Ako ne zelimo sebi zasto se to zeli drugima? Ako zelimo sebi gde to vodi?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ako ne zelimo sebi zasto se to zeli drugima?Ako zelimo sebi gde to vodi?

• Ne razmisljamo koliko patnje to moze da donese...

glasova: 0 0,0%
  • Ne razmisljaju o ostvarenju toga...

• Drze se sigurnih povrsnih reci bez razmisljanja o njima...

• Ne znam

• Nema informacija zbog cega je prihvaceno...

• Usvojene navike sta se treba govoriti...

• Ukupno glasova
    2
  • Anketa je zatvorena .

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.497
"Da smo zivi i zdravi jos godina sto..."
"Ziveli do sto pet i opet..."
"Da smo jos sto godina zivi i zdravi..."

Pesme . . . cestitke . . . zelje . . .mi drugima . . . drugi nama . . .makar negde ovako na internetu . . .

Ozbiljne godine . . . starost . . . bolest . . .domovi za stare dobri za koje nema para. . .postajanje nepozeljnog tereta nekom ko je ziv tu da pazi na vas. . .tog nekog neku . . .

Ako ne zelimo to sebi zasto zelimo drugima?
Ako zelimo sebi cemu ta zelja za patnjom?

A ko kaže da ozbiljne godine nose i ozbiljne bolesti?
Pokaze zivot . . . srce secer gomila bolesti odjednom redom se desile osobama sa manje godina . . .
Desava se da nemaju nesto takvo treba im neko da ide plati racune...opsta slabost treba neko da kupuje ono za stan potrebno ...
Kako ih gledaju kod lekara kao da ne postoje kad imaju manje godina od tih kamoli kad su ima blize ...vracaju u stan same toliko ima naslova na tu temu da je to tesko citati . . .kamoli pomisliti sta nekog zaista ceka dozivi li stotu u takvom okruzenju gde pomoc kad se pozove odbija da dodje ako je stara osoba ona zbog koje se zove . . .

Poslednja izmena:

Pesme . . . cestitke . . . zelje . . .mi drugima . . . drugi nama . . .makar negde ovako na internetu . . .

Ozbiljne godine . . . starost . . . bolest . . .domovi za stare dobri za koje nema para. . .postajanje nepozeljnog tereta nekom ko je ziv tu da pazi na vas. . .tog nekog neku . . .

Sebi ne želim patnju, nisam ja neki ludov ili mazohista.

Ne treba mi 100 godina, ali si želim ono vreme koje me još čeka da provedem u "voznom stanju". Da budem zdrave svesti i pokretan.
Ne želim nikome patnju osim onima koji zaslužuju. Ko treba da plati neka i pati.
Mislim da nisam neka zloba, samo se držim narodne: sve se vraća, sve se plaća. :cool:

Babe sede u parku jedva ustaju jedva hodaju jedva sta god...jedna prolazi savila se na pola drzi stap...komsinica koja je radila ozbiljan posao gospodja sredjena uvek frizura odeca sve odjednom je postala baba ne izlazi nigde...cuva je cerka medicinski radnik...tako je bilo...

Dede koje setaju drzeci stap ...dede sredjene lepo izgledaju setaju kad ono srce noga ruka te tako treba uvek...

To je nekako pre stote...gledam svakog dana kako ide to sa prolaskom vremena...imamo babu u komsiluku koja nema mogucnost da izadje iz sobe kuce kako god...

Komsinica koja je sada Gore vec duze vreme dosta je bila bolesna dosta se mucila...pokretna mnogo tesko je to bilo...godine babe imala...u godinama dede komsija alchajmer sta mu je vredelo sto je ovde nista nije znao...komsinica jos jedna isto ...mnogo su se namucili mnogo su se njihovi oko njih sa njima isto...

Poslednja izmena:
Naživeo se i još bi da živi...

Ah. Nikad neću zaboraviti pogled kad je otac odlazio. Nije hteo ali već to veče nije ga više bilo.. samo nepunih 66...rak.

Ah, ne znam, odrasla osoba koja nije sposobna da preživi i nije za života stekla nekog da brine o istoj da li zaslužuje da se društvo brine o istoj? Bili mi dobri ili ne. Posebno u tim godinama kada ih je vreme pregazilo a oni se i dalje batrgaju...

No sudbina je magična. Živi i zdravi bili...

Ali život je traćenje vremena, posebno u godinama kad samo preživljavaš...
Surova igra, poslednja faza i najsurovija...

Ah, ne znam, odrasla osoba koja nije sposobna da preživi i nije za života stekla nekog da brine o istoj da li zaslužuje da se društvo brine o istoj?
Ne treba da mi odlucujemo o tome. Ta odrasla osoba je najverojatnije dok je bila sposobna za rad, doprinosila tom istom drustvu. Placala poreze, uplacivala penziono, zdravstveno...
I sve dok je ziva doprinosi na neki nacin drustvu, kupuje proizvode, placa PDV, pravi promet u trgovini i apotekama, placa porez na imovinu.

A da li je stekla nekog da se brine o njoj to je opet kompleksno pitanje.
Ima osoba koje su sahranile sopstvenu decu, koja nisu mogla imati decu, udovci i udovice, ljudi koji imaju bolesnu i nesposobnu decu....ima razlicitih sudbina i razlicitih razloga za sve, nismo mi ti koji treba da sudimo.
Sutra bilo ko od nas moze da dodje u takvoj situaciji, iz iks razloga, nemojte da mislite da su lose sudbine zagarantovane samo drugima.

Saucesce za oca ❤
Znam taj pogled. Pratice me do kraja zivota

A šta ako je neko (bio) isprovociran da postupi kako možda ne želi ? Šta ako je npr. U pitanju reakcija na reakciju ili postpak(postupke)

Ne možeš birati kako ćeš se osećati ali zato sopstvene postupke i te kako možeš !

A ko kaže da ozbiljne godine nose i ozbiljne bolesti?
Jel ti kapiraš šta ona ustvari govori?
Šta je poenta teme?
Tema je ako ne želiš da se brineš o svojim starim roditeljima zašto želiš da drugi moraju da se brinu o svojim?
A ako želiš zašto to želiš?
To je poenta teme,druže.
Teško teško bolesna tema.
Čitaj temu.

Ne treba da mi odlucujemo o tome. Ta odrasla osoba je najverojatnije dok je bila sposobna za rad, doprinosila tom istom drustvu. Placala poreze, uplacivala penziono, zdravstveno...
I sve dok je ziva doprinosi na neki nacin drustvu, kupuje proizvode, placa PDV, pravi promet u trgovini i apotekama, placa porez na imovinu.

A da li je stekla nekog da se brine o njoj to je opet kompleksno pitanje.
Ima osoba koje su sahranile sopstvenu decu, koja nisu mogla imati decu, udovci i udovice, ljudi koji imaju bolesnu i nesposobnu decu....ima razlicitih sudbina i razlicitih razloga za sve, nismo mi ti koji treba da sudimo.
Sutra bilo ko od nas moze da dodje u takvoj situaciji, iz iks razloga, nemojte da mislite da su lose sudbine zagarantovane samo drugima.

Saucesce za oca ❤
Znam taj pogled. Pratice me do kraja zivota
Ima osoba koje imaju decu degenerike kao što je Zauz.I takvih nije uopšte malo.

Da te informiram, promenila sam nik, pre toga je bio sonja73 i stavio si me na ignor.
A pazi sad kako ću ja tebe da "informiram".
Ovaj nalog je bio jako dugo na ignoru zbog nekih gluposti koje su pisane sa njega.I bukvalno danas kad sam naleteo na ovu idiotsku temu vidim ima nekih ignorisanih učesnika pogledam i skinem ignor sa njega.
Znači nisi promenila nik nego koristiš stari nalog,srce.
U laži su kratke noge. :)
(Ali ipak vredan poštovanja je tvoj gest skretanja pažnje.)
Zato ja ne lažem i sve mi je na izvolite-što se kaže.
Vidiš.Ja i ti imamo istoriju neslaganja.
A to je već veliki napredak.
To znači da nismo ravnodušni.Ravnodušnost ubija. :)
Ne.Neću te staviti na ignor.
Ti ako hoćeš stavi mene.
Slobodno pucaj.Navikao sam već. :(

Back