Ako je ovo tačno, onda zašto?

Ako jesve ovo tacno onda neko treba da odgovara . Ako nije , onda opet neko treba da odgovara zbog sirenja laznih vijesti .
Vidjecemo sta Vucic ima da kaze na ovu temi .Ako nema nista , onda ga treba priupitati sledeca vlada kada ovaj ode sa vlasti .
Kako god bude , bice mi tesko izbrisati osjecaj da zivim u lopovskoj drzavi !:confused:

ŠEIK

Piše : Branko Dragaš, 14.01.2013

Šeik kupuje 14.000 ha obradivog zemljiušta. Kupuje poljoprivredne kombinate, koje je privatizacijom uništio ekonomski ubica Dinkić. Koga je u predizbornoj kampanji Aca Sila, pre TV kamerama, obećao da će staviti u zatvor i pokazao je robijašku košulju.

Šeik kupuje srušene zgrade Generalštaba. Koje su srušene u zlikovačkoj NATO agresiji krstaša na nezavisnu i pravoslavu zemlju. Koju je vodio nesposobni despot Milošević, dok su mu verne sluge bili Neverni Toma, Mali Sloba i Aca Sila. Koja je bombardovana zato što nije htela da joj otmu Kosovo. Koga sada besramno prodaju Miloševićeve skutonoše, dok je on ubijen u Hagu i dok Šešelja ubijaju na kašičicu.Koji nas plaše da ćemo gladovati ako ne uđemo u bankrotiranu EU. I koji su zaboravili na granicu Kralovac- Karlobag, jer su realisti u politici. Profitabilni šovinizam su zamenili profitabilnijim evropskim integracijama.

Šeik ulaže u namensku. Šeik ulaže u puteve. Šeik navodnjava. Šeik odvodnjava. Šeik nam daje poljoprivrednu opremu.Šeik deli pare po niskim kamatama za praznu državnu kasu. Šeik kupuje Zvedu. Šeik je šeik.

Propaganda o šeiku je nastavak titoističke ideologije. Poruka je jasna. Ne moramo ništa da radimo, tu je šeik. Šeik će rešiti sve naše probleme. Šeik će rešiti krizu. Šeik će rešiti nezaposlenost. Šeik će nas spasiti. Šeik će nas uvesti u svetlu budućnost. Ako budemo glasali za režim, svi ćemo postati šeici.

Živeli!

Jutros uz kafu čuh na tv-u kratak deo iz sinoćnje emisije u kojoj je gostovao Dinkić koji kaže da je pre par meseci postojala ideja da se enorman broj hektara da u zakup Arapima, ali su se asocijacije poljoprivrednika jako bunile, te je konačan dogovor da se da samo malo hiljada hektara (to su valjda ove hiljadarke koje hakim pominje) u to u delu Surčina i još nekog dela, nisam čula jer zalajaše psi hahaha.....ali ovo za Surčin čuh....tako da sada čekam šeika :lol: ali mi neki strah ne da mira jer ne pripadam opštini Surčin, već sam na samo kraju (slepo crevce) najveće nam optine u državi a tik pored table Surčin hahaha
Sve moje nade su sad uprte u najavljeni prosperitet jer, kad on dodje, msm prosperitet i blagostanje nadam se da će proći mojom ulicom koja od novobeogradskih blokova vodi za aerodrom i Surčin i da će im zasmetati ogromna baruština na putu u kojoj se gine, i mi mal' ne izginusmo iako smo se kretali svega 20 na sat u 5,30 ujutru i bili treće vozilo na putu...Eto, skromna sam, samo toliko želim od šeika......da popravi baru ...
A poljoprivrednici, koji su plaćali zakup do sada i obradili već zemlju koju su platili, danas imaju sastanak sa Dinkićem da im on objasni strategiju zašto je potrebno da šeik obradjuje zemlju a ne paor. Hoće li paori u tom slučaju ići na biro za nezaposlene? Mogu da zamislim šta bi bilo da se asocijacije poljoprivrednika nisu bunile.....ili ne mogu :eek:

Ali danas mi je divan dan i neću da se nerviram jer mi treba bistra glava i vreme da zaradim za život kad već stigoh na posao u komadu :lol::kafa:

Poslednja izmena:
Pa evo ovako........
Jedna ugruba racunica.
Zakup 250 evra godisnje.
Troskovi sistema za navodnjavanje po hektaru su oko 15 000 evra, ali zbog racunice da ih mi smanjimo na 12 000 evra, da ne bude da nismo realni.
Kada se to podeli sa godinama zakupa , i to uzecemo 40 godina a ne 30, da ne bude da opet nismo realni, to izadje dodatnih 300 evra godisnje po hektaru.
Kada se to sabere dodjemo do cifre od 550 evra godisnje po hektaru zemljista, UZ USLOV da je i pored toga opet 20% drzavno.
Znaci, izdali smo zemlju na 40 godina po istoj ceni po kojoj i paori zakupljuju tu zemlju, i dobili kao pride 20% prihoda od te zemlje.
I to 20% koji ce biti vece od danasnjih 40%(najmanje) jer ce sistemom za navodnjavanje prinos drasticno da poraste.

Sto se poreza i doprinosa tice u firmi u kojoj je 20% vlasnistva drzavno sigurno ce biti placani doprinosi za radnike i porez na dobit, za razliku od privatnih firmi kod kojih ce biti rada na crno, te falsifikovanja zavrsnog racuna.

Sta jos iz ove racunice nije jasno?

Ma sve je jasno....rasprodaja zemlje kao jedinog izvora prihoda ....i naroda....porobljavanje sa blagoslovom.
Poljoprivreda, tj. proizvodnja hrane, je privredna budućnost svake zemlje. Ima šanse da opstane samo ona koja je imovinom bogata, a plodna zemlja je imovina. To zna svaki paor tj. seljak, a zna i bankar i ministar.
Mnogo se lako prodaje što sam stekao nisi.

Jutros čuh informaciju da je to u stvari zemljište nekog poljoprivrednog kombinata koje nije dugo obrađivano, niko ga nije hteo.

Ne, nije. Inače se asocijacije poljoprivrednika ne bi bunile, a tek ih ne bi ministri primili da je tako.

Zar se nisu mogli uzeti krediti za navodnjavanje, podeliti našim seljacima, ali samo onim koji su zaista ozbiljni u tome, sa velikim površinama i već nabavljenom mehanizacijom, solidnim firmama, koji godinama rade...sve se to zna, a seljak nije nikad bio, niti će biti, tašna-mašna biznismen, jer je prosto vezan za zemlju, život, ulaganje i krvnički rad...pa da naši paori i seljaci obradjuju i dalje našu zemlju, izvoze, a ova država polako počne da se zdravo oporavlja od rada sopstvenog življa, pameti i imovine koju država ima?
Zar je uvek i jedina solucija nadničenje kod stranaca?
Ako pogledate celokupno delo dotičnog ministra od kako se pojavio na sceni, izgleda da jeste

Poslednja izmena:
Zar se nisu mogli uzeti krediti za navodnjavanje, podeliti našim seljacima, ali samo onim koji su zaista ozbiljni u tome, sa velikim površinama i već nabavljenom mehanizacijom, solidnim firmama, koji godinama rade...sve se to zna, a seljak nije nikad bio, niti će biti, tašna-mašna biznismen, jer je prosto vezan za zemlju, život, ulaganje i krvnički rad...pa da naši paori i seljaci obradjuju i dalje našu zemlju, izvoze, a ova država polako počne da se zdravo oporavlja od rada sopstvenog življa, pameti i imovine koju država ima?
Da bi neko uzeo kredit prethodno je potrebno:
Garantovati otkup.
Otkupnu cenu vezati za evro.
Garantovati minimalnu pomoc (opet u evrima) u slucaju nepogoda.
Ograniciti zelenaske kamate.
Zar je uvek i jedina solucija nadničenje kod stranaca?
Nazalost jeste, jer u Srbiji ne postoji seljak koji ima toliko novca da bez uzimanja zelenaskog kredita obradjuje veliku povrsinu, a da pri tome rizikuje da li ce neko hteti da otkupi robu i po kojoj ceni.

Nazalost jeste, jer u Srbiji ne postoji seljak koji ima toliko novca da bez uzimanja zelenaskog kredita obradjuje veliku povrsinu, a da pri tome rizikuje da li ce neko hteti da otkupi robu i po kojoj ceni.

Drzava je ta koja treba da investira u seljaka, u traktore, gorivo, seme, djubrivo... Cak i ova drzava ima dovoljno novca da ulozi u jednogodisnji poljoprivredni rod.
Drzava je ta koja treba da pazljivo planira i cvrsto garantuje otkupnu cenu.
Drzava je ta koja od tog posla treba da zaradi, dobro da zaradi, a ne zelenasi.

Ali drzava trenutno ne funkcionise. Dok je tako hrane ce biti sve manje, a zelnasi ce biti sve bogatiji.

Garantovati otkup.

Da......to je tačno. Ranije je poslojao program "Zeleni plan".....mogao si dobiti kredit a da nisi neki ogroman proizvodjač. Postojale su i zadruge koje su vršile otkup. Postojala je i stabilna cena pri kombinatima. Svega toga više nema.
S druge strane, kažu da su par ljudi vlasnici ili zakupci ogromnih površine zemljišta u Vojvodini.

Drzava je ta koja treba da investira u seljaka, u traktore, gorivo, seme, djubrivo... Cak i ova drzava ima dovoljno novca da ulozi u jednogodisnji poljoprivredni rod.
Drzava je ta koja treba da pazljivo planira i cvrsto garantuje otkupnu cenu.
Drzava je ta koja od tog posla treba da zaradi, dobro da zaradi, a ne zelenasi.

Ali drzava trenutno ne funkcionise. Dok je tako hrane ce biti sve manje, a zelnasi ce biti sve bogatiji.

Tačno. Država je ta koja treba da vodi računa.

Poljoprivreda je grana budućnosti a naša zemlja je prebogata obradivom zemljom i ima vekovnu tradiciju u poljoprivredi. Šta onda natera našu državu da se odrekne bogatsva i rasprodaje svoju budućnost? Umesto da ulaže u naše ljude, u našu proizvodnju hrane, povoljnim kreditima, stabilnim cenama, planovima, stručnjacima, da time animira mlade i vrati ih iz gradova kad već imaju gde da se vrate....umesto da budemo velesila u Evropi po proizvodnji hrane, država prodaje svoju istoriju i zemlju i daje strancima u ruke profit budućnosti i svoju budućnost.

"Sada dovodimo investitora koji će za to da da 100 miliona evra, znači platiće hektar zemljišta između 12.000 i 15.000 evra i uložiće još 100 miliona evra u infrastrukturu i povećati proizvodnju u Srbiji", naveo je Knežević.

Govoreći o detaljima predugovora, on je istakao da je za zakup zemljišta postignuta početna cena od 270 evra - 40 odsto viša od prosečne koja je u prošloj godini iznosila 180 evra, a stići će, kako je dodao, i do 370 evra.

Knežević je napomenuo da će Emirati u srpsku poljoprivredu uložiti još 300 miliona evra - 150 u zalivne sisteme i isto toliko za povoljne kredite za kupovinu tehnike za navodnjavanje namenjene domaćim poljoprivrednicima.

Ministar je dodao da će preostalih osam kombinata u restrukturiranju biti ponuđeno srpskim poljoprivredicima, po ceni od 4.000, 5.000 evra po hektaru, sa dugoročnim kreditima koje će im dati država, kako bi počeli da rade.

Platiće, znači kupiće našu zemlju.....:(

Ova izjava govori mnogo jezika a ponajmanje srpski ili ja ne umem da čitam jer nije isto kada vam dodje neka ino banka i zakupi poslovnu zgradu, ili neki tržni centar i ovo.

Garantovati otkup.

A zasto samo to uraditi za poljoprivredne proizvode?
Sto ne bi za sve proizvode koje neko u ovoj drzavi proizvede?
Zasto da poljoprivreda bude povlastena?

Kad shvatite da drzava prosto nema para za te stvari, pre cete shvatiti da svaki proizvodjac treba da se okrene rentabilnoj proizvodnji, a ne da samo ceka da mu drzava nesto udeli.

Tačno. Država je ta koja treba da vodi računa.

Poljoprivreda je grana budućnosti a naša zemlja je prebogata obradivom zemljom i ima vekovnu tradiciju u poljoprivredi. Šta onda natera našu državu da se odrekne bogatsva i rasprodaje svoju budućnost? Umesto da ulaže u naše ljude, u našu proizvodnju hrane, povoljnim kreditima, stabilnim cenama, planovima, stručnjacima, da time animira mlade i vrati ih iz gradova kad već imaju gde da se vrate....umesto da budemo velesila u Evropi po proizvodnji hrane, država prodaje svoju istoriju i zemlju i daje strancima u ruke profit budućnosti i svoju budućnost.

A zasto je grana buducnosti smao poljoprivreda?
Zasto nije metalska industrija ili industrija obojenih metala?
Pricate svasta......

"Sada dovodimo investitora koji će za to da da 100 miliona evra, znači platiće hektar zemljišta između 12.000 i 15.000 evra i uložiće još 100 miliona evra u infrastrukturu i povećati proizvodnju u Srbiji", naveo je Knežević.

Govoreći o detaljima predugovora, on je istakao da je za zakup zemljišta postignuta početna cena od 270 evra - 40 odsto viša od prosečne koja je u prošloj godini iznosila 180 evra, a stići će, kako je dodao, i do 370 evra.

Knežević je napomenuo da će Emirati u srpsku poljoprivredu uložiti još 300 miliona evra - 150 u zalivne sisteme i isto toliko za povoljne kredite za kupovinu tehnike za navodnjavanje namenjene domaćim poljoprivrednicima.

Ministar je dodao da će preostalih osam kombinata u restrukturiranju biti ponuđeno srpskim poljoprivredicima, po ceni od 4.000, 5.000 evra po hektaru, sa dugoročnim kreditima koje će im dati država, kako bi počeli da rade.

Platiće, znači kupiće našu zemlju.....:(

Ova izjava govori mnogo jezika a ponajmanje srpski ili ja ne umem da čitam jer nije isto kada vam dodje neka ino banka i zakupi poslovnu zgradu, ili neki tržni centar i ovo.

Ova izjava govori o tome da je Vlada ucinila najbolji moguci potez dovodjenjem velikog investitora u nasu zemlju, i da ce od ovog posla drzava imati ogromne koristi.

A zasto je grana buducnosti smao poljoprivreda?
Zasto nije metalska industrija ili industrija obojenih metala?
Pricate svasta......

Prvo, reći nekome da priča svašta, znači reći mu da lupeta i priča gluposti.To je vaša nekltura ničim izazvana s moje strane samo zato što vam se moje reči ne svidjaju. Imate svoj stav, i to je u redu, meni ne smeta, ali sebi nisam dala za pravo da vam kažem da pričate svašta, bez obzira šta o vašim rečima mislim.
Pored toga molim vas da ne uvećavate slova tudjih postova kada ih citirate ili obrazlažete svojim vidjenjima, jer velika slova znače vikanje u normalnoj i ozbiljnoj net komunikaciji, a ovako kako ih vi koristite znače ismejavanje, vredjanje sagovornika. Molim vas da to ne činite ubuduće. Ovo je prvo i poslednje upozorenje za vaše ponašanje.

A sad odgovor.....zato što svi moraju jesti

Prvo, reći nekome da priča svašta, znači reći mu da lupeta i priča gluposti.To je vaša nekltura ničim izazvana s moje strane samo zato što vam se moje reči ne svidjaju. Imate svoj stav, i to je u redu, meni ne smeta, ali sebi nisam dala za pravo da vam kažem da pričate svašta, bez obzira šta o vašim rečima mislim.
Pored toga molim vas da ne uvećavate slova tudjih postova kada ih citirate ili obrazlažete svojim vidjenjima, jer velika slova znače vikanje u normalnoj i ozbiljnoj net komunikaciji, a ovako kako ih vi koristite znače ismejavanje, vredjanje sagovornika. Molim vas da to ne činite ubuduće. Ovo je prvo i poslednje upozorenje za vaše ponašanje.

A sad odgovor.....zato što svi moraju jesti

Prvo, ja da sam hteo da kazem da lupetate ili pricate gluposti, ja bih to rekao.
Ovako to cini samo vasu neuspelu konstrukciju koja se stvorila samo u vasoj glavi.
Na osnovu te neuspele konstrukcije vi ste zakljucili nesto o mojim licnim osobinama, sto vise govori o vasoj nekulturi, nego o mojim osobinama.
Drugo, svako ko je imalo upucen u bonton internet komunikacije jasno ce vam ukazati na cinjenicu da citiran i uvecan deo teksta drugog korisnika, moze da predstavlja samo zelju pisca teksta da se posebno obrati paznja na taj deo, a NIKAKO ne moze da znaci vikanje, ili cak ismevanje sto je takodje samo jos jedna i to potpuno neuspela vasa konstrukcija..
Jer bi bio apsolutni nonsens da ja vicem tako sto uvecavam reci kojih nisam ni autor.

To sta cu ja da radim i kako da pisem se vas takodje ne tice, bez obzira na pretnje koje ste mi uputili, pokazujuci i na taj nacin nezrelost vase komunikacije, i posebno isticanje vasih duznosti moderatora, koje meni ne znace bas nista, nego bi trebale da cine vasu komunikaciju mnogo odgovornijom, a ne mnogo bahatijom, kao sto se da videti iz vasih pretnji.

Ovo je prvi i poslednji odgovor na vase pretnje.Molim vas nemojte mi vise bezrazlozno pretiti

A sad odgovor na vas povrsan komentar.
Pa sem sto jedu, ljudi moraju i da se radjaju,disu, lece, krecu se, stvaraju, rade, umiru.
Po cemu je ljudska osobina da mora da se hrani ispred bilo koje druge?

Poslednja izmena:
Prvo, ja da sam hteo da kazem da lupetate ili pricate gluposti, ja bih to rekao.
Ovako to cini samo vasu neuspelu konstrukciju koja se stvorila samo u vasoj glavi.
Na osnovu te neuspele konstrukcije vi ste zakljucili nesto o mojim licnim osobinama, sto vise govori o vasoj nekulturi, nego o mojim osobinama.
Drugo, svako ko je imalo upucen u bonton internet komunikacije jasno ce vam ukazati na cinjenicu da citiran i uvecan deo teksta drugog korisnika, moze da predstavlja samo zelju pisca teksta da se posebno obrati paznja na taj deo, a NIKAKO ne moze da znaci vikanje.
Jer bi bio apsolutni nonsens da ja vicem tako sto uvecavam reci kojih ja nisam ni autor.

To sta cu ja da radim i kako da pisem se vas takodje ne tice, bez obzira na pretnje koje ste mi uputili, pokazujuci i na taj nacin nezrelost vase komunikacije, i posebno isticanje vasih duznosti moderatora, koje meni ne znace bas nista, nego bi trebale da cine vasu komunikaciju mnogo odgovornijom, a ne mnogo bahatijom, kao sto se da videti iz vasih pretnji.

Ovo je prvi i poslednji odgovor na vase pretnje.Molim vas nemojte mi vise bezrazlozno pretiti

A sad odgovor na vas povrsan komentar.
Pa sem sto jedu, ljudi moraju i da se radjaju,disu, lece, krecu se, stvaraju, rade, umiru.
Po cemu je ljusdka osobina da mora da se hrani ispred bilo koje druge?

Odgovoriću ti ja koji nisam moderator i imam malo slobodniji, narodski, stil izražavanja.

Ako te to mama i tata nisu naučili , ne može ni forum da te nauči.

Ovde si površan pre svega ti, a i prostačiš se pa se posle femkaš kad ti se predoči tvoje prostačenje.

Poslednja izmena:

Back