Ako je posedovanje oružja problem, zašto nije neko dete kriminalca napravilo masakr?

Često se vode polemike, a sada naročito nakon tragedije u školi na Vračaru, da li treba zabraniti posedovanje vatrenog oružja.

Svi znamo da i nije tako teško nabaviti oružje na crno. Takodje znamo da skoro svi kriminalci imaju oružje te da su mnogi u braku i imaju decu (a samim tim i deca pristup oružju).

Zašto se onda do sada nije desilo da neko dete kriminalca koje ima pristuip oružju napravi nešto slično ovome što se desilo na Vračaru?

guns-and-ammo-bullets.jpg

Zasto pretpostavljas da i deca kriminalaca koji imaju oruzje, imaju pristup oruzju?
Na osnovu cega?

Ono sto ja znam o kriminalcima (a znam malčice više od prosečnog građanina) je da mnogo bolje kriju oruzje od napaljenih amatera poput ovog doktora.

MI smo kao klinci baš tih godina oko 12-13 išli u sportsku streljanu da pucamo iz vazdušne puške...
tada se i kreće sa vežbanjem ko hoće da se zanima time...

I nije problem oružije da ga je otac od malog držao negde na sigurnom.

Pogledajte prilog 1337030
do pre trideset godina svako drugo seosko domacinstvo imalo je pusku u kuci, i nikada nije bila pod kljucem ili u sefu.Svako u porodici je znao gde je i niko nije imao mooda da je pipne jer to je bilo ocevo .

Zasto pretpostavljas da i deca kriminalaca koji imaju oruzje, imaju pristup oruzju?
Na osnovu cega?

Ono sto ja znam o kriminalcima (a znam malčice više od prosečnog građanina) je da mnogo bolje kriju oruzje od napaljenih amatera poput ovog doktora.
pa, oružje je tu u kući, znači dostupno na neki način.

Шта причаш бре,
ти ко да си са Марса пала ?!

Читаш само коментаре форумаша, ниси погледала ни један чланак из медија ?
Волиш да си збуњена ?

Монструм је убио 10 људи,
није савладан већ се смишљено предао,
поновиће дело првом приликом кад пасати буду дували !

Који део није јасан ?

Какве везе има дал' је пио коктеле,
ил' је хтео друге да почасти,
дал' је пиштољ из цезеа или му је кева демохришћанка ..?

čekaj ti ideš u sedmo dva

Često se vode polemike, a sada naročito nakon tragedije u školi na Vračaru, da li treba zabraniti posedovanje vatrenog oružja.

Svi znamo da i nije tako teško nabaviti oružje na crno. Takodje znamo da skoro svi kriminalci imaju oružje te da su mnogi u braku i imaju decu (a samim tim i deca pristup oružju).

Zašto se onda do sada nije desilo da neko dete kriminalca koje ima pristuip oružju napravi nešto slično ovome što se desilo na Vračaru?

guns-and-ammo-bullets.jpg
Što više ljudi (porodica) ima oružje dostupno deci tim je veća šansa da neko labilno dete ili antisocijalni/agresivni ili psihopatski/sadistički primerak u razvoju dođe istovremeno i do oružja i do ideje.

Back