Ako mora, za Kosovo i - veto

Видите овако, постоје три регије - Јужна Осетија, Апхазија и Приднестровље (Трансњистрија). Са изузетком ове задње (која се не може ни припојити Русији већ Украјини) не живи претерано велики број Руса у тим регијама, а све заједно немају ни колико једна АП Косово и Метохија. То Русији од 120 милиона не значи много, посебно не када знамо да имају огромне демографске губитке и да је Путин већ позвао Русе из дијаспоре (што подразумева и оне из бившег СССР) на рапатријацију у мајку Русију.

руски став колико сам га ја схватио кроз изјаве самих званичника је следећи:
- Подржаће Србију ако се она сложи и смисли шта хоће (што није увек био случај признаћемо) но десило се немогуће сложили су се Срби око Косова. Русима није у интересу да подржавају страну која једног дана тражи једно па онда неко иступи и тражи друго да би после сви остали тражили треће, то је огроман дипломатски гаф и то себи неће дозволити било која већа сила.
- У случају да Косово добије независност (што је условљено Србијиним пристанком или неслагањем и расулом Србије у ком случају нас не би подржали и нашу у том случају шизофрену политику) они хоће Јужну Осетију, Апхазију, Приднестровље, дакле дај шта даш, односно максимална употреба ситуације, као што рекох, нису те регије њима од превасходне важности, највећа лука је у Батумију то је Аџарија где живе муслимански Грузини и одакле је Саакашвили протерао тамошњег промосковског тиранина. Апхазија има пар туристичких дестинација (али руси имају и безбеднији Сочи-Адлерски) и пар старих манастира, Осетија је препуна планина. Ту не пролази ниједан нафтовод или гасовод

Са друге стране не слажем се да немају интереса на Балкану, повукли су војнике 2003. услед по њима шизофрене политике Београда који је тада демонстративно одјебавао Русију. 2004. Москва упада у Црну Гору и да није било њих не би било референдума, независности, Миловог нећакања око власти и повлачења. Све што видите данас у РЦГ је финансирано новцем руских тајкуна који су остали лојални Путину.

Имају и те какав интерес на Балкану, чак већи него у Осетији и Апхазији. Хвала Богу па је наша енергетска мафија (Лазаревић, Хамовић, Дракулић) ослабљена и најзад попустила по питању Блу Стрима који ће проћи кроз Србију и имати складиште у Банатском Двору. Још ако продамо део НИС-а Лукоилу или неком руском гиганту ето нама подршке Русије.

Не може се поредити данашња Русија с оном из 1999. Као прво нафта је толико скочила да су Руси превремено исплатили део ММФ-овог дуга који се чак жалио због превременог отплаћивања. Русија као први или други извозник нафте и гаса у свету (први у Европи) има огроман адут који није имала 1999. Сређенија је држава и спољна политика кохерентнија.

Ако дође до тога, неће ничега ни бити у СБ УН ако америчком дипломати руски једноставно каже да ће бити вета, неће ни проћи СБ. Ето видите како се Карла Дел Понте буни зато што јој је Русија у СБ скратила рок до 2008. па сада тражи финансирање од ЕУ. Из БиХ ће се повући и Високи представник. неке ствари се мењају али Руси се не позивају на братство и словенство већ на интерес, уколико им ми ставимо до знања да смо спремни да приватизујемо огромне фирме западњацима а нисмо Русима то ће схватити као не баш тако дипломатско одјебавање.

Иначе је Билбија далматинско презиме.

- Upotreba veta za Rusiju nije ni cilj, ni samocilj, niti poželjni scenario. To je sredstvo za krajnji slučaj. Ministar Lavrov je zapravo upozorio: ne terajte nas da posežemo za tim krajnjim sredstvom.

Sumljam duboko, da se iza ovoga krije namera Rusije da rešava bilo kakve probleme Srbije,prošli smo to sa njima već više puta, iza toga se krije nešto drugo.
Bio si tamo znaš to dobro,oni dok im ne dođu pred kuću neće ni mrdnuti da ih spreče.
Malo po malo već su im pred vratima,to ti je uspavan lav koji kada se razbudi i razljuti
počisti sve pred sobom.
Kada sam poslednji put sedeo sa jednim Rujom,posle nekog vremena sam shvatio
zašto su naši preci napustili tu maticu slovena i prešli u ove krajeve.
Ne moramo da im podilazimo,treba samo da gledamo da uklopimo svoje interese sa
interesima velikih,ali bez da sve i po pravilu bude štetno po nas.
Jesu nam braća ali nam nisu novčanici sestre.
Zato su se naši preci i odvojili od ostatka matice, za Ruje čemo mi uvek biti ludo dete.

King David:
Evo, ja cu da se uzivim u ulogu proroka Isaije, za trenutak. Rusija nece stavljati nikakav veto na proglasenje nezavisnosti Kosmeta, Rusija ce se samo ( ponavljam, vec sam negde rekao ) zesoooooooooooooko.....suzdrzati...

Zivi bili pa videli.[/QUOT

Штована господо ,браћо Срби и Сестре српкиње и сви други народи који живите на простору ове државе а стало вам је до исте.
Неће се Расија ни суждржавати ни стављати вето(од тог блефа нема ништа,плашиш мечку решетом,Ацо)Расија ће стајати на истим позицијама као и толико пута до сада,на својим позицијама.А то су :
1.До краја ће тобоже бранити српску преговарачку позицију(а за то добити од Србије
тражени уплив у српску привреду и јефтине поене у домаћој јавности)
2.Русија ће одлагати стављање вета на одлуку међународне заједнице о не зависности Косова и Метохије док год не испослује највећу цену од албанских лобиста.
3.Русија ће из ове несреће по наш народ а добре прилике по албанске сецесионисте
(да легализују стање ствари) извући оно што је увек и хтела а то је:
материјалну корист,јачање своје позиције у међународним круговима,заштиту свијих националналних интереса.
То је модерна стратегија :са свима и све и никоме не а себи увек највише!
Ваљда смо научили нешто на примеру броза,Милошевића,Ђинђића и на крају овог
како га крсти маре Млохавог.Нема ту љубави господо чист интерес,нема ни код
Бабе џабе!Нека нам је са срећом устав ако се не посвађамо до референдума!

Znate poslovicu: use i u svoje kljuse, kakava pomoc da su hteli imali su bezbroj prilika, nema nista od nezavisnosti mi srbi sa kosova necemo se seliti ako napadnu branicemo se kao i do sada i od nikoga nista ne trazimo- pozz svima

vuk.k:
Znate poslovicu: use i u svoje kljuse, kakava pomoc da su hteli imali su bezbroj prilika, nema nista od nezavisnosti mi srbi sa kosova necemo se seliti ako napadnu branicemo se kao i do sada i od nikoga nista ne trazimo- pozz svima

Тако је Србине ,да ли знаш ти ову пословицу:
Тешко оном кога је Рус бранио а Кинез хранио!!!
Је ли земљаче одакле си ти ако није тајна?
Да ти кажем још и ово,
моја је фамилаја доле у свом месту задња напустила огњиште
ништа им нисмо продали.
Знаш ко ће те још пљувати рођаче,они који су продали јер знају да немају где!
А овде нам глуме мученике.

Elvin:
Tenzije između Rusije i Gruzije, bivše sovjetske republike u kojoj živi pet miliona stanovnika, zaoštrene su kada su gruzijske vlasti sredinom nedelje uhapsile četiri ruska oficira i optužile ih za špijunažu. Rusija je povukla veći deo diplomatskih službenika iz Tbilisija u znak protesta i saopštila da je obustavila dogovoreno povlačenje vojske iz dve ruske vojne baze u Gruziji. Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili, kada je došao na vlast 2003, godine, obećao je da će povratiti kontrolu nad separatističkim regionima Abhazijom i Južnom Osetijom. Ruski zvaničnici, međutim, optužuju Sakašvilija da namerava da povrati vlast nad tim regionima silom.

kaskas, bajato brate, bajato je to. prvobitna izjava o obustavljanju povlacenja vojske iz gruzije je demantovana posle sat vremena od strane putina licno. obustavljeno je: izdavanje vize gradjanima gruzije, produzenje registracije gradjana gruzije na teritoriji rf, sav izvoz osim nafte i gasa bez kojih bi stradao narod, sav uvoz isve komercijalne operacije izmedju firmi obe drzave. otpocelo je: privodjenje i deportacija ilegalnih imigranata iz rusije (gruzina bez vize na radu u rusiji ima preko 4 miliona a njihov posao donosi gruziji pored izvoza u rusiju vina, konjaka i mineralne vosde - negde oko 25% dohodka), dodatno sankcionisanje uvoza i transfera svih strateskih proizvoda gruzije - pre svega vina i konjaka (podsecam - preko 60% dohodka).
jucerasnja reakcija mihaila saakasvili: poziv na obustavljanje ovih mera, objasnjenje da 'dva istorijska saveznika, dve bratske drzave, ne treba oko sitnica da dovode jedna drugu ( :) ) u situaciju bezizlaznosti'. podsecam na tipicne fraze saakasvili do juce a tokom par poslednjih godina: 'ruski okupanti', 'ruski ugnjetaci', 'ruski olos','banda','istorijski mucitelji gruzijskog naroda'... sve sto je trebalo da se desi je da dobije po labrnji, i da skapira da je kondoliza slucajno izgubila njegov broj na poslednjem samitu usa-rusija pre pet dana dok je nazdravljala putinu i ivanovu. bedak.
a i to sto kazes - ovce su za sisanje, i to je sve.

JABUCHILO:
kaskas, bajato brate, bajato je to. prvobitna izjava o obustavljanju povlacenja vojske iz gruzije je demantovana posle sat vremena od strane putina licno. obustavljeno je: izdavanje vize gradjanima gruzije, produzenje registracije gradjana gruzije na teritoriji rf, sav izvoz osim nafte i gasa bez kojih bi stradao narod, sav uvoz isve komercijalne operacije izmedju firmi obe drzave. otpocelo je: privodjenje i deportacija ilegalnih imigranata iz rusije (gruzina bez vize na radu u rusiji ima preko 4 miliona a njihov posao donosi gruziji pored izvoza u rusiju vina, konjaka i mineralne vosde - negde oko 25% dohodka), dodatno sankcionisanje uvoza i transfera svih strateskih proizvoda gruzije - pre svega vina i konjaka (podsecam - preko 60% dohodka).
jucerasnja reakcija mihaila saakasvili: poziv na obustavljanje ovih mera, objasnjenje da 'dva istorijska saveznika, dve bratske drzave, ne treba oko sitnica da dovode jedna drugu ( :) ) u situaciju bezizlaznosti'. podsecam na tipicne fraze saakasvili do juce a tokom par poslednjih godina: 'ruski okupanti', 'ruski ugnjetaci', 'ruski olos','banda','istorijski mucitelji gruzijskog naroda'... sve sto je trebalo da se desi je da dobije po labrnji, i da skapira da je kondoliza slucajno izgubila njegov broj na poslednjem samitu usa-rusija pre pet dana dok je nazdravljala putinu i ivanovu. bedak.
a i to sto kazes - ovce su za sisanje, i to je sve.

Како брзо од "олоша" постајемо "савезници". Заиграше Грузини пипиревку.
Него још ће много воде протећи Волгом док ја не будем играо Грузију на Europa Universalis. Мораће нови Џугашвилији и Шеварнадзеи много да се потруде.
Дотле важи оно што је рекао Нобеловац Винстон

Исконско право људи је да умру и убију зарад земље на којој живе, и да крајње окрутно казне све припаднике своје расе који су грејали шаке на огњишту освајача.
Винстон Черчил
Историја народа који говоре енглески

Грузини су православни, а раде против Русије. Ерго, они су издајници. Треба их егземпларно казнити. :twisted:

Elvin:
wow, čvoroviću :shock: nije tebi lako...

Колега, ако вам нешто није јасно, читајте Хантигтона.
А ти Чворовићи које помињете су били против православља и јахали попове, као и остали ви мали црвени и мали жути.

MAXIMUS !:
Тако је Србине ,да ли знаш ти ову пословицу:
Тешко оном кога је Рус бранио а Кинез хранио!!!
Је ли земљаче одакле си ти ако није тајна?
Да ти кажем још и ово,
моја је фамилаја доле у свом месту задња напустила огњиште
ништа им нисмо продали.
Знаш ко ће те још пљувати рођаче,они који су продали јер знају да немају где!
А овде нам глуме мученике.
Kos. Mitrovica, rodjen sam ovde i ostacu ovde a proterati nas nece nikad niti ce da dobiju nezavisno kosovo, pozz gde zivis sada

a sad izvini, odoh da jašem malo popa :roll:[/QUOTE]

Топло препоручујем оца Макарија,
он је одређен за такве ситуације.
Постоји и резерва у лику распопа Дед...
Ако сам био од помоћи а ако не "разваљуј" као из филма,
само имај у виду да се иконе опет појављују,немогу се прекречити.

vuk.k:
Kos. Mitrovica, rodjen sam ovde i ostacu ovde a proterati nas nece nikad niti ce da dobiju nezavisno kosovo, pozz gde zivis sada

Моји су доле код Ниша Белољин.А ја не знам...
Ма где стигнем,али се надам да ћу ускоро тамо где ми је срце.
Свугде иди али кући дођи.
Светље ,да ли је сада ближе срцу.

MAXIMUS !:
Моји су доле код Ниша Белољин.А ја не знам...
Ма где стигнем,али се надам да ћу ускоро тамо где ми је срце.
Свугде иди али кући дођи.
Светље ,да ли је сада ближе срцу.
Siptari prodaju na severu Mitrovice kuce i stanove mozes doci ovde SPC daje kuce ko hoce da zivi u Mitrovici mozes da se raspitas u koordinacioni centar za KiM

Back