Ako je muškarac pametan, oženiće se. Ako je žena pametna, neće se udati?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Treba da budete presrecni sto ne trazimo revanšizam vec jednakost / samo vidjenje jednakosti kao "zavadi pa vladaj" je odbijanje da se dele poslovi svi po stanu sa decom na pola odbijanje da odrastete.

hahahahaha malo si se ti tu nešto preigrala, onaj ko traži jednakost ne može da traži revanšizam. Revanšizam mogu da sprovedu jači i superiorniji, u suprotnom je pucanje praznom puškom.

A tebi predlažem da nađeš nekoga ko će hteti ponešto po stanu i da pomeri, umesto što sikćeš ovde vidno frustrirana. :)

Treba da budete presrecni sto ne trazimo revanšizam vec je

kakav revansizam ti uopste tripujes da ti sleduje? jesi bila tlacena, jel ti neko pravo bilo uskraceno? nije

kakav revansizam ti uopste tripujes da mi dugujemo? jesmo nekoga tlacili, jesmo neko pravo uskracivali? nismo

znaci hoces benefite za nesto sto nisi zasluzila od nekog ko nista ne duguje lol

paljba bre kriminalci jedni

Ova tema je zanemarena zbog naše debate u vezi sa ozakonjenjem brakova gej populacije.
I dok se sa jedne strane apeluje na afirmaciju braka kod gej populacije, sa druge strane se priča o braku heteroseksualaca kao prevaziđenoj instiituciji.
Stanje u kulturnoj svesti Evropljana, a i šire je, je krajnje apsurdno.
Sad bih ja trebalo da se osećam kao glupson što sam se udala jer treba da kuvam, perem, peglam. To bih radila i bez braka. Isto tako, muškarac koji ne živi sa majkom, mora sam da kuva, pere, pegla.
Podela posla u braku je stvar dogovora.
Ako pre braka ne mogu da se dogovore, nisu za brak.

Uvek kukaju što nemaju više dece, što ih nisu ranije rodile, nam, one često prave problem gde ga nema, ali za ovo jednoglasje.

Drugo, ti kao ćale, moraš da budeš u fulu, što znači mlad. Nećeš sa 4 banke i klecavih kolena da ispratiš dete kako treba, a ne da kunjaš posle posla ..

.... ne ti kao ti Miki, nego bilo ko ..
Nema tu "bilo ko" prijatelju.
Znam profesora fizičkog koji naredne godine ide u penziju, iz drugog braka ima sedamnaestogodišnjeg sina, a posle posla ne kunja, nego je aktivan na svim poljima i intelektualno i fizički.
Znam i jednog mladog oca koji posle posla igra igrice sa sinom i ćerkom, ali su to igrice isped ekrana. Pa posle igrica kunja, pa pije i grucka neko đubre, pa igra igrice.

:tick: :tick: :tick:

Zato sto oni zamene onu koja im je pre cistila/ prala/ kuvala /spremala krevet (babu/majku/tetku/ujnu zavisi sa kim su odrasli)kad ustanu za zenu kojoj plus uvale brigu o deci dok se za sve dobro hvale kako je na njih / sve na drugu stranu je zbog zene.Sto je najgore uvale svoje prezime zato sto su samo zamenili osobu koja ih tetosi nece da uzmu njeno nece da svako zadrzi svoje nece da menjaju sebi nista.

Ako ikada budu shvatili da se deli sve / da prezime zenino uzmu oni/ svakom ostane svoje brak ce imati smisla ovako ga nema odavno / osim da se zastite licni interesi obe strane u slucaju da dodje do razlaza pri cemu bude nasilno teranje da se uzme njegovo prezime cime se ponizava njeno plus njeni svi preci .

Bože, Zauz, pa zakon ti dozvoljava da zadržiš prezime.
On ako te voli, razumeće tvoju potrebu da legitimno zadržiš prezime u sa kojim se osećaš svoja.
Ako više voli familiju, sredinu u kojoj živi, predrasude koje kažu da nije muško ako nije ženi nametnuo prezime, onda te takav muškarac ne voli dovoljno.

Nema tu "bilo ko" prijatelju.
Znam profesora fizičkog koji naredne godine ide u penziju, iz drugog braka ima sedamnaestogodišnjeg sina, a posle posla ne kunja, nego je aktivan na svim poljima i intelektualno i fizički.
Znam i jednog mladog oca koji posle posla igra igrice sa sinom i ćerkom, ali su to igrice isped ekrana. Pa posle igrica kunja, pa pije i grucka neko đubre, pa igra igrice.
Da, stereotip je tu da se ruši.
Nije svako zreo u isto, neko starosno doba, ali činjenica je da, ako si zdrav i mlad, možeš mnogo toga više od starije osobe, iscpljene, nezainteresovane ..

Da, stereotip je tu da se ruši.
Nije svako zreo u isto, neko starosno doba, ali činjenica je da, ako si zdrav i mlad, možeš mnogo toga više od starije osobe, iscpljene, nezainteresovane ..
Sve to stoji, ali isto tako stoji i jedna prednost roditeljstva u starijem dobu.
Mladim ljudima koji su i dalje željni zabave, koji su i sami nespremni za roditeljstvo, deca dođu kao teret.
To nije pravilo, ali se dešava.
Zato mnogi mladi ljudi i ne prihvataju tu obavezu.
Dovoljno su svesni koje odgovornosti i kakvu požrtvovanost zahteva roditeljstvo.
Nije to tek, rodi dete, pa daj babi i dedi da ga čuvaju.
Ili, rodi dete, pa neka se samo čuva, zašto da ga učiš da se bavi sportom, da ga učiš da pliva, da čita, da svira, da bude čovek, i tako dalje.

Sve to stoji, ali isto tako stoji i jedna prednost roditeljstva u starijem dobu.
Mladim ljudima koji su i dalje željni zabave, koji su i sami nespremni za roditeljstvo, deca dođu kao teret.
To nije pravilo, ali se dešava.
Zato mnogi mladi ljudi i ne prihvataju tu obavezu.
Dovoljno su svesni koje odgovornosti i kakvu požrtvovanost zahteva roditeljstvo.
Nije to tek, rodi dete, pa daj babi i dedi da ga čuvaju.
Ili, rodi dete, pa neka se samo čuva, zašto da ga učiš da se bavi sportom, da ga učiš da pliva, da čita, da svira, da bude čovek, i tako dalje.
Moramo da imamo u vidu baš to - da stariji roditelji, 30+ nemaju najčešće pomoć najbližih srodnika, pa su prinuđeni da više vremena provode sa decom.
Kvalitetno provedeno vreme ne znači satnicu, ali mališanima prija kad su u okruženju roditelja, a ne dadilja, deda,baba...zato što decu moraju da vaspitqvaju roditelji. Ako je to vreme sa detetom i kvalitetno provedeno na razne aktivnosti zajedničke, super.

Znaš, kad je bilo VS, mnogi roditelji su ludeli jer nisu radile školica za 5 dečjih aktivnosti u toku dana. Online nastava je za decu bila super, al roditelji, ne svi, ali većina su prezreli dan kad je uvedena i što moraju da budu sa svojom decom. Istina je da mnogima smetaju rođena deca.

Moramo da imamo u vidu baš to - da stariji roditelji, 30+ nemaju najčešće pomoć najbližih srodnika, pa su prinuđeni da više vremena provode sa decom.
Kvalitetno provedeno vreme ne znači satnicu, ali mališanima prija kad su u okruženju roditelja, a ne dadilja, deda,baba...zato što decu moraju da vaspitqvaju roditelji. Ako je to vreme sa detetom i kvalitetno provedeno na razne aktivnosti zajedničke, super.

Znaš, kad je bilo VS, mnogi roditelji su ludeli jer nisu radile školica za 5 dečjih aktivnosti u toku dana. Online nastava je za decu bila super, al roditelji, ne svi, ali većina su prezreli dan kad je uvedena i što moraju da budu sa svojom decom. Istina je da mnogima smetaju rođena deca.

Svaka kuća je priča za sebe ali ja bih uvek birala brak i roditeljstvo oko 30. godine zato što možemo stvari da radimo polako. U prvoj polovini dvadesetih da se školujemo a u drugoj nešto da zaradimo, da budemo svoji ljudi, zreli, sa nešto ličnih finansija u džepu i slobodom za svako odlucivanje.
Nisam bila takva u ranim dvadesetim a sa kim sam se zabavljala i nije baš za pohvalu. Tek sada shvatam šta bi mi se desilo da sam sa njim ostala.
Uvek bih želela udaju za čoveka čiji postupci dodju očekivani, smireni pa polako...da se napravi neka vrsta tima. I deca su deo tog tima, za funkcionisanje celine su potrebni svi a ne da jedan pada na nos. U mom slučaju bilo je potrebno iskustvo.
Slabo funkcionišem radeći više stvari paralelno a kako volim sama da radim mislim da mi ne bi odgovaralo preplitanje škole, izlazaka, finansija, materinstva...glupo zvuči ali sama nisam izašla u grad uveče ni jedan jedini put za četiri godine...nisam želela, ne bi mi ni bilo lepo...kada malo poraste.
Ima smisla malo proći i biti sam sa sobom neko vreme u mladosti, pa možda i biti selektivan, promeniti pa i izgubiti zbog precenjivanja, naučiti nekako gde si i ko ti prija. Preležati bolesti koje hvataju mladost i udati se iz ljubavi.

"Žene nikad ne treba da se udaju jer brak pogoduje samo njima, a ženama ne".

To je na Instagramu izjavila seks terapeutkinja iz Australije, Nađa Bokodi i izazvala oštru polemiku.​

Pogledajte prilog 957691
"Brak je seksistički patrijarhalni konstrukt koji pogoduje isključivo muškarcima, dok žene degradira. Oženjeni muškarci zarađuju više i žive duže, i to zahvaljujući neplaćenim kućnim radovima koje za njih obavlja žena. S druge strane, neudate žene žive duže, zarađuju više i prijavljuju da su srećnije. Istraživanja pokazuju i sledeće - što je veći muškarčev stepen inteligencije, veća je šansa da je oženjen. Kod žena je situacija suprotna - što je njen stepen inteligencije veći, manja je šansa da je udata", tvrdi Nađa.

- Ja znam da će me osetljivi muškarci sada napasti i optužiti da mrzim muškarce, ali ovo su činjenice i istina. Kada žene uđu u brak sa muškarcem, duplira im se količina domaćih obaveza, čak i kada i one rade jer se očekuje da se one bave svim poslovima u kući. Zbog toga, udate žene će uvek zarađivati manje, slabije napredovati, dok će muškarci na poslu ubirati plodove našeg rada u kući. Da li je slučajno što je 70 odsto svih razvoda pokrenuto od strane žena? - kaže Nađa.

Žena
Ne znam da li je ovo baš tako, ali.. ni jedan brak se ne može opisati kao bajka koja je postala stvarnost.
Mislim da brak donosi višestruku korist u životu, naravno ako (pro)nadjemo idealnog partnera. Svakako su zadoovoljniji i srećniji u odnosu na samce ili one razvedene.. istina, neki i ne.
Ali svakako, da svi mi imamo pravo na vlastiti izbor i način kako ćemo provesti život.
Ipak, danas možemo sresti djevojke koje bi da se udaju ali od partnera očekuju emocionalno i seksualno zadovoljenje, ali pri tome žele da ostanu nekako samostalne?
Kako god, u svemu ovome neće u potpunosti biti zadovoljne ni žene ni muškarci.
Bože koje sranje

А то око прања... као да иде на поток да пере. Пере машина. Врло важно ко ће да је укључи.

Treba da se stavi prasak u bubanj da se sve ubaci treba to lagano polako/ treba da se izbacuje voda napolje iz kante svaki put kada izbaci vodu iz masine 🤷‍♀️ to moze samo kada je musko dovoljno jako da to radi tu/svakako je bolje lakse brze od rucnog pranja/ tu nema govora.

Ovako kod onih koji ukljuce ostave da se pere mnogi muski znaju da kazu "peri kako znas" posle bude 🤬😡🤬😡🤬😡 kako nisi zasto nisi /zasto nisi opeglala /kad ga negde pitaju krivi zenu 😡 tako da svako svoje / da bude mirno.

Poslednja izmena:

Back