi moj lični sajt, znači li to da sam izvršio samoubistvo?
Pa pazi ako izbrises apsolutno sve elektronske podatke o sebi (sto je gotovo nemoguce) ili prekines link koji te povezuje sa njima fakticki moze tako da se kaze, tehnicki brises kompletan identitet koji je kompletno digitalizovan i pristupa mu se upravo putem internet veze.

Rekoh da NE ZNAČI da dete ne postoji = dete postoji.
Ne zaboravi da je odmah nakon rodjenja deteta i kod nas svaka zdravstvena ustanova duzna da po zakonu dostavi sve informacije elektronskim putem ostalim informacionim sistemima, to je sada centralizovano preko e uprave.

Pre 2-3 godine se dogodio slucaj kada su pronasli na dark webu bazu podataka privatnih informacija o deci izvucenih iz skolskih sistema.

To je ono o cemu govorim, na internetu si od dana 1.

Ako ostane zapamćeno, digitalni zapis teško da može nestati, bar ja tako mislim...

Nešto može da nestane, ali nešto ne..Mislim ovde na stare sajtove, blogove i sl.

Kada se izbriše sajt sa domenom i hostingom, ne ostaje ništa ( konkretno mislim na moj blog ).

Za razliku od mog bloga koji je izbrisan sa servera provajdera 2019.godine, forum b92 koji je prestao sa radom iste 2019.godine još uvek stoji na netu.

Nešto može da nestane, ali nešto ne..Mislim ovde na stare sajtove, blogove i sl.

Kada se izbriše sajt sa domenom i hostingom, ne ostaje ništa ( konkretno mislim na moj blog ).

Za razliku od mog bloga koji je izbrisan sa servera provajdera 2019.godine, forum b92 koji je prestao sa radom iste 2019.godine još uvek stoji na netu.
Ako ti znaci nesto taj blog mozes da probas da ga opet nadjes, njihov ugaseni websajt bloga jos uvek moze da se cita na "Wayback Machine" internet arhivi gde i sad mozes da citas stare tekstove.
Primer.
1720578525952.png

Poslednja izmena:

Back